tüm balık dostalarına selamlar. değerli forum üyeleri,spinn için yeni almış olduğum shimano exage 2500 fc makinanın kutusundan sadece makine ve yedek kafa çıktı.benim öğrenmek istediğim ise; simano symetre kutusunda makine yağı ve 3 adet somon çıktı.normalde bu sadece symetre modelinemi haizdir.yoksa exage modelinde de varmıdır. exage modelini inceleyen veya kullanan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Merhaba Fatih Bey, Geçen ay ben de exage 4000 fc almıştım. Benim aldığımdan da yağ vs. çıkmamıştı. Sanırım yağ olayı sizin aldığınız diğer model özgü.
symetre modelini ben almadım, fakat alan arkadaşım yurt dışı ebay dan sipariş verdi ve onun içinde bu söylediklerim çıktı.sanırım yurt dışı modellerle buradaki modeller arasında fark var.fark makine üstünde olmasa da kutu içeriğinde var.
Shimano da, bir çok modelde olduğu gibi Exage serilerinde de, standart olarak kutu içeriği, 1 makina ve 1 yedek makaradan oluşmaktadır. Yağ, sadece bir kaç üst segmentli modellerde bulunur.
Tevfik ağabey sakın beni yanlış anlama.Kesinlikle sana muhalefet yada herhangi bir art niyet yoktur söyleyeceklerimde. Benim yurtdışından muhtelif zamanlarda satın aldığım 4 shimano makinenin 4 tanesininde kutusundan, her shimano makinenin içinden çıkması gereken bir küçük plastik tüp yağ ve bir minik poşet içinde 3 adet pulu ile birlikte geldi. Bu makinelerin bırak üst seviyeyi neredeyse en alt sayılabilecek segmentlerden olduğunuda belirteyim.Bir tanesi 100 usd diğer 3 tanesi 40 usd civarı olan makineler bunlar. Geçen hafta ise bu seferde yurtiçinden alayım bir açıdan paramız bu seferde memlekette kalsın bir açıdan da yedek kafayı hesaplayarak ismi lazım değil bir alışveriş sitesinden bir tanesi kendime diğeri bir kardeşime 2 adet 2500 lük nexave aldım. Siparişi verirken Fatih kardeşimizin başına gelen sorun aklıma da gelmedi değil, ama yedek kafanın hatırına sineye çekerim olmasada idare ederiz artık diyerek siparişi verdim. 2 gün sonra makineler geldiğin de tereddütümde haklı çıktım ne yazıkki.İçinde ne yağ ne pul. Konunun özü maalesef makinenin fiatı falan değil yada segment i . Konu belki de hakkının ne olduğunu bilmek hakkın gasp ediliyorsa buna tepki vermek olabilir belkide,basit tarafından bakınca.:thumb:
Tanju Yaşar kardeşim, ne demek '' yanlış anlama '' Burası bir paylaşım sitesi ve bizlerde bu sitenin içerisinde paylaşım yapan, görüşlerini beyan eden bir arkadaş, dost topluluğuyuz. Karşılıklı görüşler ve eleştiriler, saygı seviyesinde olduğu sürece, en sağlıklı sonuçları alabiliriz. Burada hiç birimiz 4, 4'lük olamayız. Zaman zaman hepimizin yanıldığı, hata yaptığı konular mutlak olacaktır. Konumuza gelirsek, sizin dediğiniz doğrudur. Belki USA için üretilen ürünlerde, kutu içeriğinde bahsedilen bazı parçalar standart olarak bulunabilir. Bu, USA da ki en alt segmentli ürüne kadar yansıtılmış da olabilir. Olabilir diyorum; çünki yurt dışı alış verişim hiç olmadı. EU ve TR. gönderilen ürünlerinde daha öncede bahsettiğim gibi bazı üst segmentlerde bunu görüyoruz. Mesela bir Stellanın kutusunu açın ve bakın içinde ki extra donanımlara. Yanlış hatırlamıyorsam, Ultegralarda da küçük bir tüp yağ vardı. Ama hiç bir zaman,bir Catana,Nexave, Exage V.S. serilerinde, kutu içeriğinde makina + yedek makara dışında herhangi bir extra malzemenin varlığını hiç görmedim. Dolayısıyla, yurt dışından geldiği gibi satışı ve bayilere dağıtımı yapılır. Yoksa kutunun içinden 3 gr.lık yağa ve 2 - 3 tane pula kimse tevessül etmez. Bu kimseyede 5 kuruşluk bir getiri sağlamaz. Zaten % 70 - 80 gibi kar marjıyla kazanacaklarını kazanıyorlar. Sevgiler iletirim.
