shimanonun catana serisimi yoksa alivio serisimi daha iyi kullanan varsa bilgi alabilirmiyim? kıyıdan yemli karagöz çipura avında kullanıcam
Catana spin ağustosta aldım. 2 hafta sonra uc kısmın dibinden kırıldı. 15 güne parça gelir dendi.Her hafta aradım, gelecek hafta ara dendi. 2 ay sonra Servisi ciddi başka bir marka aldım. Aramaktan sıkıldım artık Shimano nun istirahati bitmez
İstavrite at çek için 3,60 alivio kullanıyorum. Bendede en uç parça sıkıştı. Düzeltmeye çalışırken alt yüksüğü kırdım. servise gönderip düzelttirdim. Daha sonra alt parçalardan biri sıkıştı kendim düzelttim. Kullanırken tedirgin oluyorum. Farklı bir marka yada üst modellere bakmanı tavsiye ederim.
işin aslı shimanoda modellerin kalite sıralamasını tam bilmiyorum internette de bulamadım biliyorsan yazma şansın varmı?
kalite sıralaması çok basit, aynı boy ve aynı atarda olan iki farklı modelden 200 tl. olanı 120 tl. olanından daha kaliteli şaka bir yana kamışlarda kaliteyi kullanılan karbon yada fiber malzeme,yüksüklerin kalitesi makine yatağı ve sap kısmında mantar veya eva olması ağırlığı vs.gibi unsurlar etkiliyor.internette herhangi bir balık av malzeme sitesine shimano kamış sayfasına girdiğinde modellerin ürün açıklamasında üründe kullanılan malzeme (blank meteryal)' yazısının altında mesela xt 30 + geofibre veya XT60 + Biofibre yada HPC300 + Biofibre yazar.genelde kamışın kalitesini ve fitatını bu belirler.
benim anlamadığımda xt60 yazan kısımlar bide mesela alivio catananın alt serisi catana beast masterın alt serisi gibi (modellerinin sıralamasını bilmiyorum kafamdan uydurdum ) yada böyle bi sıralama varmı?
xt 60 dediği kamışta kullanılan malzeme(karbon)kalitesini gösteriyor.xt 60 meteryal kullanılan kamışın xt 30 meteryal kullanılan kamıştan malzemesinin biraz daha kaliteli olduğunu gösterir.hpc 300 meteryalli bir shimano kamışla xt 30 meteryalli bir shimano spin kamış arasında 800-900 tl.fiyat farkı olabilir.teleskobik kamışlarda marka kalitelide olsa kullanım hatası vs.sebebiyle yüzüklerde sıkışma kopma yaşanabiliyor.taşıma ve zaman sorununuz yoksa iki parçalı spin kamış kullanmazı tavsiye ederim.gerçi catana ve alivio serisinden bahsettiğiniz bunları yazdım ama karagöz-çupra yemli av için surf kamışlar daha iyi olur sanırım.