herkese merhaba! shimano spin makine almak istiyorum. ancak yurtiçinde pahalı olabileceğini düşündüğümden ve yeni kanuna göre yıl içinde 2 ayda 1 toplam 5 defa 150 avro kuralına uyabilmek adına, ücreti önemli olmayan bir makine aradım. öncelikle nerelerde kullanmam sözkonusu: deniz kenarında yemli mantarlı istavrit, zargana vs, (keşke gelsede) dipte büyük balık yemli ve tekne ile gökova da denizde ne kısmetse. öncelikle saltwater baktım Shimano Saragosa SRG4000F 6.0:1 gear 12.5 Weight 240/8 Capacity 5+1 Bearings buldum EUR 139.68 fakat o da Backorderable. diğer cihazlar daha iyi gibi duruyor onlarda aşağıda. ücret 500-600 a kadar veririm, tek isteğim en kârlısı ve mümkün olan en iyisi olsun. ama devlet 150 avro diyor. (bu arada bir formül varsa 200-250 euroya çıkabilirim) bu doğrultuda cabela's a baktığınızda 147,03 euro ya aşağıdaki makineler ve özellikleri var. Shimano Stradic® FI ST6000FI 5.7:1 21 170/16 5+1 29 lb ST8000FI 5.7:1 20.5 185/20 5+1 29 lb. Shimano® Stradic® CI4 STCI41000FML 6.0:1 6.1 150/4 6+1 4 lb STCI42500F 6.0:1 7 140/8 6+1 15 lb STCI41000F 6.0:1 6.2 140/4 6+1 7 lb yine bu bedele Ebay veya başka bir siteden yada çok az farkla yurtiçinden temin edebilir miyim? yurtdışından gift veya başka şekilde (y.dışında tanıdığım yok)200-250 euroya gümrüksüz getirtme yöntemi var mı? yardımlarınız için teşekkür ederim. saygılar...
Semih bey merhabalar. Bahsettiginiz urunler, genellikle birbirinin esdegeri olan urunler. Ortalama olarak 180 - 200 Dolar arasında ( Ebay Global ) Buna ortalama 50 Dolar kargo ve sigorta ucreti verirsiniz, 250 dolara kapınıza gelir. = 400 Tl. ortalama. Okyanus marinada 500 tl satısı var. Pazarlık payı nedir bilemiyorum. İkinci konu, yurtdısı alıs veris limitler Hk. Malumunuzdur, 150 Avro ( ort. 220 dolar ) Aldıgınız urun bedeline kargo, sigorta v.s. giderler eklenmiyor. Sadece alınan urunun faturasında yazan deger uzerinden islem goruyor. Bu urun 151 avro olursa, 151 avro uzerinden gumruk vergisine tabi olur. Bayram ve yılbasılarda, eskiden olan limit arttırımı artık yok. Yontem demissiniz, cesitli siteler var. Once kayıt oluyor, 15-20 dolar oduyorsunuz. Onlar size Amerika'da, sanal bir adres olusturuyorlar.Siparısleriniz once orada toplanıyor, oradanda Turkiye'de ki adresinize geliyor. Yurtdısından cok sıklıkla alıs veris yapıyorsanız, bu sistem arastırılıp degerlendirilebilir. Yoksa 1 - 2 parca esya icin, bu yonteme bas vurmak akıl karı olmasa gerek. Benim sahsi tercihim, cok fıyat farklılıkları olmadıgı surece, urunu eline alarak, inceleyerek,test ederek almak en avantıjlısıdır. Takdir sizlere ait. İyi dileklerimle. Tevfik.
