Abilerim, arkadaşlarımi üstadlarım merhabalar. başıma dün çok sinir bozucu bir olay geldi öğlen sıcağında kışa hazırlık niyetine at-çek yapmak istedim sıcak olması dışında herşeyde çok güzeldi taki toplanana kadar shimano exage 3000 mrc highspeed makinem şiddetli bir rüzgar sonrasında kutusu ile beraber kayaların üzerinden kayarak suya düştü tabiki düşerken kutudan çıktı (hatırladıkça kendime daha çok kızıyorumbanghead ) öyle bir yere girdiki yaklaşık 1.5 saat uğraşmama rağmen kayaların arasından çıkaramadım. kayalar çok büyük ve girdiği yerden ancak makine geçebilio ve görünmüyocry Neyse sonunda yas tutmayı bırakıp yeni bir makine almaya karar verdim makinemden gayet memnundum fakat almaya kalkınca kafama birşey takıldı makinem arkadan kalamalaydı. şimdi kararsız kaldım yine arkadan kalamalımı almalıyım yoksa aynı makinenin önden kalamalı olanını mı? bunların avantajları dezavantajları hakkında pek bir bilgim yok. tabiki bunun dışında verilecek makine tavsiyelerinide değerlendirebilirim yardımlarınızı bekliyorum
tabiki önden kalama daha iyidir ben 2011 biomaster 4000 hg siparisi verdim hatta bi arkadasımada getirdiyorum japonyadan enişteme ay sonu burda makina.. http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2597 biomaster öneririm stella- twinpower -biomaster 3. sıradaki ust seviye bir makina...
......................................onden kalamali olanin high gear modeli yok sanirim......en yuksek 5.2.......su ustu sahtelerle calisacaksaniz 6 devirli arkadan kalama olan mhsrc modeline bakmalisiniz....arkadan kalamalilar onden kalamaya gore daha fazla arizalanacak parcaya ve duzenege sahiptir........marka ayirt etmeksizin onden kalamali makineler daha buyuk kalama pulu barindirdiklarindan atcek makinelerde onemi olmasada diger stil avlarda guc ve kararlilik acisindan buyuk hedefteki baliklarla mucadelede daima onden kalamalilar daha iyidir......balik yakalandigi anda arkadan kalamali olani kontrol etmek daha kolaydir ama onden kalamada bi yandan baligin oltayi cekmesiyle sizin kalama ayari yaparken elinizin misinaya dolanmasiyla daha gec mudahale etmenize neden oluyor.................bu yuzden onden olani takimi suyla bulusturmadan ayari yapilmasi makul....arkadan olan her kosulda yapilabilir.........
.....................ekipmaniniz icin gecmis olsun ama bir kakic yardimiyla cikarmayi deneyin..........boyu kisa gelirse uzatirsiniz.............belki kamis zarar gorur ama makineyi kurtarirsiniz en azindan.....makinenin govdesini tutturursaniz kamisin kic kismida havalanarak belki hepsi birlikte yukariya gelebilir...
Başınız sağolsun insanın içine oturuyor daha hayrını görmeden takımıyla vedalaşmak bende 3 gün önce sezon açılsada şu zokayı alıp denemelere çıksam dediğim rapala kalamar zokamı 3. atışta eriştelere kaptırdım Önden kalamalılar kullanım açısından daha rahat oluyor ama onda da illa ki arada bir bakımını yapmak gerekir ama siz shımano dan şaşmayın derim önden kalamalı bir shımano spin makina çok rahat işinizi görür.
