shimano grayderleri??? yardım

Konu, 'Makineler' kısmında saltiga tarafından paylaşıldı.

1. saltiga

saltiga ÜMİT

Herkeze selamlar avlandığım üsküdar sularında özellikle asansör diye tabir edilen teknikte kulanmak üzere dragı kuvetli olan bir makina arayışı içindeyin baktıgım iki makina arasında kararsız kaldım navi 8000pg ile stradic 8000 FI bu iki makina arasından hangisi daha güçlüdür gercekten 250 gr kurşun akıntı balık ve ilişkenlerle çok zorlu bi mucadele veriyoruz bu yuzden gercekten kuvetli bir makinaya ihtiyacım var bu makinaları kullanmış olan ustalarımdan bana yardımcı olmalarını istiyorum şimdiden herkeze teşekkürler rast gelsin....

2. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Bende navi var çok güzel kullanışlı makine tek - si bence yedek makarası olmaması.
    geçen sene bi tane lüfer tuttum kuş gibi boş çekiyorum sandım oltayı lüferi görene kadar.

3. saltiga

saltiga ÜMİT

evet bu makinaların güçü tartışılmaz şüpesiz navi nin pg sınıfı bir makina olmasıda avantaj ki bu makinayı dişli acısından çok kuvetli yapıyo ama stradic hakkında da çok iyi şeyler duydum yorum için teşekkürler bakalım ustalar bu makinalar hakkında daha neler diyecek.

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    stradic ile navi kalite olarak farklı kulvarlarda... normal navi power gear değildir pg bir modelini bulmuş olabilirsiniz? bunu satın alırken iyi kontrol edin.

stradic 8000 fı yı pek çok kez kullandım üsküdarda, bir arkadaşımda var... ben de 4000 kullanıyorum başka meralarda. 8000 in kalama gücü yanlışım olmasın ama 19,5 kg gibi bir şeydi ki bunla 100 kilo balığı çekersiniz... hafif yükte bana biraz ağır geldi makina ama üzerine yük bindikçe açılıyor, kullanımı rahat bir shimano...

yalnız stradic esasen jig ile tekneden kullanılmak için üretildiğinden dolayı fren boşlama (misinayı salan düğme) mekanizması yoktur, fark eder mi bilmem...

5. saltiga

saltiga ÜMİT

evet stradıc ın geri donmedigini biliyorum Vsistem gibi bu bi sorun arz etmez mühim olan güç faktörü bakınmalarım sonuçu bu makina bana uygun geldi ama 6000 ve 8000 arasındayım 8000 in misina kapasıtesi ve gramajına bakındım ama yabancı sitelerde anlayamadıgın ölçü birimleri kulanılmış 8000 hakında bilgisi olanlar misina kapasıtesi ve agırlık hakkında beni aydınlatırlarsa sevinirim

6. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Stradic 8000 fi yi tekneden ve kıyıdan kullanıyorum. Her ikisi içinde bana göre uygun bir makina. Yedek makarası var. Çekişi oldukça güçlü. Normalde kuzey amarika için üretrilmiş bir jig makinası. Kendi sınıfında hafif ve güçlü. Yüksek devirli bir makina. Güç açısından beklentileri karşılayacak bir model.

7. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Shimano Super Aero Technium 425/200
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000HG,Twinpower 4000HG
    Bu iki modelin kıyası bile yanlış benim kanaatim navi pg serisi stradicten alt seri bir makinedir.Geçen yıllarda japonya kataloğunda olan bu ürün 2009 Avrupa kataloğuna eklenmiştir.Stradic ve navide çeker aynıdır.fakat stradic her açıdan gerek malzeme gerekse yapı bakımından naviden üstündür.
    Stradiğin muadili japon yada Biomaster serisidir.Biomaster stradicten kullanılan malzeme açısından üstünde olsa bunu zaten fiyatına yansıtmış durumdadır.Arada yedek kafasız olmasına rağmen 100 dolar civarında yurt dışı satışlarında fark vardır.japon yada en çok satılan ve beğenilen makinelerden biridir.Twinpower japonunda küçük kardeşidir.
    Navi klasik derin kafalı bir jig makinesidir.Makara ARC değildir.
    Eğer fiyatını uygun bulursanız tabiki navi almanızı öneririm fakat stradic parası verip navi almanız taraftarı değilim açıkçası.Birde yedek kafa işine gelince iş aynı hesaba veya daha pahalıya gelecektir.Onuda bulmak işin cabası.
    Bu iki makinede jig için üretilmiştir fakat sizde takdir edersiniz ki arada model farkı var biri bir gömlek üste olunca kıyas yapmak doğru düşmüyor.
    Bu iki makine bunlara biomaster da dahil olmak üzere 13 kg kalama ayarlıdır.13 kg kalama ayarı demek (gerçi bu bukadar balık bulmakta kısmet işi) 13 kg balıktan fazla gelince makine çekmez demek değildir bu makineler 13 kg da otomatik olarak kalamaya geçerler kalama tamamen sıkılıyken.Bu da balığı yormanıza ve takımınızı muhafaza etmenize olanak tanır tabi balığıda.
    Stradic in arc spool oluşu özellikle kıyıdan surf atışlarda surf makinelere tercihen seçilmesini sağladığı gibi devir oranının yüksek olmasıda özellikle kıyıdan rapala ile avlanmada randımanı artırmaktadır.
    Shimano da hiç bir modelde balığı alırken zorlanmazsınız(Bu ifade bazı yaygın olarak kullandığımız makinelere göre kıysatadır yoksa tek düze makineleyle iş biterdi.hyperloopl la çok sağlam olan ve yılllarca kullandığımız bazı model makinleri aynı merada test ederseniz ban hak verirsiniz) bu makine tek bilyelide olsa böyledir çünkü yakalayacağımız balığın zaten standartları bu makinelere göre ağırlık ve güç olarak düşüktür.Burda asıl maksat nerde ne kullanacağımızdır.Yoksa alıp bir alivio 10000 le stalla aynı güçtedir değil.Gerçi shimano hakkında yazmamayı düşünüyordum çünkü iş ehil olmayanların ellerinde ne sattığını ve sattığının stella olduğunu fark etmeden tek bilyeli yazıp satanların elinde olunca susmayı tercih etmiştim.
    Fakat ben shimanoda sürekli balık tutan ve bu işten zevk alıp tadını çıkarmak isteyen hiç bir arkadaşıma orta seviye makineler dışında makine tavsiye etmiyorum çünkü shimano bir tutkudur keseden yemeye başlayınca dur durak bilmiyor bari işe ortadan başlayalım ki fazla yükümüz olmasın.Bir gün mutlaka insan ister istemez üstüne gözü dikiyor.

Son düzenleme: 6 Ekim 2009
  8. saltiga

saltiga ÜMİT

öneri ve görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum bu iki makinayı kıyaslama sebebim güç terformansı içindi navi daha güçlü bir makina olmasına ragmen ben zaten aklımda olan stradıc uzerinde yogunlasıcam sizce peki bu stradıc 6000-8000 benim belirttigim av kosullarında hangisi daha avantajlı olur saygılar...

9. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba
    Navi daha güçlü ifadesini doğru bulmuyorum.Stradic 6000 ve 8000 makinelerin en önemli farkları misine kapasiteleridir.Bu tamamen sizin kullanacağınız misineye bakar.Arada her hangi bir güç ve performans farkı yoktur.İnce misine şoklu kullandıktan sonra iki makine ilede aynı işi rahatlıkla yapabiliirsiniz.Fakat makinem daha fazla misine alsın diyorsanız 8000 lik kullanmanız daha iyi olacaktır tabiki.Birde 6000 modeller shimanoda bir iki model hariç daha ağır veya aynı ağırlıktadır.Stradic 8000 ile Stradic 6000 makinenin gövdeleri aynı sadece kafaları farklıdır.

10. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    ben aldım 3000 fı olanını 6000-8000 modelide vardı.. istersen bir bak..