İşinize karışmak gibi olmasın ama tutacağınız balıklardan bahsetmişsiniz kıyıdan istavrıt, zargana gibi. O vakit bu balıklara 400-500 TL makine yazık değilmi.Türkiyede en fazla 100 tl ödeyerek gayet güzel makineler alabilirsiniz.Okumanın makineleri gayet iyi fiyatlarla mevcut.Yurt dışı ilede aynı rakamlara.ve bir kaç marka daha varki bu bahsettiğiniz balık avları için yeterde artar bile. Ancak ben at çek yapacağım, levrek avınada kullanacağım derseniz o zaman yine gerekmez ancak shimano bakın derim. Mesela sahara modelini inceleyin hem fiyat olarakta zorlanmazsınız.Toplam maliyeti her şey içinde 99 usd geliyor. Cabelastan bakın. Bir makine alırken benim gibi deneme yanılma yöntemini sakın kullanmayın. Ben balık tutma işinde kamış ve makine kullanmaya 1983 yılında başladım. İlk kamışımı ve makinemi boyuna ve posuna bakarak almıştım. Kamış Shakespeare, makine daiwa ikiside süper denecek özelliklerde halada kullanıyorum. Ama bu gün bilgi ve tecrübelerimle bu forumlardan okuduklarım, öğrendiklerim tüm düşüncelerimi de değiştirdi.Şimdi hangi balığa hangi kamış ve makine tam olarak biliyorum.Bir aldığımı son anına kadar kullanmayı fakat her kamış ve makinayı her balığa kullanmamayı da hesaba katabiliyorum. Tüm bunları yazıyorum size neden paranızı sonradan pişman olacağınız ürünlere yatırmayın diye.Boş hayallere kapılmayın, bu balık avcılığı tarifi mümkün olmayan bir hobi. Vakit gelir tüm paranızı son kuruşuna kadar size harcatır. Var olan bir malzemeyi tekrar size aldırır.Her aldığınız malzeme ile ayrı ayrı boş hayaller kurarsınız. En güzeli bir ürünü çok düşünüp, araştırıp soruşturarak almak. Aman dikkat diyorum. Yoksa evde odanız küçük çaplı bir av bayine dönüşmesin.
Tevfik by. merhaba! aslında haklısınız buradaki esnaf da kazansın tabii. ancak 100 tl de iyi paradır. sonuçta bu modelleri okyanus'ta göremedim ama yapabiliyorken 100 tl daha ucuza alınabilir diye düşündüm. bu cihazlar arasındaki farkı fazla bilmediğim için şudur denen modeli almayı tercih edecektim. Bülent by. merhaba! buradaki amacım bugün istavritte, yarın tekneden akya vs gibi avlarda, başka bir zaman terkosta turnaya gittiğimde tek bir makine ile işimi görmek. Yani almışken orta halli bir kamış ile bu zevki sürdürmek. bütün makineler de o kadar şık ki insanın içi gidiyor. yani aslında belki bir kasa yüküm var binekle taşıyabilirim ama Rover 4x4 de çok güzel gözüküyor gözüme. ayrıca bu makineler üretildiğine göre kullanma yerleri ve talipleri de vardır muhakkak. bilgilendirmeleriniz için teşekkürler, emeğinize sağlık. saygılar...
http://www.balikavmarketi.com/SHIMANO-SARAGOSA-4000-F-5SARB+1-BB-pid-561.html Bahsettiginiz Saragosa modeli budur sanırım. Ayrıca alacagınız urunde grafit makaranın yanısıra bir tanede aliminyum yedek makarasının olması tercih sebebiniz olsun.Ve hatta bu aliminyum makara soguk dovme veya duraliminyum olması cok daha buyuk avantaj saglayacaktır. İyi dileklerimle. Tevfik.
