Shimano cx 4,20 Kamış için uygun Makina

Konu, 'Makineler' kısmında ahmet10 tarafından paylaşıldı.

1. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Arkadaşlar merhaba.
    Biliyorum bu konu birçok defa açıldı ama yinede sormak ve üstadlarımdan fikir almak istiyorum.
    Shimano cx 4,20 100-200gr kamış kafamda şekillendi ancak buna en uygun makina için tereddütlerim var. Aklımdan geçen makina yine sihimano biomaster 8000 XSA. Hedef avımız denizde kenardan avlanmak kaydıyla yemli lüfer ve çipura.
    Acaba xsa böyle bir av tarzı için çok ağır kalırmı diye endişeleniyorum. İlgi gösteren ve cevap yazan üyelerimize şimdiden çok teşekkürler.

Not: Maalesef makina için bütçemi daha fazla zorlayamıyorum:)

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Ahmet Bey selam. shimano'nun hangi modelini düşünüyorsunuz, cx sadece seri adıdır, yani üretim sırası/yılı ile ilgili bir "nesil" ismidir. hemen hemen her shimano kamışın cx modeli var.

Alivio Cx te surf mü acaba beğendiğiniz kamış? Sanıyorum öyle;

öyleyse bendeki takımı belirtmekte yarar var;

alivio cx te kamış
    shimano nexave 6000 fa makina. (10000 fa veya fb ler de olur)

bu iki ekipmanı yeni "ekipmanlar bölümümüzde yorumlamıştım, oradan gerekli yorumu görebilirsiniz.

tabi; biomaster serisi nexave den çok daha üstün bir seridir, kullanmadım ama bir tur çevirince kalitesini zaten belli ediyor.

700 gram ağırlığıyla tok bir makine, eğer çapari vs gibi hareketli av yapmayacaksanız tavsiye ederim. aksi takdirde biraz yorabilir. çünkü aslen sazan avcılığı için donatılmıştır...

bence nexave veya exage size yetecektir de artacaktır da...

3. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Evet kaan bey alivio surf ten bahsetmiştim.
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Bakalım yurt dışına çıkacak bir arkadaşıma 2 Adet Shimano Alivio cx 4,20 100-200gr kamış 2 adet Biomaster 8000 xsa 2 Adet Daiwa apollo 3,60 70-150 gr kamış ve 2 adette Shimano Exage 4000 fa makina ısmarladım.
    Umarım bir aksilik çıkmazda fırsat bulup alabilir. Tek sorun 4-5 ay sonra yurda dönecek olması yani uzun bir süre beklemem gerekecek günler nasıl geçer bilmiyorum:)

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ahmet Bey, o kadar malzemeyi gümrükten geçiremez sanırım. iyice bir araştırın, kapıda kalmasın mallar sonra, maddi manevi sıkıntı olur.

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Bu malzemeler gümrükte hiç bir şey olmaz arkadaşınız doldursun çantayı getirsin, bir şey sorarlarsada av turlarına katıldığını ve bu yüzden bu kadar malzeme bulundurduğunu söylesin yeterli. Balık malzemesini sormuyorlarmış bile.

Ben gümrükten neler geçirtiyorum ablama, herhalde bu güne kadar beni mahkemeye vermeleri lazımdı :)

Ama alivio cx kamış yurtdışından alınacak kadar ucuz değil, 60 sterlin fiyatı vardı en son, 150TL yapıyor şuan. Türkiye ile aynı hemen hemen.

Makineler faiş, hepsini çantaya koysun getirsin. Yarı fiyatı yurtdışında.

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    makineler tamam da kamışlarda sorun yaşayan arkadaşlarım oldu.