selam bahsetmiş oluğun kamışı kulanıyorum. Mersinde levrek ve akya avlıyorum. güzel bir kamış spin yapacaksan tavsiye ederim. bol avlar
Boğaz'ın sığ ve derin olmayan yerlerine bakmanı tavsiye ederim, bu arada spin avcılığında sadece kamışda bitmiyor iş yüzdürdüğün sahteler ve yüzme değerleride önemli, boğaz derken hangi taraftan bahsediyorsun? spin avcılığında boğaz pek tavsiye edilmese de uygun merlarda ve sahtelerle her zaman balık alabirsin
atıyorum uskudar yada tarabya tarafı ... istanbul ıcın uygun mera neresı var pekı?? sahteler ve makınem mevcut zaten...
Eğer ki kullanacağın aralık, 14-40 arasıysa, uygun olan her yerde rahatlıkla kullanabileceğin, orta sertlikte bir kamış. Taşıma boyu 140 sınırı. ( Tabii parçalı düşünüyorsanız.) Boy seçeneği tercihi 210-240-270, hangisi uygunsa onu değerlendir, ama 240 sanki daha uygun gibi. İyi kamış serisidir.
Aynı kamışın M olanını kullanıyorum. Çok ciddi bir testten geçmedi (max 45-50 cm'lik turnalar aldı) ama hafifliğinden ve hassasiyetinden çok memnunum. Boğazda kullanılıp kullanılmayacağını ise İstanbul'da av yapmış üyeler cevap verecektir...
bu kamışın üsküdar ve tarabya da kullanma ihtimalin zordur..Uzak atışlar da verim alamazsın yemli ye yattığında ucu hassas ama sert kamışları tercih etmeni öneririm sana...ve 4,20 boydan ufak kamış alma...Boğaz suyu değişken ve akıntılı olduğundan dolayı bahsettiğin kamış uygun değildir..
Yemliye atma da zaten; eğer Üsküdar'da spin yapacaksan ben geçtiğimiz pazar 170 ila 185 gr. arasında kurşun kullandım; keza Tarabya'da da aynı tarz ağırlıklar kullanılıyor; bu her iki bölgede de spin kamış kullanamazsınız... Gerçi geçenlerde biri Üsküdar'da denedi spin kamış ile zaten balık olmadığı için ancak uyarmak ile yetindik pek de dinledi diyemem doğrusu; ancak balık olduğu bir gün zaten böyle bir ürünü kimse kullandırtmaz...