shimano daiwa

Konu, 'Makineler' kısmında cihan atçı tarafından paylaşıldı.

1. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    shimano ultegra 14000 xsa xsb xsc xtb serilerine karşılık olabilecek hangi daiwa serilerini önerebilirsiniz arkadaşlar, şimdiden teşekkürler..

2. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Bir Shimano kullanıcısı olarak tabikide DAIWA TOURNAMENT ENTOH 5500 QDA yeni modelini tavsiye ederim. Ama genel sıkıntı Daiwanın pazarlamasında; distribütörü kimdir bilinmiyor. 2-3 firma ithal ediyor. Ben Ankara da bu makinayı satan görmedim. Elime alıp inceleyemedim. İnternetten resmine bakıp özelliklerini okuyup almak da olmaz. Ama bir shimano öyle değil çoğu modelini görüp inceleyip karar verebiliyorsunuz.

3. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Kavga çıkacak yine :)

4. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Daiwa yı Remixon getiriyor biliyorum. Googlede remixon olarak aratirsaniz ilk sırada yer alıyor. Merkezide Ankara'da.

5. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    valla abicim parasına göresi her iki markanında kendine has modelleri mevcut daiwanın windcast - procaster - exeler leride bana göre fena degil hem fiyatı da uygun paran çok ise saltiga - yada shimanonun bu serisi ayarında caldia alırsın sana tavsiyem bu iki marka benim gözümde birbirinden ilham alan markalar kalite ve uygun fiyatı bir arada olacağı ürünlerede bakmanı tavsiye ederim bazen olurki 4000 tl lik makinanın yapamadığını 5 tl lik el oltası yapar
    benden daha iyi bilgilere sahip abilerimizinde yorumlarını dikkate almanı tavsiye ederim

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ultegranin muadili sweepfiredir.

O kadar da degil de objektif olmak gerekirse emcast serisidir muadili

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Emcast? Ultegra? Geç bunu bir roy... Ultegra kim, Emcast ile kefeye girmek kim?

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    14binlik ultegra ci4 5binlik emcast ile kapisir be Serdar abi

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Dayağını yer gider, olacağı o olur sadece.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Volkan memnun bildigim kadari ile. Sadece ufak bir aksaklikyi ki hatirladigim kadari ile Serdar abi tamir eylemisti o aleti.
    Sen hyperlolipopu ultegraya kaynat birde meshur exageini ekle, hepsini ust uste koyar ceker emcast Tevfik abi :D

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kaynatmazmıyım hiç.:D Suyuna da pilav yaptım.hihi

Şaftı kaymıştı sanırım.hihi Pardon, şaft mili yamulmuştu.:D

Eh, eli mahkum kullanacak artık; :laughing: ama öyle, ama böyle.:confused:

Birde sormak lazım, '' Bir daha Emcast tercih eder, alırmısın ? '' diye.

Tüm güzellikler seninle olsun, gönlü güzel Roy kardeşim.:thumb:

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Emcastin bile saft milini yamultan adam iste Volkan :D emcastin milini yamultan ulvi, shimanocu ulvi, 420 kamisla tekneye binen ulvi :D boyle demek geldi icimden :laughing:

14. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Ultegra yerine Power aero spin power öneririm.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eh işte...

Şaftı yamuk emcast bile, ultegra'dan iyidir.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Almam. Kesinlikle almam.
    Neden almam? Ben kumsal, sahil, çamur, batak, fırtınalı avlakların avcısıyım. Emcast kuma zaaflı, benim avlandığım şartlara uygun değil, bizim bölgeye de uygun değil, çok ağır.
    Çekme gücü açısından, fiyat bazında çok memnunum.

Emcast, göl, şehir makinası. Betona kamışı dayayacaksın, zemin beton olacak, senelerce kullan. O fiyatıyla gayette güzel memnun olunur.
    Serhat abi de Hyperloop 6000 var. Emcast 250 tl ise, Hyperloop'un çekiş gücü açısından 25 tl olması lazım.

Bana çok hitap etmiyor. Benim avlaklarım, avlanma zevkim açısından bana uygun değil ama şehir içi veya göl gibi, baraj gibi yerlerde iri balıkta kullananları çok memnun edecektir.

O mil nasıl yamuldu, hala anlamış değilim Roy? Müthiş bir güç te uygulamadım hani.

17. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    BU tartışmayı yakından takip ediyorum.
    Epix V2 360 kamışla birlikte kullanacağım güçlü bir makine almak istiyorum 500 liraya kadar bir bütçe ayarlayarak bahara doğru ama şimdiden takip ediyorum.

Malesef sayenizde sürekli fikrim değişiyor.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Doğru, bende tavsiye etmem kumsal için. Alet güçlü, ama malzemeleri o gücü taşıyacak şekilde değil. Kum vs girince kaba kuvveti kendine zarar veriyor. Ama kumsal değilse kullanacağınız yer, gayet makbul bir alet. Hele sezonda 2-3 kez kaba bir bakım yapar, sarma telindeki bilyayı vs. temizler, yağlarsanız, gayet güzel çalışır. Fiyatı da, gücüne, boyuna göre çok çok iyi.

Ha, en iyisi mi? Değil elbette. Ama ultegra ile karşılaştırıyoruz. Emcast ın mili, pimi vs. yamulabilir, düzeltirsiniz, düzelir, gene güzel güzel kullanırsınız da, Ultegranın düzeltilecek mili filanda yok, ne yapsanız dandik olmaktan çıkamıyor.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla nasil yamuldiu ben de anlamadim Volkan can. Kumdan zaar.
    Hep diyoruz mekana uygun dogru malzeme secimi muhim. Ha diyeceksin ki ne diye aklima calim atip bu aleti aldirdiniz.. Aldirdik, aldirdik ama bi sor niye aldirdik :D valla kumda zayif oldugunu ben bilmiyordum

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kumdan dolayı yamulduğunu sanmıyorum aslında. Kumdan ziyade, bir taş filan, makaranın altına gitmiş olabilir gibime geliyor.

Ama, bu Emcast'ların kumu pek sevmediği gerçeğini değiştirmiyor. Çok akıcı, kuvvetli bir makina. Ama malzemeler o kadar sağlam değil. Mesela bilyalar, CRBB değil. Tamam, bilye değil, rulman... Dişliler makine kesimi, sert alaşım değil. Kol yumuşak bir alaşımdan, kum ek yerine girince hemen aşınıp boşluk yapıyor vs. vs.