arkadaşlar; yeni makinamı çok hevesli bir şekilde aldım ve ilk kullanmamda soğudum nedeni ise; üzerine sarılı misina örgü sufix 832 ghost advanced 0,15mm 100 mt.. ve sürekli kuş gözü ve dolaşma yaptı..sizce nedeni nedir? makina? misina? konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen..
En iyi shimano, olmayan shimanodur. Bu laf terennüm edilene kadar benzer keyfe keder ve ızdırap veren hadiseler çokca terennüm edilmiştir elbette. Sevmediğiniz bir arkadaşa verip kurtulmak en güzeli, ki ben öyle yaptım şahsen.
Serdar abi 2-3 gün önce daiwa emblem pro 6000a ile entoh tournament 5500'ün kıyaslaması vardı.Senin yorumunu bekledik ama görmedin sanırım.Boğazda bu iki makineden hangisi daha iyi iş görür?
İkisini de boğazda kullanıp gayet memnun kalan arkadaşlar var. En tecrübeli olanlar, TFT ahalisi bildiğim kadarıyla. Onlara, bir danışmak en doğrusu olacaktır. Benim tavsiyem, her ikiside boğazda başa güreşen aletler. Hangisini alsanız, öbürünü mü alsaydım demezsiniz.
Bence sorun makineden değil sizden kaynaklanıyor. Çünkü bu makinede örgü ile sorun yaşanmaması lazım. İlk kez mi örgü kullanıyorsunuz? Makinenin örgü sarılı halde resmini koyabilir misiniz ?
ilk kez örgü kullanmıyorum. örgü sarılı daiwa makinam da var onda hiç bu problemi yaşamadım. makinanın resmini koyamıyorum çünkü yazlıkta bıraktım, ama kafayı yiyecem..ama ufak bir görüntüsü var ama net değil. sağ tarafta hafif görünüyor.
rüzgarın olmasından diyecem, ancak avıma daha sonra daiwa ile devam ettim ve herhangi bir sorun olmadı.. kalama açık olunca falan diye bir kaç yerde okudum ama ne derece etkili bilmiyorum.. valla yorumlarınız benim için önemli.. çünkü makinayı alalı daha 20 gün olmadı ve ilk defa kullandım. acaba makina da olabilir mi? daha önce aynı sorunu okuma trio serisinde de yaşamıştım ve bir kaç yerde okumanın bu serisinde bu sorunun kronik olduğunu duydum..
Sayin abim, Gozum kapali sunu soyleyebilirimki sizin makinede sorun yok tamamen kullanim kaynakli bir sorun soyleki, Atisi yapip kilavuz telini kapattiktan sonra makineyi sarmaya basladiginizda dikkatsiz davraniyorsunuz ve makine misinayi kalama vidasina sariyor (one bir kactur) sonra siz bunu fark etmeden sarmaya devam ediyorsunuz rapalaniz sudan cikiyor ve tekrar atis yaptiginiz anda makaradan bosalan misina one sarilmis olan misinayi yerinden sokuyor ve dugum oluyor, Bu sorun kalama mandali disarda olan tum makinelerde var malesef, Ultegra 5500xsb birkackez canimi yakti ordan biliyorum, Kus gozu dugumu tamamen makinenin aero dinamik yapisi ve kullanici dikkatsizliginden kaynaklaniyor, Telden yazdim imla hatalari affola
Örgü 2 şekilde sorun çıkarır. 1. Gevşek sarıldıysa 2. Fazla sarıldıysa Shimano'nun aero wrap (solucan dişli) sıralı sarım sistemi olan makinelerinde örgü sorunu olmaz pek. Örnek vermek gerekirse kendi spin makinemi ekledim. Sarım miktarının, şeklinin vs. görülmesi için. Bende hiç sorun çıkmıyor. Berkley Whiplash 0.06 sarılıdır.
özkan kardeşim olabilir peki bunun nasıl önüne geçecez? yani kalama mandalına her seferinde bakacakmıyım? veya gece avlarında bu durumu nasıl gözlemleyeceğiz..
valla bu makinanın sanırsam 150 mt 0,15mm misina kapasitesi var.. ben 100 mt sardım. gevşek sarmış olabilirmiyim sanmıyorum ilk sarım çok düzgündü..ama daha sonra atış yaptıktan sonra misinanın makina üzerindeki sarılımı düzgün değildi...arka tarafta bir yığılma vardı..
Evet bu yüzdende olabilir. Arka tarafta yığılma oluyorsa eklediğim resimdeki gibi düz durması için kafayı çıkarıp şaftta takılı olan pullardan 1 adet eksiltin , yani kafanın yüksekliğini kadem kademe düşürün. Tabii bunları yapınca misinayı komple söküp yeniden sarmanız gerekecektir.
görünüs itibari ile makinanin kafasi örgü kullanimina uygun gözükmüyor malesef. örgüye uygun makinalarin makara agzi resimdeki gibi yuvarlakimsi degilde küt olur.
ben bu tip kafalara mono sariyorum sadece Birol. uygun olabilir, çalisiyor da olabilir fakat ben örgü kullaniminda küt kafalari tercih ediyorum. shimano örgüye uygunluk bazinda ar-c diyor fakat dedigim gibi bu tip yuvarlakimsi kafalar bana uygun gelmiyor. yine de kus gözü yapmadan illa örgü kullanilmak isteniyorsa yapilacak olay basit. pul eksiltip makaranin mil üzerindeki pozisyonunu asagi alarak tepede yigilma saglamak gerek.
zafer kardeş gördüğüm kadarıyla sanki biraz fazla sarım yapılmış gibi biraz daha az sarılsa sorun ortadan kalkar gibime geliyor ayrıca bu makinanın kullanıcısı olarak hiç böyle birşey yaşamadım kullandığım ip misinalarda. SPIDERWIRE ULTRACAST 270M GREEN SPIDERWIRE STEALTH MOSS GREEN İP MİSİNA Penn International Braid Translucent bu üçünü kullanıyorum herhangi bi sorun olmadı inşallah seninde sorunun çözülür çünkü makinan çok güzel severek kullandığım çok memnun kaldığım bi makina http://img692.imageshack.us/img692/6129/xntf.jpg http://img850.imageshack.us/img850/3491/a8fu.jpg[/QUOTE]