Selamlar.. Shimano nexave 2500 fb makinemde hırıltı başladı. Misina klavuzundan mı, sonsuz dişlisinden mi, ileri geri hareketini sağlayan dişlidenmi yoksa çevirme kolu rulmanlarında mı sıkıntı var bir türlü çözemedim. her iki avda bir(her haftasonu gidiyorum) yağlayıp gözüm gibi bakıyorum. Yağ olarak sprey gres yağ kullanıyorum. Makineyi Ankarada gösterebileceğim bir yer varmıdır? yardımcı olabilirseniz sevinirim..
bi mazotla iyice temizleyip yağlamadan çevirin bakalım. gene hırıltı yapacak mı? belki sese kullandığınız yağ sebep oluyordur. benim fikrim, çok sık yağlıyorsunuz. makinelerin bu kadar sık açılıp kurcalanmaması gerekir diye düşünüyorum. bende 1 yıldan beri kullandığım alivio var, daha hiç kapağını açmadım. kendi yağı ile çalışıyor ve saat gibi. 2 ay kadar önce exage aldım o da öyle.
katılıyorum senede 1 kez yağlanması yeterlidir diye biliyorum fazla açıp kapatmak iyi degildir makineleri
Shimanolarda mil ve dişliler 4-5 sene yağlama gerektirmez. Sadece, klavuz, makara ve dış yüzey bakımları ve temizlikleri yeterlidir. Bir arkadaşım, denize düşürüp umudunu kestiği Shimanosunu, aynı yerde avlanırken oltasına tesadüfen takılması sonucu 2 sene sonra buldu. Sadece dış yüzeyi midye bağlamıştı. dış yüzey temizliğinden sonra ilk günkü randımanında hala kullanır. Bu yağlama konusunda aslında kendimize gereksiz yere iş çıkartıyoruz. Shimano kullananların bilgisine.
Bende bunu soracaktim tevfik abi ultegra yaninda yagda vermislerdi ne zaman yaglama yapayim diye soracaktim cevabimi aldim birde makinayi kullanirken nelere dikkat etmeliyiz mesela sahilden dip oltasi yapiyorum kesinlikle makinanin kuma degmemesi gerkyormus. Baliktan eve donuste nelere dikkat etmeliyiz. Makinanin yaga ihtiyaci oldugunu nasil anlariz bi vidasi var yaglamak icin onu sokup ne kadar yaglama yapmamiz gerekli
Ultegra ile verilen yağ sıvı bantam yağdır, misina kılavuzu rulmanında filan kullan ama asla ve asla bakım deliğinden dökme sakın ha...
Misinayı makaraya sabitleyi çevirdim, ses yok sanırım sorun klavuz rulmanında. Takımı aldığımda ilk birkaç kullanımdan sonra kol sertleşmeye başladı, dikkatlice içini açıp baktım, çok az miktarda yağ vardı makinede. Spey gres yağla yağladım sıkıntısı kalmadı. Suya kasık çizmesiyle giriyorum, sürekli rapala değiştirdiğim için de her avda suya bir tur girip çıkıyor makine(bacak arama sıkıştırıyorum, farkında olmadan giriyor) Makarayı taktığım pim bir süre sonra siyah yağ çıkartmaya başlıyor, bende içini güzelce temizleyip tekrar yağlıyorum. İsmail abinin tavsiyesi würth hhs 2000 yağı da bulamadım. Teknik personel olarak çalıştığım için alet edevat kullanımında sıkıntım yok. Ama makine için en uygun bakımı uzmanından öğrenmem gerekecek. Galiba misina klavuzunun da değişmesi gerekli. Türkiyede shimano makinelerin yedek parçalarına ulaşabileceğim bir firma biliyor musunuz?
Misina kılavuzundaki rulman arızalanmıştır. O rulmanı değiştirirseniz veya güzelce temizleyip yağlarsanız ses kesilecektir. Eğer kesilmezse rulmanı değiştirmek gerekecektir.
