Bundan 2 ay kadar önce İngiltere'de bulunan ve sitemizin değerli üyelerinden olan İbrahim kardeşim '' Zıpkıncı İbo '' aracılığıyla getirttiğim Daiwa Megaforce Plus makinama uydurmak amacıyla, distiribütör firmaya verdiğim kamış siparişim 2 ay sonunda geldi ve takımı eşleştirme şansına sahip oldum. Buradan İbrahim kardeşime, gösterdiği fedakarlık ve ilgilerinden ötür bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağolsun, varolsun. Tabii kamış araştırmalarımda, katalog bilgilerine göre '' Shimano Yasei Red jerkbait 2.10 / 30 -70 '' bana uygun geldi. 2 parça ve 128 cm. taşıma boyu. Ama gelen kamış sap ve beden olarak iki parçalı ama beden tek boy. Taşıma boyu 172 cm. Yani katalog bilgileriyle üretim arasında 44 cm. lik farklılık. ( Artık nereye nasıl sığdıracağız bilemiyorum. Alınmış alınmıştır mantığıyla aldık artık.) İlgili sitelerde ki bilgiler ve fiyat bu. http://translate.google.com.tr/tran...a=X&ei=39YbUOPmH8PJhAftoYDAAQ&ved=0CFQQ7gEwAg Avrupa linklerinde 67 € satışı olan bir ürün. Bizde 50.75 € Eskilerde Avrupa bizden ucuzdu. Özenirdik oralardan ürün getirtmeye. Ama şimdi, bir çok üründe bizler onlardan çok daha ucuzuz. Taşıma boyu dezavantajının haricinde, yanyana güzel bir ikili eş oldular. Birisi bülbül yuvası, diğeri fidan boylu. Anlaşırlar ve mutlu olurlar umarım bu birliktelikten. Birde kısmetleri bol olurda bol bol balıkları olursa !!!!!! Henüz makinaya yüz görümlüğü olarak misina alamadım. Söyle kırmızı renkli bir örgü misina bayağı iyi olacak ama '' yokluğun gözü kör olsun.''cyrr cyrr Bakalım, borç harç iyi bir şeyler alacağız yüz görümlüğü olarak. Espri bir yana, sizlerce artıları ve eksileri nelerdir ? Değerlendirmelerinizi ve yorumlarınızı öğrenmek ve sizlerle paylaşmak istedim. Sevgilerimle.
Hayirli olsun Tevfik abi. Yasei kamislari spinde çok görüyorum. Kullananlar memnun olduklarini söylüyor. Kapali boyu çokmus yanliz. Makina için çikriklardan pek anlamadigim için bi fikrim yok. Ama epeyi kullanicisi var o aletin de.
Abi hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsın inşallah.Çok güzel gözüküyor.İnternette okumuştum bu makineye alışanlar diğer makinelerin yüzünde dahi bakmıyorlardı.Nokta atışı yapma konusunda çok iyi olduğunu biliyorum.Mandalı kullanmayı öğrenmek biraz zaman alıyormuş.Güzel balıklar yakalarsın inşallah:thumb:
tevfik abi hayırlı olsun ikiside süper allahbol avlar nasip etsin. kamışı bende kullanmayı düşünüyodum ama bilgilendirmen süper olmuş... hayırlı olsun nice avlara abi.....
abi hayırlı uğurlu olsun...herzaman aklımdan geçen bir baitcasting takımı edinmek.ama şuan kıyıdan kullanım için çok uygun olduğunu düşünmüyorum..daha doğrusu şimdi böyle bir takım edinirsem elimdeki takımlara haksızlık edeceğimi düşüyorum ..güzel avlar dilerim abii hayırlı olsun...(bu arada besnide yaşamıyorsun ama yinede güzel besniye selamlar...çok özledim şırahanını
Iyi aksamlar Tevfik agabeyim, Rica ederim, ne demek, lafi olmaz .... yuva kurmak hayirlidir derler, bu izdivacta bizim de kucuk bir katkimiz olduysa ne mutlu. Selvi boylu damadiniz pek de yakisikliymis masallah, bulbul kizimiza iyi bakacagindan kuskum yok. Agabey, gayet iyi fiyata almissiniz. 50 pound fiyati var burada. Dediginiz gibi, Turkiye'de fiyatlar cogunlukla uygun. http://www.harrissportsmail.com/Models.aspx?ModelID=19036 172 cm boy konusunda yapacak bir sey yok tabi ama bu kamis olabilecek en iyi tercihlerden biri olmus bence. :thumb: Bulbul yuvasinin yanina da pek yakismis. Genc sevgililerin nur topu gibi levrekleri, turnalari olur insallah. Bu arada, mesaj alinmistir. Kizimizin yuz gorumlugu de bizden olsun. Birkac gun icinde haber verecegim agabey. Iyi gunlerde kullanin, selamlar, saygilar... Gecenlerde kesin donus oncesi son kiyidan olta avi denememi yaptim, avlaktan yine husranla ayrildim. Anladim ki tekne olmadiktan sonra bu isin eziyetten farki yok. Belki tek kazancim, baitcaster makara-kamis denemesi yapip neyin ne oldugunu gormem oldu. Hic de kolay degilmis.
