Shimano FX 2500 RB ve CX 2500 RB ?

Konu, 'Makineler' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Merhabalar,
    Bu makinalar için yorumlarınız nelerdir?

2. balikci

balikci

cx2500 hakkındaki söyleyebileceklerim, yaklaşık 250-300gr orta sınıf ağırlıkta, tek bilyalı, hem deniz hemde tatlısu avında kullanılabilecek, 5.2 yüksek devir oranıyla at-çekte birebir kullanılabilecek bir makine. Kıyıdan atışlarda grafit kafalarda ön yargılı olsamda, aliminyum kafa kullanılan shimanonun bu modeli yine kendine yakışır bir ürün üretmiş. Döneç mekanizmasında sallanmayı engellemek için counter balancing tekniğini kullanmış. Bu arada makine performans garantisini verdiği shimanonun p3 serisinden.

Aktif bir shimano kullanıcısı olan Erdal abi müsait olduğunda sanırım ekleyecekleri olacaktır ;)

Rast gele.

3. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Cem Marka olarak Shimano bence en iyilerden üretimi China değil Malezya Japon üretimleri oldukça pahalı. Turna için düşünüyorsan 25 lik modeller gayet yeterli bence ama bu modelleri elime alıp inceleyemedim maalesef.

4. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Ben bu modelleri katalogda bulamadim. Alivio, Catana gibi bir model ismi var mi acaba yoksa direkt belirttiginiz sekilde mi geciyor modelin tam ismi?

5. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..

Sana katılıyorum. Katologları inceledim bende bir bilgi yok. yabancı sitelerdede çok araştırdım genelde fiyat bilgi dışında teknik bilgi mevcut değil. Sanırım önceki yıllara ait bir seri ama shimano olması bile yeter.

6. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..

Açıklaman için çok teşekkür ederim. Çok güzel teknik bilgi sunmuşsun.

7. balikci

balikci

Kağan ürün yeni modellerden kataloğa girmemiş olabilir ;)

8. Selamlar..Bu makinelerin teknik bilgilerini Murat (Balıkcı) Adminimiz Gayet güzel açıklamış..;)
    Ben size bu makinenin kullanım amacı hakkında bilgi vereyim.Bu makineleri inceleme fırsatım olmuştu.Bu makinelerden "FX" modeli biraz daha kaliteli bir yapıya sahip.Her iki makinada at-çek için kullanıma uygun.5.2 devir oranı ve uygun bir kamışla at-çek için biçilmiş kaftan.Fakat bu makineler yemli büyük balık avlarında kullanıma pek uygun değildirler.Çünkü yüksek devir oranı ve küçük dişli çapları nedeni ile büyük balıklarla mücadelede oldukça zorlanır..
    Bunun dışında shimanolar kaliteli ve güvenilerek alınabilecek makinelerdir..Pişman olmayacağınıza eminim:) ;)

9. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Exage 4000 fa kullanıyorum.Çok ama çok memnunum.Mitchell im de var ama shimano başka.

10. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Sonunda Shimano FX 2500 RB için kararımı verdim ve bugün ebay'dan siparişini verdim 15.50$ makina + 8.65$ kargo = 24.15$ yani 32YTL verdim. Yaklaşık 1ay içinde elimde olacak makina.Deneyimlerimi ileteceğim.
    Türkiye'deki Shimano satıcıları alınmasın ama türkiye'de 1 tane Shimano makinaya vereceğiniz paraya ebay'dan 3tane getirte bilirsiniz.

Son düzenleme: 18 Nisan 2008
  11. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Cem kardeşim hayırlısı olsun yeni makinen şimdiden.Bence doğru karar vermişsin Shimano seçerek. Reklam gibi algılanmasın lütfen ama, at-çek 'te kullandığım makineler (ve kamışlar) hep bu marka. Şuan Hyperloop 2000 RB kullanıyorum. Hafif, sağlam,güçlü; at-çek için birebir.Fiyatı da oldukça makul.Hatta geçen hafta denk geldi, ihtiyacım olmadığı halde gözüm kapalı bir tane de Hyperloop 2500 RB aldım :D (45 YTL).O kadar memnunum yani markadan.Emin ol, yarı yolda bırakmaz.İçine siner umarım. Şimdiden rastgele..

12. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Teşekkürler Ulaş kardeş.
    Shimano uzun zamandır takip ettiğim bir marka ama kullamak nasip olmamıştı.Ebaydan verdik bakalım siparişimizi.Ustaların tavsiyesi FX serisiydi haklılarda çünki Dyna-Balance,Power Roller II,Supper Stopper,Quick Fire II,P-3(Power. Precision. Performance)Teknolojilerini bulunduruyor.At çek için daha ne istene bilirki :)

Yalnız resimden anlamadığım bir nokta var burun gibi çıkıntılı bir parça var kalamanın üstünde.Benim tahminim uzağa atışları kolaylaştırmak için misinayı o kısımdan geçirmek gerekiyor olabilir.Bu parça hakkında bilgi olan arkadaşlar varmı?

13. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

bu kısım makınanın kafa kısmının atım bittikten sonra telin kapanması için kafanın içinde yay olmadığını gösterir kafa bu parçaya çrpma yoluyla kapanıyor bu çıkıntı bunun içindir

14. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub

yuzde yuz haklısın cem türkiyedeki shımano bu satış politikasıyla işi cok zor türkiye ile yurt dışı arasında % 200 fiyat farkı var

15. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

bu konuda aklısın sabri abi geçen gün bir makınasını sordum bait runner 2 sistemi il tanıtılan kafadan afvansı çift yani gerçii sen nerde ne var iyi biliyorsun bu makın kendi sitesinde 360 euro iken bize verilen fiyat 1000 ytl + kdv bu şekılde alışvrişi kımsenın canı istemez ama banax ın helıcon 5400 yenı bir makınası büyüklüğü ve çalışma sistemi baya hoşuma gitti doğrusu

16. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Merhaba Orhan Bey,
    Makina hakkında sorduğum çıkıntıyı makina elime geçince daha iyi anladım.
    Bu çıkıntı kalamayı otomatik açmak için geliştirilmiş Quick Fire II sistemi.
    Mükemmel düşünülmüş bir özellik bu parçaya bastırdığınızda kalama otomatikmen açılıyor.Ayrıca shimano hariç kullandığım tüm makinalarda kalama açık olsada kolu çevirerek kalamayı kapaya biliyordum ama shimano da bunu engellemişler istediğiniz kadar kolu zorlayın kalamayı elle kapamadığınız sürece kolu çeviremiyorsunuz.

Son düzenleme: 27 Haziran 2008
  17. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..