SHIMANO CATANA-ZERUS????

Konu, 'Makineler' kısmında haliluysal1717 tarafından paylaşıldı.

1. haliluysal1717

haliluysal1717 HALİL UYSAL

MERHABALAR,
    SHIMANA CATANA 4000FB MODELİNİ ALMAYA KARAR VERMİŞTİM ARAŞTIRMALARIM VE TAVSİYELER SONUCU, MAĞAZAYA GİTTİĞİMDE CATANA MODELİNİN KALMADIGINI SOYLEDİ SATICI, VE ZERUS MODELİNİ ALMAMI ONERDİ, PİŞMAN OLMAYACAGIMI SOYLEDİ. SHIMONA ZERUS 4000 FB MODELİNİ ALDIM BENDE, SİZCE CATANA 4000 FB Mİ YOKSA ZERUS 4000 FB Mİ ?ARALARINDA BARİZ Bİ FARK VAR MIDIR?

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Catana kullanmadim ama ayni sekilde iki yil once spin takim almaya gittigimde guvendigim satici abi catana yerine zerus al hem daha uygun fiyatli demisti ilk siftahi sinirli bir akya ile yaptim cok zarif ve guclu bir spin makinasi gonul rahatligi ile alabilirsin benim gorusum tabiki catana ile kiyasliyacak arkadaslarda vardir muhakkak rast gelsin

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güle güle kullan.

Alındıktan sonra söylenecek pek bir şey kalmaz.:confused: :confused:

Z serileri Zerus, Zirca..........v.s. gibi makinalar USA versiyonu olan makinalardır. Bir vesile, ilginç bir hikayeyle bizim pazarımıza girmiş bir seri çeşididir. Hemen hemen Catana serileriyle eşdeğerdedir. Tek dezavantajı, tek makaralı olmasıdır. Catana almış olsaydınız, çift makaralı bir makina sahibi olmanın avantajını yaşamış olacaktınız. Tek fark bence budur.

Alınmış alınmıştır diyerek iyi günlerde kullanın.:thumb: :thumb:

4. haliluysal1717

tesekkurler tevfik abi :)

5. haliluysal1717

bu arada tek makara çift makara olması ne işe yarıyor ?

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Makinanız tek makara ve ona sardığınız misinaya mahkumsunuz. Misina değiştirmek hem külfet ve hemde zaman kaybı ve uğraş gerektirecektir.

Çift makaralı olduğunda, değişik alternatifli iki misina çeşidiniz makaraya sarılı olarak bulunur, 3-5 saniye içinde değişim şansınız olur. Bunun yanı sıra, bir makaranızda karşılaşacağınız olumsuzlukta, elinizin altında yedek makaranız olacağından, makinanız atıl konumda olmayacaktır.

Sevgilerimle.

7. haliluysal1717

anladım tesekkur ederim, ama zerus un bilye sayısı daha fazla imiş, karar vermemde bu da etkili oldu aslına bakarsak.