Shimano catana 3000 ile nekadar büyüklükte bi balık çekebilirm .. sınırları mi bilemem iyi olur . Yardımlarınızı bekliyorum...
O sizin kapasiteniz ile ilgili bir durum; Katana aslında bir spin makinası ama mesela hafif yemliye falan da kullanılabilir... Örneğin ben bu makina ile spinde 300 bilemedin 500 gr.lık lüfer çekebilirim; yemlide de izmarit tutabilirim; ancak oltasını kullanabilen 3-5 kg.lık levrek alabilir...
Arkadsim makinaya gore balik degilde baliga gore makina bak nerde nasil ne baligi avlicaksin onlari soyle ona gore yardimci olalim.
horbizona bülent beyin oltayla denizden kadin pedi cektigini düsünürsek elindeki elf 5000 ile cek cekebildigin kadar büyük balik önümüzdeki 5.6 yil makinaya ihtiyacin olmayacak güle güle kullan her ikisinide ve 26 yasinda oldugunu calismak zorunda oldugunu düsünürsek 10 yil hic bir takima ihtiyacin olmayacak bakalim temiz deniz kalacakmi ras gele
giriş seviyesi lineaeffe 10 kafa makineyle1.5 kg balığı hiç zorlanmadan çektim daha büyük balık kısmet olmadı.bence balığı çekerken kullandığın misina makinadan daha önemli.makinanın 4 kg drag kuvveti olsa kalama ayarıyla 8 kg .lık balık rahatlıkla çekilebilir diye düşünüyorum.