Takımı aldığım arkadaşı aradım, Okyanuz Marine'ye yönlendirdi. Mehmetali beyle görüşüm, saolsun ilgilendi, makineyi kendisine kargolayacağım bakımın yağlamasını yapacaklar, arızalı parça var ise değişimle ilgili ayrıca görüşeceğiz. Kendilerine buradan da gösterdikleri bu yakın ilgi için teşekkür ediyorum..
Talha kardeşim merhaba Tatile gittin geldin de bir hareket yok. Şöyle akyaları yakaladım böyle orkinoslarla mücadelem oldu diye. hihi hihi Önemli olan güzel ve dolu dolu o anları yaşamak değilmi amacımız? Gerisi bahane. Makinanın makarasını çıkar ve ılık suyun içerisinde 1-2 gün beklet, Dış aksamlarını sil temizle, oynak parcalarını hafif sıvı yağla yağla ve kurula. Bu yeterli olur. İç aksamı için, çok sıklıkla kullanmış bile olsan 4 sene bakım gerektirmez. Sen rahat ol o konuda. Kumla temas olayını kulak ardı etmemelisin kesinlikle. Şöyle uzağa atayımda, kamışı kumların üzerine yatırayım dememelisin. o incecik gözle gözükmez kum tozları, olmadık yerlerden, olmadık yerlere girer ve olmadık problemler cıkartırlar. Makinanda ki o akışkanlık kesinlikle kalmaz, gacırtılar ve gucurtular başlar. Aman dikkat. Kısmet olursa Ramazandan sonra görüşür hem de tanışmış oluruz. Şimdi geleceğim ama, çay yok, kahve yok, tadı olmayacak.hihi hihi İyi dileklerimle.
Tam isabet olmuş. Sizin adınıza sevindim. Mehmet bey iyidir, ilgi gösterir ve de çözüm üretir, gereği neyse esirgemeden yapar. O konuda rahat ol.
Selam, Shimano makinalarınızı ancak onlar için üretilmiş gres ve oil lerle yağlayabilirsiniz. başka yağ kesinlikle kullanmayın başınıza iş açarsınız..
mehmet ali bey shimano servis mi? neden sordum aslında benimde shimanom da sorun var ama balık marketimden aldım. yani benim sorunumu garantiden çözer mi? Gerçi daha makina bu şekil problemi var da demedim. Promlemi kısaca sizlere de anlatayım bir fikri olan vardır. Makinam shimano cardif 400 büyük model caistingbait bir makina. 2 yada 3 atıştan sonra kalaması sonderece sıkı olduğu halde kendiliğinden gevşeme yapıyor. Maalesef balıkmarketimdeki arkadaşlar bu ürünü ne kitapçığı ile nede kutusunda taktim edebildiler (internetden aldım) o yüzden kendileriyle pek de muhattap olmak istemem. Acaba debriyajı ıslanıyorsa kaçırma mı yapıyor? Nedersiniz? idk
ben shimano ve diğer makinalarımda, makinalarda kullanılan ince gres yağından ve dikiş makinalarında kullanılan yağlardan da makina dışındaki parçaları yağlamada kullanıyorum üç yıldır da hiçbir problem yaşamadım makinalarımı genelde her kullanımdan sonra tatlı suyla temizliyorum (makinanın sıcak veya çabuk kuruyacak bir yerde kurutulması gerekir ) aceleyle yıkayıp kurutmaya çalıştığım ve kutusuna koyduğum makinam üç ay sonra çalışmaz haldeydi makinayı açtığımda çevirme kolu yatağındaki iki adet rulman pas tutmuş ve dönmüyordu mazotla temizleyip yağlayınca rulmanlar çalışmaya başladı bazen temizliyoruz veya bakım yapıyoruz derken bizlerde zarar verebiliyoruz.
Burada ki telefonlardan ulaşabilirsiniz. Mehmet Ali ÖZKAN http://www.balikavmarketi.com/main/musteri_hizmetleri.asp?mh_sayfa=iletisim