Selam daha önce li,neafe rapi,d wien 5-20 gr atarlı kullanıyordum aksiyonu yumşak olduğundan wtd aksiyonu yapytırırken zorlanıyorum yeni kamış almak istiyorum hangisini tercih ederdiniz shimano catana BX 2,70 M 10-30 gr atarlı tele spin shakespeare odyssey iki parçalı MH aksiyonu orta sert 2,70 10-35 gr atarlı
Catananın CX modelinin çıktığını hatırlatmak isterim. BX in daha gelişmişi. Parçalı olanını öneririm.
Huseyin kardesim, SHAKESPEARE dersen 27 yıllık 3.00 m.teleskopik ALPHA serisini kullanıyorum. Bu gune kadar en kucuk bir problem olmadı. Yuksuklerinde ki kromajlara bakarak sacını tarayabilirsin. SHIMANO catana telespini de( 240 - 15/30 gr.) 3 yıldır kullanıyorum;hemde 40-50 gr.olarak. onda da sorun yok. Shimano Shimanodur.Ama dersen biraz ucuz olsun diye,o zaman cakması olmaması kaydıyle Shakespeare de cok iyidir.Zamanın efsane markasıdır.Rastgelsin kardesim. Tevfik.
teleskopik kamışı atçek de özellikle,wtd aksiyonu için alacaksan aga kamışın sapının boyunu bilmende fayda var,sap kısa gelirse wtd aksiyonu bir süre sonra işkenceye döner,bilek çabuk yorulur, sahteleri uzağa fırlatmada yine uzun saplı spin kamışlar daha avantajlıdır
Kullandığım için söylüyorum catana 2.40 10-30 kamış ile wtd çok daha kolay tabii parçalı olanı. Tavsiye ederim.
herkese yorumları için teşekkür ederim genelde marina mendirek ağzında avlanıyorum bazende çay ağzında kullandığım sahteler düşündüğüm kamış shasekpeare odyssey Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Merhaba,ben uzak atışlar ve su altından gelen sahtelerin kullanımında , 270 boyundaki kamışları,parçalı olmak kaydıyla,öneririm. Kullandığınız sahtelere bakarak;10-40 veya 15-40 veya 10-45 gr atarlı olan kamışları öneririm. Ama ,su üstü sahtelere WTD aksiyonu yaptırmak için kesinlikle 190 veya max 210 cm lik,bir kamış öneririm.Su üstü sahtelerle, uzun süre wtd aksiyonu ile avlanacaksanız,kesinlikle daha uzun bir kamış önermem.Tabi bu önerim,deniz seviyesinde durarak avlanacaksanız geçerlidir.Suyun alçakta,sizin atçek sırasında su seviyesinden daha yüksek bir seviyeden avlanacağınız durumlarda 240 lık bir kamış kullanımı daha efektif olacaktır. Shimano elbette iyi bir kamıştır.Ama benim size önerilerim, hem optimal kalite ve fiyat oranları dolayısıyla,hemde WTD için uygun nitelikteki sert aksiyonları dolayısıyla; Pelikan London stick 190-200 cm 15-40 gr atarlıları veya Okuma salina sea spin 240 cm 10-40 gr atar olan kamışlar olacaktır. Daha detaylı bigi isterseniz yine yardımcı olmaya çalışırım. Îzmir'den selamlar.