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Istanbul_Balikcilik/Makineler/

bulamazsan bana söyle gidip glen oluyor dışarı..

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ümit
    Elbette işin teknik detaylarına girerek Engin aradaşımızın verdiği değerli bilgileri pekiştirmek mümkün.Ancak Üsküdarlı olduğun icin sanırım Şemşipaşa avcılarının(Asansör yada teleferiksisteminin yaratıcılarıdır)ideali olan makaranın Stradic 8000 olduğunu bilmelisin.
    Ben tekrar oralarda avlanmaya başlasaydım Twin Power'dan başkasını gözüm görmezdi.
    Mamafih bu konuda daha detaylı bilgileri ERgin Balıkcılık Cevat Erginden alabilir fiyat konusundada selamımı söyleyerek kolaylık sağlayabilirsin.
    Sevgiler

12. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sevgili Üstadım,
    Twinpower konusunda bende size katılıyorum.Şahsi olarak SW6000HG 2009 japon modeline ben göz koydum.8000 lik olanı daha güçlü misine kapasitesi daha fazla fakat ağırlığıda fazla olduğu için şu an 6000 hg yi tercih ettim.Kamışıda biraz hafifletince Shimano Anteres Surfe çevirince 400gramlık twinpower la set toplamda misineyle 850 gramı bulmuyor.Bu ağırlık benim için süper bir ikili oluşturacak.
    Aslında Twinpower Tekne için üretilen bir makinedir.Bizim boğaz avcılığının bazı bölgelerindeki şartlarda kullandığımız ağırlıklar Navi(pg serisi),Stradic,Saragosa,Sustain,Biomaster,Twinpower ve Stella gibi güçlü makineleri ön plana çıkarıyor.
    Surfleri unutmadık surf makinelerde de alternatif çok güçlü makineler var.fakat bunlardan mesajın ilk safhalarında bahsedildiği için fazla dağıtmaya gerek görmedim.
    twinpower 8000 lik model 12000 li olanından daha güçlü olarak üretilmiş.Bu husus bazı seriler derken kastettiğim makinelerden biridir. (6000 lik twinpower Sw japon piyasası için üretilen 5000 likle aynı gövde yapısına sahiptir burda gövde ortak kafalar farklıdır.Aynı durum süper ultegra da ve japonyada yeni çıkan stellada 8000 le 10000 de de vardır.)

Son düzenleme: 7 Ekim 2009
  13. saltiga

saltiga ÜMİT

çok teşekkür ediyorum verdiginiz bilgiler için stradic 8000 benim için en ideali bu gun netten saragosa ya baktım biraz gayet güzel görünüyo vedat abi sizi bu makinayı incelediyseniz veya inceliyen başkaları varsa bu makina hakkında beni bligilendirirseniz sevinirim yani stradic ile ne gibi farklar gosterir hangisi tercih sebebi olmalıdır Twin Power dediginiz gibi çok güzel ama pahalı bir makina saragosa f biraz daha makul sizlerce nasıldır simdiden teşekkürler saygılar...

14. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba
    Saragosa'da stradiğin bir gömlek üstüdür.Fakat saragosa da yedek kafa yoktur.

15. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Navi 6000 ve 8000 pg nin kalama gücü 11 kg dır ve shimano kataloklarında eğer dikkat edilirse heavy duty spinning makinelerde spherostan bile alt sırada yer alır yani güç olarak ve kullanılan malzeme olarak stradic veya biomaster(japon iç piyasası için üretilen biomaster) la kıyaslanamaz.Benim fazla vaktim yok yoksa japon shimano sayfasından direk link ekleyecektim buraya shimano avrupada heavy duty reels kısmına bakılırsa konu daha da açıklığa kavuşur.Katalokta sıralama aynı katagoride herzamandan üst seviyeden alt seviyeye göredir.

16. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    tek gecerimmm saragosa yı..

17. saltiga

saltiga ÜMİT

saragosa nın cekeri stradic ten düşük gordugun kadarıyla veya ben yanlışmı bakıyorum?