cümleten merhaba, okuma markasına alıştık zor geliyordu shimano almak ama yorumları da göz önünde bulundurarak okuma trio 30 s yerine Shimano Exage 3000 SFC almaya karar verdim (Çağatay kardeşimin de önerisiyle tabi) sitede reklamı olan bir sanal marketten satın aldım, (öyle sanıyordum! ) yedek makarası var mı yok mu diye sordum daha siparişi incelememişler geri dönüş yapacaklarını söylemişlerdi. bugün zat-ı muhterem arkadaşlar bir cevap yazmışlar o model yok şu modeller var falan filan.. şimdiye kadar hiç sipariş iptal etmedim ama gerçekten her alımda bu tip şeyle karşılaşmaktan bıktım desem yeri var ve siparişi iptal ettim.. şimdi markasına da takılmadan önerebileceğiniz en fazla 200 tlye kadar spin makine arıyorum. ip misina da kullanacağım mono da artık kısmet sfc ve fc arasında bariz fark var mıdır? (kullanım olarak) tavsiyelerinize ihtiyacım var.. şimdiden hepinize teşekkür ederim. rastgele...
Merhabalar, 300 sfc de ısrar etmeni öneririm. internet yerine shimano satan bir bayiden satın alma imkanın varsa hem daha ucuza alırsın. içinde yedek kafası var ve ip misinada arc sistem olduğu için yağ gibi kayıyor vede atarken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsun . 1 seneden beri tuzlu su vede tatlı suda kullanıyorum tıkır tıkır
Zaten insan arasıra değişiklik yapmayınca ........................ Şu an piyasada FC serisi bulabileceğini sanmam. Belki münferit bayilerde olabilir. Bu seri 2014 itibarıyla FD olarak piyasada. Dolayısıyla sorduğunuz FC ile SFC arasında ne fark var sorusunu ( FD ile SFD olarak değerlendirelim.) Bu seride 2500 FD vardır, 3000 SFD vardır. ( S demek, Stella demek değildir. Espri bir tarafa. Shallow Spool demektir. Yani, sığ yapılı makara anlamındadır.) Aralarında sadece makara boyut farkı vardır. Her ikiside 250 gramdır ve 5.0:1 devre sahiptir. 2500 lük olanı, 0.25 mm.den 160 m. misina alır, 3000 lik olanı ise, 140 m. Direkt almak istersende pazarlıkla bu ürünü 180 liraya alır geçersin.
Şanslı günündesin. Hazır fırsat eline geçmişken, başka markaları ürünleri vs. bir daha incele derim. Somut marka istersen, daiwa, abu garcia, penn vs. diyebilirim kabaca.
Aldığım tavsiyelerde bu yönde. teşekkürler. ara sıra lazım gerçekten... açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.. Sevgili Selçuk hocamın tavsiyesiyle SHIMANO Aernos 3000S FA 5XSSS+1 BB sipariş verdim umduğumun fazlasını bulacağımı düşünüyorum... (200tlnin üzerine çıktık ama ne yapalım 200 ü veren .... ) Serdar abi seni dinlememiş oldum. değerli görüşün için teşekkür ederim. shimanodan sonra ihtiyaç duyarsam tavsiye markalarda arayışlara geçeceğim. bol şanslarınız olsun rastgele..
Bu işe bir başlamaya gör. 50 ile başlar, 550 ile nasıl olduğunu anlamadan, çıkıverirsin. Aernos da iyidir. Zaten burada kötü yok, iyinin daha iyisi vardır. Güle güle kullan. :thumb:
2 makinam var, exage 3000 sfd, aernos 2500. İnanın ikiside tıkır tıkır, lüferde exage levrekte aernos kullanıyorum. Hatta exage'i o kadar alıştım ki aernosun yüzüne bakmıyorum bu aralar. Favorim oldu eminim sizde memnun kalırsınız aernostan.