Shimano makina satın aldım ama içime sinmedi..

Konu, 'Makineler' kısmında laplace2006 tarafından paylaşıldı.

1. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Merhabalar,
    Dün Shimano Beastmaster 7000 makina aldım, lüfer avında boğazda kullanmak için ama eve geldiğimde ağırlığı gözümü korkuttu, tam 720 gr. satınalırken bunu düşünmemiştim. 150 gr lık kurşunlarla kullanacağımı düşünerek bugün iade edip SHIMANO TITANOS 4500 XSA 1S-ARB+1 BB almayı düşünüyorum. Bu makina nasıldır, surf atışlarda iyimidir? Çünkü aldığım makina 70 lik kafa bu 45 lik sanırım. Veya sizlerin önerdiği makina varmıdır? Sürekli atçekte kullanacağım ağır kurşunlarla.Bütçem 275 TL. Kamışımda Lineaffe Extrem Cast 4.30 220 gr atarlı. Kamışla uygun olsun diyorum. Acil yardımlarınızı rica ediyorum..

2. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    SHIMANO ULTEGRA 5500 XSB 4S-ARB+1 BB

Alternatif olarak bütçeyi artırıp SHIMANO ULTEGRA 5500 XSB 4S-ARB+1 BB modelini ekledim. Uzağa atım için uygunsa tabi.

3. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Almışken iyi bir şey al... Shimano Biomaster 8000 PG 2010 modelleri harika valla tank gibi.. :)) ben 8000 pg sini kullanıyorum boğazda 200 gr kurşuna banamısın demiyor.. Hayırlı olsun bol avlar dilerim...

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Elindekini değiştir. Bunlardan birisi fazlasıyla yeterli olacaktır sanırım.

XTB ekstradan Baitrunner özelliğine sahiptir.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XSB-4S-ARB1-BB-pmu37.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XTB-531-TUR-41-BB-pmu750.html

Ağır kurşunlarla at çek derken ?

At çek ve genel kullanım amaçlı olarak amaçlı olarak bunlarıda inceleyebilirsin.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-STRADIC-5000-CFD-581-TUR-4S-ARB1-BB-pmu1957.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-STRADIC-6000-FC-4S-ARB1-BB-pmu13.html

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-TECHNIUM-C5000-FC-3SA-RB1-BB-pmu1147.html

Tabii ki burada, makinaların kullanım amaçları, fiziki özellikleri olan spin, sörf, ağırlık ve misina kapasitelerini, kendi av amacınıza uygun olanını seçmeniz gerekecektir. Bunların hepsi de gerçekten almaya değer makinalardır diye görüyorum.

5. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    ben senin gibi ultegrayı aldım beyenmedin geri verdim makine devir oranı yüksek olduğundan sarımda yük kola cok biniyor benim sana tavsiyem biomaster 8000 4.8 -1 oranlısı olanı al derim

6. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Abiler ağırlıktan dolayı değiştirmek istiyorum zaten siz daha ağırlarını tavsiye etmişsiniz :)

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    1. Shimano Ultegra Ci4 10000 veya 14000 XSA (Hafif ozel alasimli govde, tabi fiyati da ona gore). hihi

2. Shimano Navi 8000 PG (Ultegra Ci4 butceyi asiyorsa, daha uygun fiyatli olan, temelde jigging makarasi olmakla birlikte agir kursunla at-cek de yapilabilecek bir makara).

3. Daiwa New Crosscast 4500 veya 5000 (Illa ki Shimano olmasi gerekmiyor deniliyorsa, yeni model Crosscast).

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Titanos 4 yıldır kullandığım makina, çok memnunum, surf makinası olarak kullanıyorum.

9. vuralturkmen

vuralturkmen vural

shimano bulls eye xt al balık tutmanın zevkını yasa

10. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Merhabalar bence ultegra 5500xsb boğazda çok yorar.Ben ilk başta bu makineyi aldım.İlk denememide boğazı bırakın karaköyde hafif akıntılı suda yaptım.Sonuç hemen ultegra 10000 ci4 ile değiştim şimdi çok memnunum ama fiyat konusuna gelince herhalde 500-550 tl civarı şimdi ben 800tlye almıştım.

11. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Shimano biomaster 8000 Pg 550 gr dır.. seninkinden 170 gr az bilgine..

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Akintili suda makaranin avciyi yormasi, makaranin agirligindan ziyade, devri, kafa capi ve mil uzunlugu ile alakalidir bildiginiz gibi. Yani tork meselesidir.

"Agir makara" derken cogu zaman makaranin agirligi (kutlesi) degil de avlak sartlarina gore "agir kalmasi" kastediliyor. Oyle olunca da yanlis anlamalar, karisikliklar olabiliyor.

Hem gramaj olarak hafifligi, hem de kafa capi ve devri itibariyla, Bogaz gibi zorlu sartlarda ideal makara olarak Shimano Ultegra Ci4 10000 (veya 14000) onerilmesi de bu bakimdan cok mantikli bence.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    titanos veya ultegra 5500 çekmez sonbahar ve kisin bogazda. çekerde yorar. ci4 10bin çeker yormaz pek

daiwa emcast sport tavsiye edebilirim. veya direk tournement entoh edinin imkan var ise.

14. furunotr

furunotr Haluk

Sürekli at-çek yapıldığında makinanın gücü ile birlikte ağırlığı da önem kazanıyor... Biomaster SW8000PG bu iş için yeterli; daha üst klas ve daha dayanıklı birşey isteniyor ise Twinpower SW8000PG'de gayet hoş... Biomaster 550; Twinpower 600 gr. gibi bir ağırlığa sahipti; bu makinalar ARC spool oldukları için atış mesafeleri de gayet yeterli; eğer surf tipli v.b. isteniyor ise Ultegra'nın 4500-5500 olanı zayıf kalacaktır; onun yerine 10000 v.s.olanlar kullanılabilir; elbet ağırlıklarına bakmak gerek...

15. king_barracuda

king_barracuda

:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

16. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    ünal kardeş makineden hariç sen birde kamışını ağırlığını makinenle orantıla dikkat etti isen sorf takımların makineleri genellikle ağır oluyor jig takımlar hafif oluyor benim makinemde ağır ama 380 gr lık bir kamış aldım işimi gördü

17. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Doğrudur Titanos iyidir ama torku hafif düşüktür. Yine de saat gibi makinedir hiç yormadı beni.

18. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Titanos makinanin bilyeleri degistirilerek makine modifiye edilebilirmi desiniz?:confused:

19. furunotr

furunotr Haluk

Değiştirmek değil de bilya ilave edebilirsiniz; tabii uygun yer var ise... Ayrıca at-çek için değil yemlide kullanılacaksa makina pek sorun olmaz ağırlık ya da güç açısından...

20. Since1453

Since1453 NoYaN

aldıgın makıneyı vermekle en ıyısını yapmıssın ultegra 5500 bol bol kafa sallar bogaza gore bır makıne degıl bence 175 gr kurusun ıle akıntıda ıyı anlasılır :D bırde balık bınerse tm :d shimano düsünüyorsan tekrar benımde kullandım burda degerlı buyuklerım haluk abı ve ferdı abınınde kullandıgı bıomaster 8000 pg onerrıım fıyat bıraz yuksektır ama