yakın zamanda bende shimano tecnium 2500 fc alımdım için yag tüpü ve 4 adet pulun bulunduğu bir poşet vardı.güzel kardeşim memleketi dışarıynan karşılaştırmak doğru değil. nedenmi senin bindiğin arabada opsiyonel olarak aldığın parçaların bir çoğu dışarıda standart olarak sunuluyor.
bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. yorumlardan anlaşılan,adamlar bize 2.sınıf millet muamelesi yapıyor.bu bir bakıma böyle gözüküyor. aynı makinenin yurt dışı ayrı yurt içi ayrı içeriğinin olması bunun en basit göstergesidir.
Shimano ile ilgili daha ayrıntılı araştırma yapsaydınız, catana ve nexave modellerinin tatlı su için olduğunu görürdünüz. Exage daha mantıklı bir seçim olmuş. http://fish.shimano-eu.com/publish/content/global_fish/en/nl/index/Products_2011/reels/front_drag/nexave_fc.html Avrupa ve Amerika'da bir çok model var, bu modeller bizim piyasamızda da mevcut. fakat kutu içeriği farklı olan sadece Shimano! bence çokta önemli değil pullar ve yağ. ama yine de ayıplı mal olarak şikayet edilebilir bence.
sevgili ceyhun; burada önemli olan 5 gr'lık yağ ve 3 adet pul değil.ülkemizde bunların yurtdışı fiyatlarından pahalı satılıp buna rağmen kutu içeriğinin eksik olması.elbette bizim esnafımız kazansın fakat birazda uyanık olmaları gerekiyor.bence bizim üstümüze düşen görevde ithalatcı veya bayi olan firmaları uyarıp bu eksikliğin giderilmesidir. ben kendi adıma,ürünü aldığım firma ile irtibat kurup kendilerine bu eksikliği aktardım.bence herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor.
Fatih kardeşim, alıntı yaptığınız en son cümlenize istinaden cevap verme gereğini hissttim kendimde. Hassasiyet demişsiniz ya, bende bu ve benzer konularda oldukça hassasım ve sonuna kadar da götürürüm. Bak geçen sene ki bir girişimimi izah edeyim size. Exage 6000 düşünüyordum. ( Sonradan da aldım.) Bursa'da ki satıcı arkadaşta inceledim, yedek makarası yoktu. Eve geldim kataloğu inceledim, katalogda yedek makara var işareti mevcut. Aradım distirübütörde ki arkadaşı, onada ısrarla sordum var mı, yok mu diye. '' Abi vallahi öyle bir şey yok 6000 ve 10000 lik modellerde ''dedi. Bak 2011 kataloğunun falan sayfasına ve incele dedim. O'da inceledi ve '' Var gözüküyor ama, ne bize gelen ürünlerde ne de Avrupada ki diğer ülkelere gönderilen bu moddellerde ki ürünlerde bir farklılık yok.Sanırım bir baskı hatası '' dedi. Daha sonra Shimanonun, gerek Japonya, gerekse Hollanda'da ki şirketlerine ilgili kataloğun sayfasıyla birlikte attım maili. '' Var mı, yok mu, yoksa katalogda ki bu bilgi neyin nesi, Avrupa'nın diğer ülkelerinde varda Türkiye'de mi yok diye '' Gelen cevapta, anlayabildiğim kadarıyla, olmaması gereken bir baskı hatası olduğu, Tüm kutu içeriğinin TR. ve tüm EU ülkeleri için standart olduğu, EU ülkeleri arasında bir farklılığın söz konusu olmadığı şeklindeydi. Daha sonra da, bahsettiğimiz bu ürünlerde, 2012 yılı itibarıyla yedek makara konduğunu ve FC serisiyle üretiminin devam ettiğini, kendilerini bu hassas konuda uyardığımız için teşekkür ettiklerini, aradan bir kaç ay geçmesine rağmen, mail atarak bildirdiler. Katkım olmuşmudur, olmamışmıdır bilemem ama, insana '' İşte budur '' dedirtebiliyorlar. Platformunda, bu ve bunun gibi ciddi markalı ürünleri kullanmak, biz tüketiciler her zaman için büyük bir avantajdır. Her zaman karşınızda ciddi bir muhattabınız vardır. Sorunlarınızı ve isteklerinizi gidermek için çaba sarfederler. Bu bile, insana ayrı bir keyif, ayrı bir mutluluk verir. İyi dileklerimle.
