SHIMANO EXAGE 6000 SHIMANO EXAGE 6000 FB 4+1 BB AVmarketi.com OKUMA RAW 65 Olta Makineleri| OKUMA OLTA MAKNELER | OKUMA RAW 65 OLTA MAKNES Boğazda rapala yada yemlide kullanacağım bir makina arıyorum bu iki makina arasında kararsız kaldım, yardımlarınızı bekliyorum varsa eğer başka önerilerinizide bekliyorum.
Bu soru tam Tavfik abiye göre olmuş .Eğer aradığın güç ise iki makina arasında Raw 65 daha uygun olacaktır.Neden dersen Raw 65 jigging gibi bir disiplinde bile kullanılan bir makina ve bu makina ile yemli-sırtı ve dediğim gibi jigging te yapabilirsin...
Tevfik abicim,artık ne zaman Exage ismi duysam elimde değil hemen aklıma sen geliyorsun ,höşgörüne sığınarak yazdım ...
arada çok fiyat farkı yok, kullanım amacım belli önerilerinize göre bir karar verip alacağım, Tevfik abi nedir yorumun bir shimonacu olarak?
Okancıgım ne demek. Olay ve dusuncelere hosgoru ve espirilerle yaklasmak kadar guzel bir sey yoktur hayatımda. Hele ki boyle bir markanın, kendii standartlarımıza gore guzel bir serisiyle ozdeslesmek ayrı bir guzel.
6000 lik ve 6500 lük makineler atçek için çok büyük sanırım..atçek yapacaksan ve shimanonun 4000 liğini öneririm...
Maraslı Ozkan hemserim, ne diyeyim vallahi bilemiyorum. Hemsehrim dedim, toprak ve arazilerimizin buyuk bir bolumu Maras sınırlarında. Fiyat acısından her ikiside esdegerde. Okumayı gorsel olarak inceledigimde gercekten dolu dolu bir makina ( Okan beyin kulakları cınlasın. Simdi, '' Tevfik abi okuma icin boyle diyebildi ya helal olsun '' diyordur.) Bu konum ve seviyede, kendim icin bile olsa, bayagı kararsız kalırdım. Her ikisi de, sizin ihtiyaclarınızı fazlasıyla karsılayacaktır. Sunu bilmeni isterim, Okumanın yedek makarası varmıdır, yokmudur bilmem ama, Shimano da 6000 ve 10000 lik serilerde katalogda yedek makara var olarak gozukmesine ragmen, bu seri urunleri yedek makarasız satmaya calısırlar.Yedek parca olarak satarlar sonra. Kararın bu yonde olursa ve yedek makara yok derlerse, 2011 Shimano katalogunun 10. sayfasında, sayfanın sag alt kosesinde, ilgili urunun cizelgesinde, en son sutununda yedek makara gostergesi ve aynı katalogun 14. sayfasında EXAGE FB stununda SPOOL ve EXTRA SPOOL bolumlerinde Makaraların ozellikleri belirtilmistir. ( Soguk dogme aliminyum diye ) Sadece bilgin olsun ve bu urunu sectiginde, olmazsa olmazın olsun derim. Kal saglıcakla.
Raw 65 te yedek kafa mevcut fakat birşey gözümden kaçmış,eğer atçek yapmayı düşünüyorsanız her iki makinada biraz ağır kalacaktır ve çabuk yorulursunuz...
Okan Bey boğazda at-çek olayı biraz farklı oluyor normal spin takımla at-çekten. Daha doğrusu bizim at-çek kavramımız biraz farklı. 150-250 gr arası kurşunlarla 100+ mt uzağa, 35-50 mt derinlere at-çek şeklinde... Bu arada bende Exage 10000 diyorum.
Sayet Shimanoda karar kılarsan, Katalog bilgilerini yanına al ve yedek makara yok derlerse katalogu iste ve ilgili sayfa ve bilgileri gosterek adamların gozunun icine sok. Ya yedek makarasıyla alırım yada hic almam dersin. Kendini uyanık sanan bu zavallılara, af buyur ama aptal olmadıgımızı gosteririsin.
Zaman zaman beklemeli, zaman zaman at cek icin 4000 de olur ( Spin + Beklemeli ) 6000 de olur ( Beklemeli + At cek )
Aynen. Web sitesindede yedek kafa belirtilmiş. http://fish.shimano-eu.com/publish/.../Products_2011/reels/front_drag/exage_fb.html
Kac defa sordum ama hep yok dediler. Bende olursa yada oldugu zaman alırım dedim. Yok efendim katalog hatasıymıs. O zaman 2012 katalogunu beklerim ve olmadıgını o zaman gorurum dedim.
Kutusuna bakmak gerekir aslında, kutuda yedek kafa yazabilir. Yinede bu konuyu İngiltere Shimanonun web sitesinden kendilerine sorup doğrulamak en garantili yol olacaktır.
Kutusunda bu tur herhangi bir bilgi bulunmaz. Sadece kutunun ic kısmına ilgili makinanın parca montaj seması vardır.
Evet şemalarından incelediğim kadarıyla 4000 lik modeline kadar yedek kafa var fakat 6000-10000 liklerde yok yedek kafa. Çok ilginç....
Boğazda av yapmadığım için fazla bir şey söyleyemem,ben normal şartları kastetmiştim ama boğazda durum biraz daha farklı galiba .O zaman Raw 65 diyorum