S. a dostlar sizden biraz tavsiyeye ihtiyacım var spin takim için kamış okuma vy system 270 cm10-40 atar makina shimano exage 4000 ama anlamadigim makinanın fc ve fd arasındaki fark ne? Benim aklım fc den yana görünümü itibariyle bu arada Spine yeni basliyorum zaman ayırıp tavsiye veren arkadaslara şimdiden tesekkur ederim avlariniz daim olsun
Shimano F demek önden drag sistemi var demek. F den sonra yazılan B-C-D rakamları nesili söyler exageye son nesil D serisi. D serisi alacak iseniz kendiniz görün kalama teline ( sorunlu çıkma ihtimali var birçok şikayet var )bir bakın derim benim arkadaşın ki sorunlu çıktı kendimde denedim.
Görüp alma sansim yok internetten alcak d yi önermek ama c de stoklar yok galiba bilene sitelerden baktın ama bulamadım yazmakta sorun olmasa nerden aalabileceğim hakkınd yyardım ederseniz sewinirim tsekkurler
FC olanı alrısan, FD olana vuruyorsun. FD olanı aldıysan, onu tutp ötekini vuruyorsun. Kısaca, al birini vur ötekine. Keyfe kederden başka bir şey değiller. Makine de aldım, en kralını aldım filan gibi düşünmeyip, aldık işte iyi kötü bir şeyler diye düşünürsen, en doğrusunu yapmış olursun.
Yani makinaya almamı diyorsunuz? Yada al sana yeter zaten yeni başlıca spine diyorsunuz? FC yi düşünüyorum ama onunda stokta olan yeri bulamadım
Bakma sen, öylesine işkembeyi kübradan atanlara. Bu zihniyetler, Güneşi balçıkla sıvamaya kalkarlar. Desen ki ,'' Bu bütçeye uygun bir öneri ver '' maalesef veremezler. Nedeni, altyapıları buna uygun değildir. Portföyleri koskocaman 0 ' dır. Ha, ne demiştin ? FC veya FD. FC yi bulma şansın yok. O seri, üretimini FD lere bıraktı. Al ve keyfine bak. Elbette bir Stella, bir Biomaster değildir. Amma velakiiiiin, diğer emsallerini sulu götürür, susuz getirir. http://www.vurguncapari.com/asp/product/391/Shimano-Exaga-4000FD-Spin-Makine Elden alırsan, 30 lira gibi pazarlık payın olur. Amma velakin, bu pazarlık internet ortamında maalesef olmuyor. https://www.youtube.com/watch?v=beYSr-KjEH0&t=15
Maalesef, dünyada 1 milyon salak olamaz diye bir kaide yok. Ve o bir milyon salak içinde bende varım. Salaklık ayıp değil, salak kalmakta ısrar etmek ayıp sayın abim, hatırlatayım.
Alıp almamak senin tercihin olacaktır. Sadece, alacağın makinenin alelade, sıradan, düşük seviye, dandik ile idare eder arasında gidip gelen, diğer bir sürü makine gibi bir makine olduğunun bilinciyle almanı arzu ederim. Ha, bir takım şimanov yalayıcılarına pek itibar etme, çok adamın başını yaktılar buralarda. Elbette dayva veya okuma vs. yalayıcıları içinde aynısı geçerli tabi ki.
:thumb: :thumb: :thumb: Bak şanslı günündesin Serdar. Sınav stresinin ilkini başarıyla atlattık ve bu hafta boşa çıktım. Hem de 7/24 Gel seni balığa götüreyim.
Abi veririz örnek bir makina exageye karşı ama vereceğimiz örneklemeler Türkiyede varmı bilmiyorum,sitelerde var gözükmekte,örnek verince kayboluyor makinalar ...
Rahat battı akşam akşam... 10 tane exage'i suya götürür, susuz getirir. Fiyat, 120 TL.. Henüz sıfır km. Exage denen döküntüden iyi olmak kolay zaten, ehemmiyeti yok. Ama hakkını verebiliyor mu, göreceğiz bakalım. Tevfik abi gene üzülüp ağlamasın, ona da bir kıyak yaptık. Bri sürü para da şuna bayıldık: Bizim marka düşmanlığımız yok, velev ki döküntüleri balon etmesin birileri.. Akşam akşam, 5 tane kamış, 2 tane makine kucaklayıp geldik, hiç ihtiyacı yokken. Koyacak yer bile yok Allah akıl fikir versin bize, ne diyeyim daha...
