Shımano catana 2500 FB Makinam var buna kamış almak istiyorum aklımda iki marka ve 2 model var acaba hangisini seçmeliyim yardımcı olusanız sevinirim . http://www.avmarketi.com/asp/product/151686/SHIMANO-CATANA-CX-SPINNING-2-10-M-10-30-GR http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/abu-garcia-vendetta-2-10-mt-10-30-gr-spin-kamis/17242/
2 gündür vendettayı inceliyorum resmen hayran oldum kamışa.. bu kamışta karbonun farklı dizilimiyle oluşan grafit kullanılıyor bu sayede daha dayanıklı bir yapısı oluyor ve karbon kamışların en büyük dezavantajı olan elektrik iletkenliği sıfıra iniyor.. yağmurlu havalarda tek korkum kamışın yıldırım çekmesi sır bu yüzden bu kamış çok dikkatimi çekti.. 30 tons grafit malzeme (IM6) kullanılıyor ve 5 kilo kadar kaldırırı olduğu söyleniyor.. fincanlar örgü ip kullanmaya uygun ayrıca paslanmaz çelik olduğu için tuzlu suya da dayanıklıdır diye düşünüyorum.. maddi durumu ayarlayabilirsem 15-40 atarlı 270liği almayı planlıyorum.. bence catana yerine vendetta tercih edilmeli..
dostum teşekkür ediyorum ,verdiğin önemli bilgileri değerlendirmeye alıcam. yalnız senin almayı düşündüğün 2.70 sen bunu denizde kullanıcaksın büyük ihtimalle ben ise %80 tatlı su % 20 deniz 2.10 cm tercih ediyorum benim için uygunmudur acaba.
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.. çoğunlukla tatlı suda kullanacaksan ve avlaklarında atışı engelleyecek ağaç çalı vs. var ise 210 ideal olur.. denizde de işini görür tahminimce ama sahteyi uzağa atmayı amaçlıyorsan en az 240 kullanmanı tavsiye ederim..
tatlısuda 2.40 kullanıyorum. kimi zaman elimde çomak gibi kaldığını hissediyorum. derede 2.40 sahte ve silikon için bence en ideali. kaşık atmak istersen 2.10 uygundur. bence 2.40'ı al...
Anadolu av marketine uğradığımda Vendetta'yı inceleme şansı buldum. Çok güzel ve titiz işçilik ürünü bir kamış. Shimano ile fiyat farkı o nedenle göz ardı edilebilir bence. Eğer tatlısu ağırlıklı avlanacaksanız 2,10 bottan av için uygun. Ancak kıyıdan av için 2,40 ve hatta 2,70(ben 2,70 kullanıyorum ve çok memnunum) daha uygun olur diye düşünüyorum.