Shimano makina kırılma hk.

Konu, 'Makineler' kısmında b1isi tarafından paylaşıldı.

1. b1isi

b1isi Okan

Merhaba yeni almış olduğum Shimano exage 300 sfd marka makinama misina sarım yapıp misinayı sıkıştırmak için altta kırmızı ile çizdiğim yere takmak için misinayı sıkıştırınca kırıldı.daha makine 5 gün önce alındı acaba garantiye girer mi?Bunun için aldığım yerle mi yoksa yetkili servisle mi görüşmem gerekir? Teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/KDzODZ.jpg

2. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Okan sanırım yüklerken bir hata oldu ve resmi göremiyorum.

3. b1isi

b1isi Okan

Merhaba tekrar düzenledim.Yine göremezseniz tekrardan deneyeyim.

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çokta lazım olmayan bir yer olduğu için olmasa da olur yani. Yada yedek kafayla kullanmaya devam edersin olur biter.

5. b1isi

b1isi Okan

Sinan bey teşekkür ederim.Fakat ben burayı tekneden balık avında derinlik saptama açısından faal olarak kullanıyorum.misinayı oraya sarıp kurşunun belli bir derinlikte kalmasını sağlıyorum.Onun için benim için lazım olan bir parça.Sonuçta para verdim ve ilk kullanımda kırıldı.Eğer garanti kapsamına giriyorsa ve değiştirme imkanım varsa ya da tamiri bundan faydalanmak isterim.

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    abim kulak çöpü ve çakmak yardımı ile bu parçayı kendinde yapabilirsin ahım şahım özellik olmasınada gerek yok makinanın kafasını sök kulak çöpünü yak aynı şekilde ısıt arka taraftanda perçimle yine çakmak la işlem tamamdır

7. O parçanın derinlik ayarı için yapıldığını sanmıyorum. Öyle olsa onun da yük değerini vermek zorunda olurlardı. Makineyi topladıktan sonra sarkan misina tutturulsun da boşalmasın diye konmuş olan bir parça. Distribütörü ile irtibata geçmenizi öneririm. http://www.okyanusmarine.com.tr/index.php/iletisim-bilgileri

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Resmi göremiyorum ama, tahminimce makaranın yanındaki klips gibi parçadan bahsediliyor.

O parçanın görevlerinden biride, derinlik ve durumuna göre mesafe ayarlamak.

Ama elbette öyle yük bindirilsin diye yapılmış bir parça değil. İyi bir makinede o kadar kolay kırılmayacak kadar sağlam olur, ama genede öyle yüklenirseniz kırılır tabi.

Derinlik vs. gibi durumlar için, misina bu klipse takılır ama, bir tur makaraya sarılır arkasından ki, bir zorlama durumunda kırılıp gitmesin.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Belli bir noktaya yemleme yaparken de o parçayi kullaniyoruz.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Garanti kapsamına girer mi? girmez mi ? bilemem ama, ücret bile talep edilecek bir problem değil. :)

Aldığın yere götürerek izah edersen, onlarda ilgili yere göndererek problemi çözeceklerdir.

Bilnçsizce yapılacak çözümlerde, o klipsin 0.5 mm. gibi bir ayarsızlığında, zaman zaman misina takılmaları ve olası sıkıntılarını da beraberinde yaşarsın. :confused:

Bilgilenmen açısından bazı linkler;

http://www.balikavmarketi.com/il-il-bayilerimiz-pmk72

http://www.balikavmarketi.com/iletisim

http://www.balikavmarketi.com/yedek-parca-pmk64

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tevfik abiye katiliyorum. Yoklugu büyük sorun yaratmasa da biçimsiz varligi inanilamaz akla aykiri sorunlar yaratir.

12. b1isi

b1isi Okan

Yardımlarınız için teşekkür ederim.Yetkililerle görüştüm ve mümkünse tamiri değilse
    yeni bir kafayla değişim yapabileceklerini söylediler.Shimano olarak ürünlerinin arkasında durmaları Shimanoya olan güvenimi boşa çıkartmadı.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kimi gitti diye sevinir, kimi de geldi diye ağlar.:D :p

Elimdeki 2 makinede de o parçayı bıçakla dibinden kesip attım ve hala öyle kullanıyorum. Bir kaç kez atış sonrasında "o çıkıntıya" -adı herneyse- misina takılınca, kestim kurtuldum.

Bir sorun yok, devam.:)

14. furunotr

furunotr Haluk

Belki gereğinden fazla kalın misina takmaya çalıştınız; bilemiyorum tabii ve varsayım olarak yazıyorum; 0,25'ten fazla çapta misina kıstırmamanızı öneririm o çapta bir makinaya; üstelik bahsettikleri gibi o tırnağın ucu bir parça fazla kalkarsa her zaman sorun yaratır ve yukarıda bahsettikleri gibi bazı kullanıcılar sorun yaratmasın diye kesebiliyorlar o kısmı; ancak gene de bahsettiğiniz ayarlama işi için ve boşta kalan misinayı kıstırmaya kullanan için epey pratik...

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Haluk abi, ben o parçayı kesmeden önce baya bi düşündüm, bu neye yarar diye. Bir karara varamadım, daha doğrusu kesmede karar kıldım.

Ayar falan denmiş te gerçekte o parça hangi hayati işleve sahip acaba? Yanlış mı yaptım yoksa? Boşta misina kalınca ne olur ki?

16. furunotr

furunotr Haluk

Ayar genelde tekneden veya Galata köprüsü tadında yerlerde kullanıldığında verimli oluyor; belli bir derinlikte balığı buldunuz mesela; hemen oradaki çentiğe misinayı geçiriyorsunuz ve takımı toplayıp geriye saldığınızda doğal olarak o kısma gelince misina boşalması duruyor ve ayarladığınız suyu kolaylıkla bulmuş oluyorsunuz...

Takım toplayınca da misinanın boşta kalan ucu makaradan boşalmasın diye takılıyor o çentiğe; tüm işlevi bunlar; ancak üst düzey makinalarda bu çentiklerden bulunmaz ki misina buralara takılıp herhangibir probleme yol açmasın... ( Mesela Stella ve Saltiga'da yoktur bu çentikler)...

Eğer orayı bir şekilde kesip düzeltti iseniz makinanız bir yerde üst seviye makina ayarına gelmiş oluyor:D :D :D

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Nedense, bendeki saltiga'larda var bu meretten. Mesela:

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Olmaz olurmu hiç..
    Serdarda belirtmiş, stelladada var...
    Siz herhalde başka bir şeyden bahsediyorsunuz...

19. bearing

bearing erdal demir

farklı bir şeyden bahsedilmiyor ise, stellada da bu çentiklerden var, zannederim sadece SW serisinde yok:

20. furunotr

furunotr Haluk

Sendekiler eski model Serdar; yenisinde yok...

Ayrıca alttaki Saltiga değil...:)