Shimano Kamis Ama Hangisi... ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında Ahmet_gr tarafından paylaşıldı.

1. Ahmet_gr

Ahmet_gr Ahmet

Arkadaslar su 2 kamis arasinda kararsizim.. Siz ne tavsiye edersiniz?

Shimano Speedmaster surf 425 cx

Shimano beasmaster surf 450 ch-x

Kullanacagim makina shimano active surf

Hedefim uzak atislar gerceklestirmek.. Cok uzak :) ...

bu makinayla hangi kamisi tavsiye edersiniz?

2. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    ben okumadan sonra shimanoya geçiş yaptım en alt seviyesi olsan vengeance ı kullanıyorum.çok sert bir kamış kurşunu atarken sonuna kadar hissediyorsun,fakat suyun içindeyken hiçbirşey anlamıyorsun.çok sağır bir kamış.fakat olurda yemli av için bir kamış tavsiyesi istersen vengeance mükemmel bir kamış.benim bir kaç aylık internet araştırmalarım ve gittiğim meralarda bizzat kullandığım kamışlardan en çok beğendiğim kamış. İTALCANNA KOMBAT.. ömrü hayatımda bu kadar rahat kamış kullanmadım.atarı süper yay gibi fırlatıyor.340 gram mı ne ağırlığı var kamışın.ve kurşun sudayken çaparine kaç tane istavrit gelmiş sayabiliyorsun resmen.böyle hassas ve dengeli kamış kullanmadım. daha pahalı kamış kullandım ama İTALCANNA KOMBAT,Almak istediğim bir kamış.

3. der wish

der wish Ferhan

Selam,

Kamışlardan biri 4.25, diğeri 4.50...

Seçim yapmaya çalıştığınız kamışların ikisi de ortanın iyisi seviyedeler ve aralarında ciddi bir fark yok bence. Bu bağlamda, teorik olarak, uzun olan kamış ile ve uygun bir atış tekniği uygulayarak daha uzun mesafelere erebilirsiniz.

Ancak, bence bahsettiğiniz iki kamış arasında yapacağınız seçimdeki en önemli kriter kendi boyunuz (ya da kollarınızın boyu) olmalı. 4.50 bir kamış için kesinlikle 1.80 üzerinde bir boy olması (ya da kollarınızın normalden uzun olması) gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde, atışlarınız bozulabilir ve beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu sebeple, kamışları fiziksel olarak inceleyip, elinize/kolunuza nasıl oturduğunu test etmeniz lazım diye düşünüyorum.

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Speedmasterın fincanları yeter...

5. spin surfcasting

spin surfcasting Abdullah

SpeedMaster güzel bi kamış gerçekten kaliteli fincaları zaten ben burdayım diyor. Lakin Eğer ki kendi bütceni biraz daha zorlarsan Kombat çok hoş bi secim olur diye düşünüyorum. Takdir sizin... bende kamış arayışındayım bakalım ben ne alacam :)

6. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Kombat için bütçeyi zorlamak gerekmez.
    Kombat hemen hemen yukarıdaki
    kamışlarla aynı fiat.
    Belki dahada ucuz.
    bende speedmaster ve kombat var.
    ikiside çok değişik ve süper kamışlar.
    yerine göre kullamak gerekiyor.

7. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    ben hep ava gittiğimde yanımdakilerin kamış ve makinelerine bir göz atıyorum.kovasında balık olanlar ve işi gerçekten bilenler shimano tercih ediyor.bu sadece basit bir tespit.rica edip kullandığım oluyor.CI4 Makine ve beastmaster kombinasyonu kullandım fakat çok ağırdı rahat edemedim.kombat ve daiwa emblem pro kullandım çok hoşuma gitmişti.eğer öyle bir bütçeye erişirsem kombinasyonum kesinlikle kombat & emblem pro olacak.

8. spin surfcasting

spin surfcasting Abdullah

Ben daha pahallı biliyordum :D

9. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    İnternet sitelerine bakma.
    dükkanlarda fiatlar bayağı değişik.
    eğer kombat almayı düşünürsen Üsküdar kısığa git.
    en iyi fiatı alacağın garanti.

10. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    shımano ultegra surf 425 bx-italcanna kombat 220-penn overseas pro-daıwa saltıga ballıstıc surf
    Favori Makine:
    ,shımano ultegra 14000,penn surfblaster 8000,tica talisman 8000- daıwa wıncast z 5000- daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    herkese iyi akşamlar benim anlamadığım ve anlayamayacağım birşey sormak istiyorum bazı arkadaşlar 4.50 kamış kullanmak için en az 1.80 boy diyor benim boyum 1.75 ve iki ayrı 4.50 kamış kullandım eskisi okuma cedros 4.50 şimdiki penn overseas 4.50 kullanıyorum ve atabileğim en uzak mesafelere bu kamışlarla ulaştım sebebini anlatabilecek arkadaş varmı bu arada elimde 4.05 den 4.50 e kadar değişik marka surf kamışlar var beni aydınlatırsanız sevinirim.