sadece makine düştü kakıcın girebileceği biyer değil düz bi alan değil taşın altında ve taşlar en az 300 kilo çok denedim ama olmuyobanghead
......................taslar sonradan uzerine dusmediyse makinenin duserek girdigi bir yer ise soyle kibris takimi gibi coklu igneli takim yapin ve bunu o tasin altina girebilecek boyutta bir tasa igneleri s1kica baglayip makinenin dustugu yere kalin bir misinayla gonderin.......kursun baglasanizda olur atip cekin kayanin altina girip ciksin eger makinenin dustugu yeri kesin biliyorsaniz sarma telinden yakalar diye dusunuyorum makineyi...........eger bu malzemeler elinizde yoksa 25 metre 70lik naylon misina, 3-5 adet 1/0 capraz permasteel igne alarak yapabilirsiniz 2-3$ dolar tutar en azindan ama denemedim demezseniz.... http://img200.imageshack.us/img200/6144/dsc01426u.jpg
makine hiç görünmüo duel adagio sahtemi tehlikeye atarak araştırdım ama nafile buarada tevfik hocam mesajınızdan alıntı yaparken birden kayboldu anlamadım nolduidk hatta bu foruma ilk olarak sırf sizden shimano tavsiyesi almak için üye oldum ama bi baktımki ilk mesajda özel mesaj atamıyoruz sonrada ara verdim kendi çapımda makine alınca tekrar foruma kaydoldum ve paylaşımlara (daha doğrusu yardım istemelere) başladım...
makina gayet güzel bende de var aynısı,çift kalama olması bence çok güzel,tek hareket ile parmağın yardımı ile ince kalama ayarını yapabilirsin, yanlız misina kapasitesi çok az,25lik misinadan 100mt zar zor sığdırıyorum,onunda birazını merada telef ediyorum çok sardığımdan, istanbul gibi yerde hiç avlanmadığım dan bilemiyeceğim,balık o kadar kıyıya yaklaşıyormu,spin takım yeterlimi sizce?
Hakan kardeşim geçmiş olsun. Mesajınızı Saat 12 gibi gördüm. Sabah ezanı yatıp, saat 12-13 gibi kalkarsan ne olur. Sersem gibi olursun. Tabii bende sizin ilk mesajınızın '' görünmüyo '' kısmını o sersemlikle '' görünüyor ve sıkışmış olarak algıladım. Madem görünüyorsa, konum müsaitse kolunu sökerek cıkartmayı dene diye yazdım. Sonra baktım ki '' görünmüyo '' yazmışsınız. Eeeeee görünmeyen şeyin kolunu sökemeyeceğinize göre....... Konu abesle iştigal olur. '' Görünmüyor '' olarak yazmış olsaydınız, o hataya düşmeyecektim. Hafta sonu olunca da, elimize listeyi verdiler, bunları acele al, akşama yemeğe misafir gelecek deyince, acilen çıkmam gerekti. Düzeltme zamanım yoktu. Silerek kurtulmayı deneyeyim dedim, ama size yakalanmışım yine. Hiç üzülme kardeşim. '' Cana geleceğine mala gelsin '' derler. Ama en azından o tür yerlerde çok tedbirli olman gerektiğini acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldun. Dolgu kayalıklarda ki riskleri bilirim. Hem malın, hem de canın için son derece dikkatli olacağın yerlerdir. Bir daha olumsuzluklarla karsılaşmaman dileklerimle.
Öncelikle geçmiş olsun neodymium mıklatıslar var bildiğim kadar exage nin kolu ve kapatma bileziği demir bir dene derim. Alamasanda canına bişey olmamış saoğlık olsun. Ben olsam aynısını alırdım bende var çok memnunum...
merhaba kadir abi ben boğazda kullanmıyorum bu makineyi orası için ucuz bi alba surf takımım var gerçi onu yenilemeyi düşünüodum ama bu olay çıkınca ağırlığı bu tarafa verdim
Yardımlarını, yorumlarını benden esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim galiba kararımı verdim yine aynı makineyi almayı düşünüyorum. Elimde bu makine ile kullandığım 10-30gr atarlı catana cx kamış var hatta olmuşken tam olsun diyerekten uzun zamandır almayı düşündüğüm 1-11gr atarlı alivio veya catana ve 10-30dan yüksek atarlı okuma v system kamışlarıda makine ile beraber almayı düşünüyorum