Saragosa ve stradic fiyatlarına çıkmaya gerek yok ama, siz bilirsiniz saragosa 4000 i araştırdığım kadarıyla ebay da 200$ civarı shipping dahil var. gümrüğe takılmadan gelebilir. Burdaki fiyatı 500TL imiş açıkçası 200TL fiyat farkı için ben de olsam yurtdışından almanın yollarını araştırırdım. Öte yandan o fiyat grubundaki bir makineyi de 50-60TL lık bir kamışla da kullanmak olmaz. Bir de özene bezene aldığınız bu seti kıyılarda kayalarda her türlü pis şartlarda kullanacaksınız yazık bence. Böyle diyorum ama ben de ebay'dan makine siparişimi verdim bile, makinem yok mu var ama naparsınız malzeme hevesi de ayrı bir olay. Bütçe 500-600 TL ise her av için tek makine yerine kıyı için ayrı tekne için ayrı 2 makine alınabilir. Uygun kamışların bulunduğunu varsayıyorum.
tevfik by. aynı makine değil dişli oranı benim dediğimde 6.0.1 bunda 5.8.1 ama çok farklı model olmasa da 99 euro fark var. hadi 35 euro kargo olsa 60 euro fark yine bayağı var. Yekta by merhaba. bu yaptığım araştırmanın daha zorunu sanırım kamışta daha sonra yapacağım. tercihim olan makineye uygun kamış için fikir alacağım tabii. bir ön bilgi şu anda 3 adet kamış+makinem zaten var. 2 tanesi çok basit ürünler. hertarafı paslandı bile. 1 tanesi balzer 4m civarı makinesi de fena değil. aslında ağır ama ben memnunum fakat 20-25 sene önce almıştım. yeni teknolojilere göre makine ve kamışlardan almak gerektiğini düşündüğümden bu araştırmayı yapıyorum. Bir de Bülent by.in yorumu da ilgimi çekti. belkide gerçekten çok masraf olacak ama, peki bu makineyi tercih edenler hangi avlarda kullanıyorlar merak ettim gerçekten. belki de benim bilmediğim asıl bu. hepinize teşekkürler. saygılar...
merhaba... burada satılan model jig için tasarlanmış modeldir...dişli sistemleri farklı ve yüksek drag gücüne sahiptir...kullandığım bir modeldir...ama çok güzel bir makinedir...
turgay by. merhaba! Haziran 18 gibi eğer hac kurası çıkmaz ise gökova körfezine gitmeyi planlıyoruz. gulet ile açılacağız. buralarda körfezin dibinde yasak varmış biz sanırım girişlerde oluruz. bölgede ve hareket halinde iken rapala ve canlı yem ile şansımı denemek istiyordum. özellikle hareket halinde iken bu tip bir makine belki işime yarar yada at çek yaparım diye düşünmüştüm. gerçi jig konusunun detaylarını forumdan okumak henüz fırsat olmadı ama bu konu sayesinde onları da araştırmış olurum. bilgi için teşekkürler. saygılar...
Turgay kardesim, gercekten kaliteli ve insanı yarı yolda bırakmayacak,kullanana guven veren bir makinaya sahipspniz. Gule gule iyi avlarda kullanınız. Arkadasımızın yazdıgı model de '' Saragosa 4000 F '' modeli.Ebay ve diger sitelerde bu urun 6.0;1 devir oranına , bizim sitelerde de '' Saragosa 4000 F '' 5.8;1 devir oranına sahip oldugu gozukuyor. En azından kodlarının farklı olması gerekirdi diye dusunuyorum.
bu arada saragosa yorumlarında dişli problemi çekenler olmuş. 4.1 yıldız vermişler toplamda. ben bunu sevmedim. acaba diğer makinelerin kullanıldığı yerler nedir? hangi avlar/yemlerde performans sağlar? siz olsanız yurtdışından 147 euroluk hangi makineyi getirtirdiniz? bu arada ilk fırsatta bir cumartesi istoç a gidip şöyle 2-3 saat bir gezeyim diyorum. hem cansız yemler ve misina iğne çanta falan bakacağım. Tevfik beyin dediği gibi şu makineleri bir de ele alalım bakalım. saygılar...
tevfik ağabey sağol ama galiba bir yanlış anlamaya neden oldum... kullandığım derken sadece bir süre kullanma fırsatım oldu...yoksa bu makineye sahip değilim...ama almak isterdim...ancak hedefim stella 4000... bu arada benimde kullandığım model jig için tasarlanmış modeldi...makara ağzı titanyum kaplı bu modelde...misinanın çizilerek yıpranmasını önlüyor...daha bir dolu özelliği var..güzel ve keyifli bir model....
