Arkadaşlar iki makineden birisini almayı düşünüyorum, genelde boğazın anadolu yakasında ortalama 185 gr ağırlıkla at-çek yapıyorum. Bu makineler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa memnun olurum. 1- New SHIMANO 2013 Super Aero Fliegen SD Gear Ratio: 3.4 Allowable Strength: 196N/20kg Weight: 500g Spool Dimensions: 76/35 Nylon spool amount (No.-m) :2-300 / 3-200/ 4-150 PE spool amount (No.-m) :1.5-250 / 2-200/ 3-130 Bearings (S A-RB / Roller): 8/1 Winding length (handle per revolution): 81cm 2- Shimano BULL'S EYE XT LOMG CAST 9080 Gear Ratio: 3.9:1 Maximum drag force: 20kg/196N Weight: 555g Spool Dimensions: diameter 76mm / 35mm stroke Nylon spool amount (No.-m) :6.0-275 / 8.0-200/10.0-150 PE spool amount (No.-m) :5.0-225 / 6.0-185/8.0-140 The number of the bearing (S A-RB / Roller): 8/1 Maximum hoisting capacity: 93 cm (handle per revolution)
abi bu kadar masraf yapmana gerek varmı(karışmak haddime değil) bende ryobi naxo var gayet memnunum tavsiye ederim 400 tl civarı aynı işi görür gene de sen bilirsin tabi
Shimano BULL'S EYE devir olarak daha yüksek fakat Fliegen(dragsız modeli)'in örgü sarımı ve atıştaki örgü boşaltması süper! Yeni modelini daha kullanmadım ama bence drag olayı gereksiz ağırlık, boğazda sonuçta kullanılmayan bir özellik! Yeni modeli (draglı) 470gr, dragsız 435gr, ne kadar hafif o kadar iyi. Bull's Eye 555gr ve bence 435gr ile karşılaştırılamaz siz anladınız hihi :thumb: Fliegen rapala çekerken yavaş kalır diye tereddütünüz olmasın sonuçta 80cm sarıyor 1 turda. Hayırlı olsun.
Emrah naxo falan bu makinalarla karşılaştırılamaz bile he ille karşılaştırıcam dersen Daiwa Saltiga Surf, Daiwa Tournament Surf 45 veya Z45 bir de bunların fiyatlarına bak.
biliyorum abi z45 de benim de gözüm var ama gel gör ki maddiyat askrden yeni geldim işe de girmedim henüz ben sadece bi fikir sunayım dedim
http://www.erginbalikcilik.com/daiwa-tournament-surf-45-qd5-pmu2761 getirtiyor JDM olarak her türlü ürünü ayrıca getirtebilir, bir irtibat kurabilirsiniz. Mustafa bey sizin örnek verdiğiniz yeni çıkan modelidir yani sarı kafalı Draglı olan modeli. Ben kendi şahsım adına Dragsız kafalı olanın siparişini 10 gün önce geçtim 1-2 güne elimde olacaktır bence Flegen iyi bir seçim Ama Bull's ta güzel makine bence sizin karşı tarafta sorunsuzca kullananlar mevcut, hangisini seçerseniz seçin güzel seçim olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.
Şimdiden hayırlı olsun abi. Hazır masrafa girmişken bir de topuz al derim. Şu daiwaların gövdesine göre minnacık tutamaçları beni gıcık ediyor. Bilemem seni de eder mi... Başlıktaki sorunun cevabı olarak da ben Fliegen derim. Ağır kurşunla uzun süre kullanımda bana daha rahat ve dirayetli geldi. Tamamen subjektif bir yorum tabi.
Ya bırakalım şu abi/bey işini resmiyete kaçıyor Kaan haklısın kol mevzusunda gerçi Onnik abi de bu makarayı test ettiğimde benimde böyle makaram olacak demiştim ve inşallah bir aksilik olmazsa bir kaç güne elimde olur, gerçi o gün kullandığımda tutamaç kötü gelmedi bana bir gelsin eğer topuz taktırmak gerekirse Garo'ya müracaat:thumb: adres belli anlayacağın. Teşekkürler.
Onu bunu bırak da, şiir gibi çapari dizmişsin. Ellerine sağlık, boğazda şu ana kadar gördüğüm en güzel çapari. Ben ki çapariyi 2 kere kullanmam, yıkadım sardım kaldırdım eve getirip. Neyse konuyu dağıtmayalım, daiwa kolu bizim Avrupa yakasında sıkıntı olmaz aslında, şemside veya kandillide yorabilir diye düşünüyorum. Kullanmadan bilemem tabi, sadece dükkanlarda incelediğimde beğenmemiştim. Sıkıntı olursa da Garo Abi destek verir tabi
üsdat ben kanlıcada avlanıyorum seninlede azda olsa muhabbetim oldu gibi resmine bakarak diyorum yanılmış olabilirim bende Super Aero Fligen var al kullan at çek en iyi sana fikri verir sana iyi desem bana göre iyi olur ama senin beklentin nedir. istersen deneye bilirsin böyle yardımcı olabilirsem sevinirim.:thumb:
Arkadaşlar hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ediyorum. İşin doğrusu, hafiflik bizim tarzımızda avcılar için yadsınamaz bir özellik. Fakat iş 185-200 gr. ağırlığı poyraz havada, su basarken kıyıya getirmek olduğu zaman sanki güç daha ön plana çıkıyor. Akıntılı ve suyun bastığı zamanlar sararken, bir de bunun ucunda balık olsa sarmak imkansız olur düşüncesine çokça kapılmışımdır. Özellikle bu yıl beni atmanın değil sarmanın daha fazla yorduğunu hissettim. Yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç Fliegen'in dragsız 435 gr modeli hem hafiflik hem de güç açısından avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Yalnız dragsız olması ne gibi dezavantaj oluşturur kestiremiyorum.
Üstad resmin olmadığı için ben seni hatırlayamadım İlgin için teşekkür ederim, bu hafta Gürcan abinin Bullseye ile deneme yapacağım, denk gelirsek Fliegen'i de denemeyi isterim. Nezaketin için teşekkür ederim.
Super Aero Fliegen cihazdır gerçektende. Lakin hafif olması için kol uzunluğu 8 cm imal edilmiştir. Çok yoğun akıntılar için ve güç için Power Aero Fliegen derim. 9 cm kol uzunluğu ile tam bir traktördür. 580 gr. ağırlığındadır. Daha sonra yine 9 cm kol uzunluğundaki Bulls Eye'ı öneririm.
Power Aero ile New Flegen arasındaki farkları çıkardım bilgi niteliğinde. New Flegende extra olan özellikler: Wide Rotor X-SHIP Süper Slow 10 Kol 8 cm. Drag 20 kg. 435 gr.ağırlık. Biriktirme boyutu 73,5 mm. Powerdeki extra özellikler: AR-C Spoll Anında Twin Sürükle Kol 9 cm Drag 19 kg. 580 gr.ağırlık. Extra yedek kafa ve 2 kafanında Draglı olması. Biriktirme boyutu 76 mm. Diğer tüm özellikler aynı, ilk bakışta gözüme çarpanlar bunlar