Teşekkürler ederim Deniz kardeşim. Eh, bir yerde görsellikte önemli. Gözünüzden kaçmamış. Daha güzelleri sizlere olsun. Daha güzellerini sizlerde görmek bana ayrı mutluluk verecektir.
Çok teşekkürler ederim Roy kardeşim. Gerçekten dediğiniz gibi, Yasei serisinde ayrı bir kalite kendini çok açık şekilde hissettiriyor. Tek dezavantajı, dediğiniz gibi boyu. Sanırım kamış boyunu, iki parçalı üretim modundan tek parçalıya çevirmişler. Sağlık olsun dedik. İyi dileklerimle.
Hayırlı olsun Tevfik bey. Dediğiniz gibi kapalı boyu biraz taşıma problemi oluşturacak gibi görünse de uygun çantalarla bu sorun azaltılıyor. Bende de 3 yıldır kutusunda duran Battleship Voyage buff100 makina mevcut. Bir yerden şans eseri elime geçti,ve hala kutusunda duruyor,hiç kullanma fırsatım olmadı. Zaten kamış üstü ve ters el kullanımı dolayısıyla bu sinek olta tarzına alışabileceğimi de sanmam. Kullandıktan sonra haberlerinizi bekliyoruz. yeniden hayırlı olsun.
Burak yeğenim çok teşekkürler ederim, güzel dileklerin için. Sanırım bu Yasei Red Jerkbait serisinde üretim, iki parçalıdan ( Taşıma boyu 128 cm. den ) kamış beden boyu tek parçalı üretime dönüştürmüşler. ( kamış bedeni 172 cm. Tetikli sapıyla 200 cm. ) Ama diğer Yasei spin serilerinde, sanırım üretim yine eskisi gibi iki parçalıdır. Bu spin kamışlar ilgili distiribütörün elinde mevcut olduğundan, gerekli bilgi paylaşımı ve teyidi yapılabilinir. Bana gelen kamış, ellerinde olmayan bir kamış olduğundan, özel siparişle sadece 1 adet getirtildi ve böyle bir bilgi paylaşım şansımız olmadı. Diğer kamışlardan farklı mı dersen, insan eline alınca fark bariz şekilde hissediliyor gerçekten. Bu serilerden düşünürsen tavsiye ederim. İyi dileklerimle.
Süleyman kardeşim çok teşekkürler ederim. Bu gün aklından geçiyorsa, inan ki en kısa zamanda elinden geçer. Yok bunun kurtuluşu.hihi hihi Evet, Besni'de yaşamıyorum maalesef. Bursa'dayım 30 yıldır. Ama sıklıkla G.Antep turu yaparım. Bu vesile bende, güzel Besni'me ve İSOT' lar familyası olan aileme selam ve sevgilerimi iletirim İyi dileklerimle.
Valla hiç gözün arkada kalmasın İbrahim kardeşim. Kızınız bizim aileye çoktan alıştı bile. Halinden çok memnun. Oldukça mutlular. Yediği önünde, yemediği arkasında. hihi hihi Bu arada yine teşekkür ederim ki böyle bir takıma sizin vesilenizle sahip oldum. :thumb: :thumb: Yüz görümlüğü dersen, adettendir. adetler neyi gerektiriyorsa................................. ( Şaka tabii ki. Misina ihtiyacım söz konusu değil. Düşünmeniz bile, sizin inceliğinizin göstergesi benim için. Teşekkür ederim.) Her şey gönlünün güzelliği ve zenginliğiyle dolu dolu olsun der, selam ve sevgilerimi iletirim.
Teşekkür ederim Bilal kardeşim. Tabii ki zaman içerisinde ufak tefek arızalar ve aksaklıklar mutlak olacaktır. Doğal şeylerdir bunlar. Ama şu var ki, aldığım her ürün, benim için ayrı bir değerdir ve toz çizğine dahi müsadem olmaz. Kendime gösterdiğim bakımı ve itinayı, aynen onlarada gösteririm. İyi dileklerimle.
Teşekkürler ederim Genco kardeşim. Sanırım bu üründen bahsediyorsunuz. Güzel bir makina. Birde kamış kombinasyonu uydurdunuz mu tamamdır.:thumb: :thumb: Sizde güle güle kullanın. http://translate.google.com.tr/tran...&sa=X&ei=o0wcUPvZM4GIhQeL1oAY&ved=0CFIQ7gEwAA İyi dileklerimle.