Benim bahsettiğim konu at çek için ayrı bir makine, yemlide başka bir makine, jig için farklı bir makine, uzun oltada çıkrık ( akya ve benzeri balıklar için ) usulüne uygun yada avın içeriğine göre makine seçimi. Tüm bunları elde etmek tabiki güzel. Bunlar bizim bir nevi oyuncaklarımız. Evdekiler duymadan ve farketmeden alınması insana heyecan verici ürünler. Şöyle kabaca bakarsak sörf makine 2 adet, yemlide 2 adet, atçek için bir adet, jig için bir adet, Denize uygun ve tatlısuya uygun makineler, yani yuvarlak hesap en az 10 makine takımı tamamlar. E olsa fenada olmaz. bu makineleri alırken fiyat araştırması yaparsak ve birde sıkı pazarlık yaparsak iki tanesi bize sıfır maliyette olabilir. Shimano ilk srayı alır ancak Türkiye şartlarında okumanın avantajı yedek parça garantisi. Bazı makineleri ömür boyu garanti altında gözüküyor. Bu çok önemli bir unsur. Bende bir daiwa var bg 20 serisi kalama yerinden arızalı çok basit bir konu ancak yedeği yok. Bu günkü fiyatı 150-200 TL. arasında şimdi yazık değilmi makine yatıyo. Kullanamıyorum. Aslında shimano aynı sıkıntıya gebe tam bilmiyorum ama yedek parça sıkıntısı var. Benim bahsettiğim konu bu bu ürünleri ithal edenler nedense böyle pahalı ürünlerin parçalarının olduğundan hiç bahsetmiyorlar. Mana ile onlarında bu konuya dikkatini çekmiş olayım.
Bulent kardesim, iyi aksamalar dilerim. Bazen bir konu dikkatimi ceker, yazmak isterim,ama '' Kendi fikrini kendine sakla deyip'' vazgecerim. Simdi siz yazdınız, bende bu vesile ile aktarmak istedigim dusuncemi yazayım dedim. Sakın ola ki beni elestiriyor dusuncesinde olmayınız. Yoksa cok kırılır ve uzulurum. Sadece konu acıldıgı icin genel anlamda yazıyorum. Lutfen bunu boyle biliniz. Makinalarımızı, takımlarımızı alırız. Butcemize ve o anki deneyimlerimize gore de en iyilerini alırız. Ama hic kabul etmeyiz; bu malzemelerinde kendilerine gore bir kullanım omru vardır, bir muddet sonra bunlar arıza yapar,bozulur ,dişlileri asınır, falan filan.İsteriz ki, omrumuzun sonuna kadar, hep ilk gunku gibi calıssınlar,arıza yapmasınlar diye. 10 sene sonra, performansı dusen makina bizim icin kaliteli degildir, kotudur,vasat bir makinadır anlamına gelmemeli. Dusunun bir kere, bu esnada kac cift kaliteli ayakkabı eskitmisiz, kac tisort,gomlek,pantalon yıpratmısız, 10 sene once aldıgımız bir otomobilin 10 sene sonra ki durumunu dusununuz. Tum bunlara bu toleransı veriyoruz da, olta malzemelerine bu hakkı, toleransı nicin gostermiyoruz. Makina, kamıs ve diger malzemelerimize karsı haksızlık etmiyormuyuz. Nacizane fikir ve dusuncelerimi aktarmaya calıstım. Anlatırken hatam olmussa affola. Tevfik.