Fatihi ben uyardığım için fikrimide belirteyim. Hadi benim makine symetre bundan dolayı mevcut. Arkadaşımın Almanya'dan aldığı 3000 SFC modelindede bu pullar ve yağ mevcuttu. Yani exage de bunlar var. Fatih kardeşimin aldığında ise neden yok, sebebi nedir bende bilmiyorum.
Ceyhun bey, belki ben de yanlış anlamış olabilirim ama bence siz konuya biraz daha vakıf olduktan sonra yorum yapsaydınız daha iyi olurmuş diye düşünüyorum..!! İnanıyorum ki herkes ihtiyaç duyduğu alana ve bütçesine göre, her ürünü mümkün olduğunca araştırıp hakkında bilgi sahibi olarak satın almaya çalışıyordur yada alıyordur zaten. Buradaki beklenti yani Fatih bey in beklentisi, exage model makinesinin tatlı yada tuzlu suya uygun olup olmadığı değil. Nexave kısmına gelindiğinde ise şahsımın sadece cevap yazarken segment belli olsun diye belirttiği bu model için ,kullanım sahası tatlı sumu dur tuzlu sumu dur ben bunu aldım yanlış mı ettim bana akıl verin ne olur gibi bir ricam da yok zaten hiçkimseye..!! Bilcümle tüm yorumlara baksanız hiç kimsede de bu yönde bir talep yok zaten.. Konunun özü,bu marka makinelerin türkiye piyasasında satılan tüm modellerinde bu birtakım yardımcı malzemelerin olup olmadığı ve olması gerekmiyormu sorusuna bir cevap arandığıdır..... İlave olarak ( ama yine de ayıplı mal olarak şikayet edilebilir bence. ) yorumunuza katılıyorum ki katılmamak mümkün değil. Aynı tavrın her daim her konu da gösterilmesi gerektiğine de inanıyorum.....
http://www.hepsiburada.com/Liste/si...rc0577&categoryId=1308748&SKU=OUTBURC0577-210 balıkçılık konusunda bilgim yok öneriniz var mı ya da beni aydınlatabilir misiniz.arkadaşıma hediye almak istiyorum ancak gerçekten bilgi alabileceğim bir yer yok şimdiden teşekkür ederim
sevgili Tevfik Abi benimde tam olarak üstünde durmak istediğim konu budur.daha önceki yorumumda söylediğim gibi bu ürünleri ithal eden disbiritör ve alta doğru sıraladığımızda bayilerin vs.bu konuyla alakalı pek de bilgilerinin olmadığı gözüküyor kanımca. bizimde üstümüze düşen görev bence firmaları uyarıp avrupa neyi kullanıyorsa bizimde aynısını kullanmamız için çaba göstermek.çünkü ürünler aynı ürünler,doğal olarak kutu içeriğinden çıkan yardımcı aparatlarında aynı olması gerekiyor.saygılar abiciğim..
Hasan abi bence Shimanonun kalitesi asla tartışılmaz.Ama yinede almadan önce iyi bir araştırma yapmanı öneririm.
Evet Mehmet Kardeşim. Aslında bana bekle demiştin araştıralım demiştin,dinlemedim buda bir ders olsun bundan böyle bana.
Sevgili Tanju Abi.. Kesinlikle yazdıkların çok doğru.Bugün yağ ve pulları koymazlar,yarın ise yedek kafayı veya herhangi bir parçayı... Demek ki bundan sonra iyice araştırıp öyle alacağız.Aldıktan sonra araştırma yapmak bir şeye yaramıyor.Bunu geçte olsa anladım.
Hakikaten tuhaf şeyler yaşamaktayız.Adam 100 liralık makine satıyor yedek kafasını veriyor.Aynı adam aynı markanın 750 liralık modelini satıyor yedek kafa falan yok....!!!!!!!! İnşallah ben yanılmışımdır... http://www.balikavmarketi.com/Urun/...SW-XG-5XS-ARB1-BB-621-TUR-MAKINE-pmu1366.html