shimano kamış halkam kırıldı ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında Lezgi tarafından paylaşıldı.

1. Lezgi

Lezgi Recai

shimano catana cx 330 h spin kamışım var. çok da severek kullanıyordum. spin kamış olmasına rağmen hem yüksek atarlı, hemde sert aksiyonlu olduğundan tekneden istavrit için de hafifliğiyle yormadığından en sevdiğim kamışımdı.

bu cuma tekneden olta atarken, denizdeki yer değiştirmelerimiz sırasında zannedersem ucuna tekne küreği vurdu yada bir yere sağlam çarptım galiba.

sararken misinayı aşındırmaya başladı. incelediğimde en uçtaki halkanın dışa bakan bombesinden bir tırnaklık bir yerin kırılmış olduğunu gördüm.

şimdi bu uçtaki halkayı değiştirmek istiyorum. ama uyduruk bir halkada takmasınlar istiyorum. mümkünse orjinal değilse bile kaliteli bir fuji halka nerede bulup satın alıp kendim takabilirim. yada taktıra bilirim. yardımlarınızı bekliyorum

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Türkiye'de kaliteli kılavuz satan, bulunduran bir yere denk gelmedim. Belki vardır, ama ben denk gelmedim.

Tavsiyem bir şekilde yurtdışından getirtmendir. İnternet'ten satan bir sürü yer var. Fuji marka, SiC veya Alconite bir şey alabilirsin. Biraz pahalı gelir gerçi. Hem kamışın kalanı da onlar kadar kaliteli değil zaten, murat 124'e ralli tekeri takmak gibi bir şey olacaktır.

Bunun dışında alacağın şeylerde piyasada bulunan şeylerden çok daha farklı olmayacaktır. Kamışın kalitesini düşünürsek, çok kalite bir şey almaya çalışmak gereksiz bence.

3. sevketkozen

sevketkozen şevket küçüközen

Favori Kamış:
    shimano catana cx tele spin 330 h
    Favori Makine:
    banax sx5000,RELIX CASTER 50
    aynı kamışı bende kullanıyorum aynı sorunu bende yaşadım herhangi bir malzemeciden parcayı demin edebilirsin bir iki lira birşey sen takamazsan onlar takar zaten
    kamışa gelince birçok kişi beğenmez ama benim gözümde rakipsiz bir kamış

4. Lezgi

Lezgi Recai

bencede harika. zaten o yüzden dandik halka olmasın, nasıl orjinalini bulurum diye uğraşıyorum. sevmediğim bir kamış olsa konu bile açmam.

5. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    aynı sorun bende de var nasıl takacagız bu ucu yardımcı olur musunuz

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Piyasada onun orjinalinden daha kaliteli halkalar satılıyor zaten. Kamışta, gerçekte o kadar ahım şahım bir şey değil, sıradan öylesine bir kamış.

Önce eskisini sökmeniz lazım. Bunun için çakmakla ısıtın, abartmadan, çoğu kamışta duman filan çıkar içinden. 2-3 saniye ısıtmanız yeter genelde. Sonra kalın bir bezle tutup asılın, eski uç çıkacaktır.

Boşta kalan ucu, bir maket bıçağının tersiyle hafifçe kazıyıp, yapıştırıcı artıklarını vs temizleyin. Eğer yeni uç, geniş geliyorsa, ince bir pamuk ipliği sararak ucu kalınlaştırın. Kamışın ucu aşagıya bakacak şekilde tutun. Japon yapıştırıcıyı ucun içine azıcık damlatıp yerine sokun.

7. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Yurdum balık malzemecilerinde fuji muji bulunmaz, ona uygun bir fincan takılır. Bence çok kafaya takmayın halledilir bir şey. Çakmak ile ısıtıp çıkarın, deliğin boyutuna göre yenisini alıp japonlayıp takın.

8. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Recai bey ; merhaba

Yetkili satıcı OKYANUS MARINE firmasından Mehmet Ali bey veya Turgay KARAASLAN bey'e ulaşırsanız,probleminize çözüm bulacaklardır.

SHIMANO SHIMANO'dur...teferruatlara takılmayın...:)

İletişim / Künye

Ünvanı : OKYANUS MARINE BALIK AV VE KAMP MALZEMELERİ İTHALAT LTD.ŞT.

Ticaret Sicil No :

Vergi Dairesi : İKİTELLİ V.D.

Merkez Adresi : Atatürk Bulvarı M.Çakıcı İş Merkezi 68/601 6.Kat 34490 Başakşehir / İSTANBUL

Tel : +90 (212) 659 81 52

Fax : +90 (212) 659 82 47

Email : admin@balikavmarketi.com

9. furunotr

furunotr Haluk

Hangi piyasa bu; o kamıştaki kadar bile kaliteli halka bulamıyorum piyasada; nerde çer-çöp var onları getirmişler satıyorlar; iş görmez mi??? Görür... Ama konu kalite kıyasına gelince piyasada satılanlar son derece kalitesiz parçalar... Belki bulabildiğin bir yer vardır; varsa söyle... Biz de oraya bakalım ihtiyaç olunca...:)

10. furunotr

furunotr Haluk

Cevat'ta mevcut; ama o kamışa uygun olan yok sanırım; surf kamışlar için var ellerinde...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cengiz Balıkçılığa uğrarsın bir ara, üsküdar'a indiğin bir vakit.

Ha, o kamıştakinden kalitelisini bulursun ama, cidden kaliteli denebilecek bir şey bulur mıusun, ona garanti veremem.

12. furunotr

furunotr Haluk

O kamıştaki kadar bile kaliteli ürün yok piyasada bir-iki yer hariç; onlar da spesifik ürünler ve belli bir-iki ürüne uyuyorlar ancak...

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O kamışlardaki kılavuzların kaliteli olduğu filan yok. Lineaffee'nin çoğu modelindeki kılavuzlar ondan daha kaliteli zaten.

14. furunotr

furunotr Haluk

Ben de bunun tam aksini iddia ediyorum; tabii Fuji olanları bu klasmana dahil etmiyorum...