Saragosa 4000 jig için uygun bir model sayılmaz. drag gücü ve hızı yeterli olsa da misina kapasitesi az. daha çok güçlü at-çek spin avcılığı için düşünülmüş teknik olarak. en azından 5000-6000 olmalı çünkü jig avcılığında hem 50m den daha fazla derinlerde çalışılabiliyor hem de hedeflenen balık büyük olduğundan daha kalın misina sarılıyor. Stella'dan sonra geliyor kalite olarak kuşkusuz iyi. Bülent beye katılıyorum. Her av türü için ayrı bir takım oluşturmak gerekli. 147 Euroya kadar hangi makine derseniz bence abugarcia sorön stx70 derim bilmiyorum nedense.
Yekta hardesim, herkesin gorus ve fikrine saygı duyarım. Ama ben Abugarciaya o parayı vermem. O paraya ne mi alırım dersen buyur bak. Tesekkur ederim. http://global.ebay.com/Shimano-Tekota-600LC-Levelwind-Reel-TEK600LC/180661627230/item
saragosa 4000 light jigging için tasarlanmış bir makinedir...kendi sınıfında son derece güçlü bir makinedir...
bülent ağabey merhaba...mesajını okuyunca aklıma benimde yaşadığım fakat bir arkadaşımın yardımı ile hemen hallettiğim sorunum geldi... bu senin makinenin part diagramı(parça şeması)...bu şemadan ihtiyacın olan parçayı tespit et... http://www.daiwa.com/PartsDiagram/PartsDiagram/BG20.pdf sonrada admail@daiwa.com adresine to mr.Toby BAAR-repair part başlıklı mail at... toby baar daiwa amerika servis tamir yedek parça kısım sorumlusu... şemadan hangi parçaya ihtiyacın olduğunu yaz ve olup olmadığını sor...kuvvetle muhtemel vardır... eğer var ise bay toby sana parça fiyatı ile yaklaşık 4 dolarlık kargo ücretini yazacak... sonra eğer satın almak istersen kart bilgilerini ver...aynı gün kargoya veriliyor...takipli posta olarak 7-10 gün arasında elinde oluyor... ben baitcasting makinemi baştan aşağı yeniledim ve yedek parça stoğu oluşturdum....hemde öyle 150-200 tl değil 15-17 tl arası... kredi kartı vermek istemezsen sanal kart oluştur...kart no güvenlik nosu(3 haneli) son kullanma tarihi...bu bilgiler ile alabilirsin...son derece ve acaip basit... daiwa makineler ile sorun yaşayanlar bu şekilde hemen çözebilirler... bu linkte makine model ve part diagramları var... http://www.daiwa.com/partsdiagram/index.aspx
Abugarcia Spinning Makina ABU GARCIA CARDINAL C176 SWI This range of salt water resistant reels deliver outstanding versatility, dependability and offer exceptional value for money in the saltwater market. Stainless steel components are matched with four high performance corrosion resistant bearings, couple this with serious winding power and you have the complete saltwater reel. ABU GARCIA CARDINAL C 176 SWI FISHING REEL 4 HPCR Bearings Instant Anti-Reverse Stainless steel mainshaft and hardware Spare spool Stealth oscillation Gear Ratio: 5.1:1 Line Capacity: 14lbs/245yds mono SHIMANO, DAN DAHA KALITELI VE YARI FIATINA, YENI YAPILAN SHIMANOLAR ESKI MODELLERI KADAR IYI DEGIL AMA HALA COK YUKSEK FIATA SATIYORLAR, OKUMA MAKINALARA GELINCE KALITELI OKUMALAR 70 STERLIN, DEN BASLIYORLAR ASAGI MODELLERI ANCA 1 ILE 2 YIL KULLANABILIRSIN, EGER ABU GARCIA ALIRSAN YEDEK PARCA SORUNU YOK EGER ABU GARCIA MAKINASI OLAN ARKADASLARIN PARCA SORUNU VARSA BEN YARDIMCI OLURUM. SAYGILAR