Yahu Serdar, ben o Regalin yanından makina diye geçmem bile. Ama sen memnunsan, laf söyleme hakkını kendimde görmem. O da sizin zevkiniz. Saygı duyarım. Bak o kamış isabetli seçim olmuş. :thumb: :laughing: Zamanla taşlar yerine oturacak ve doğruyu sen de bulacaksın. Hiç şüphem yok.:thumb: Ben sabırlı adamımdır. Güzel günlerde kullan. Kap gel yeni cicilerini de, benimkilerle bi kapışsınlar.hihi reeling
Selim kardeşim, elbette güzel ve mantıklı örneklemeler verilebilinir. Burada, herkes kendi portföylerinde ki deneyimlerini, olumlu yorumlarını sergilerler. Tabii bu yaklaşımlar, ülkelerin satış stratejileri ve sattığı ürünün arkasında durabilmeleriyle de yakından ilgilidir. Maalesef ki bizde, 1-2 marka haricinde '' SATTIM, OLDU, BİTTİ '' den öte değil. Sonrası dersen ? '' Nerede gördüm ben seni '' hakim. Güzelliklerinle kalman dileklerimle.:thumb:
Geç bir kalem abi şu yalayılıcığı da, takdir edeyim seni bir kez olsun. Dedim ya, abarttım gene. Spin kamış alınca, spin makine malum. Bizim malzemeci shimano satacam diye baya bir iyi kastı doğrusu. Hele hel exage denen süprüntüyü. Bilfiil gösterdim, bak dedim, bu kafa böyle kapanır, bu rotor böyle kaçırır falan. Hani öyle olmasa alayım da... Ver ordan şu dayvayı, bak bu nasıli kaçırıyor mu? Hah, bunu deyince almak elzem oldu bir şekilde aldık. Evdeki yüz kusur makinenin yanına bir tane ekledik, olan bu oldu. Ama o yüz kusur makine ve bir kaç mislini de elinden geçirmiş biri olarak derim ki, bu alet senin eksajeni suya bile götürmez, tenezzül etmez. Neyse. Sen git, döküntülerini vitrinden al, biraz cilala, parlat, yağla filan. İtinayla vitrinine geri koy şöyle. Boş ver makina, balıkmış filan. Hoş sana özenmiyor değilim, ama benim niyetim süs biberi yetiştirmek, en azından hacet olunca faideli olur. Hoş, ben acı sevmem, benim süs biberi yetiştireceğim yok, seni de adam gibi bir makine sahibi olup şu fani dünyada bir keyf süreceğin yok. Bu ayrı mesele. Neyse, nerde kalmıştık? Ha, evet, exage döküntünün tekidir, hepsi bu. Ötesi mi, havagazı filan olur. Ha, regal mi? Az kaldı, köpekbalığı sezonu başlıyor, o zaman göreceğiz ne malmış hep beraber. O zamana kadar, sana methylan tavsiye ederim, pek başarılı vitrin mallarını parlatmakta.
Eh, diyoruz ya... Bir keyf süremeden gideceksin. Aldığın malı bozulunca nasıl tamir ettireceğini düşünmeyeceksin Tevfik abi. Aldığın malın bozulmayacağını düşüneceksin, için rahat olacak. Elbette sen bu duyguyu hiç yaşamadığın, para harcadığın döküntüler boyuna dökülüp durduğu için, sadece bozulunca nasıl olacak tarafında kalıyorsun. Bak, yukarda. Yazın adam boyu balıkla test edilecek. Bozulursa mı, basit, denizin dibini boylayacak. Bugün bozulan yarın da bozulur, işim mi yok onun parçası filan uğraşıp durayım? Yani, görüş farkı hepsi sayın abim. Senin görüşün bozulur, dökülür, nasılsa toplatırım. Benimkiyse, bozulacak malın hamallığını yapmam.
Yok Tevfik abi bundan sonra Türkiye'den örnek vermeyeceğim,şu altta linkini vermiş olduğum konuda arkadaşa yardım edelim diye link verdim,linki verdikten sonra,link kayboldu... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=61630&page=2
Sen, beni tanımamışsın daha Serdar. Ne demek '' Sen makinalarını cilala, parlat vs. '' falan. Benim edavatlar, sürekli pırıl pırıl, cilalıdırlar. :thumb: Hayatımda bir defa Daiwa aldım, ona da kızdın; '' Keşke, Daiwa yerine Shimano alsaydın '' dedin. :confued: hihi Ben de hep seni dinledim ve ................ İyi ki de dinlemişim.:thumb:
Herkeze fikirleri için teşekkür ederim ama konu farklı yere gitmiş tartışma ortamı yaratmak istemezdim şimdi ne karar vercem☺kimisi çok iyi kimisi hiç is yardım diyor ucuza deil alıp deneyim esen 200 lira bilmiyor valla??