Herkese selamlar. makina almayı düşünüyorum , ancak bu konu dipsiz kuyu gibi , insan çok kararsız kalıyor , kafamda , shimano yada okuma olarak 2 makina seçeneği var , ben alba milenium 60 kullandım . şimdi değiştirmeyi düşünüyorum , boğazda kullanıcam , lüfer çinekop gibi balıklar avlama hayalim var.şimdiye kadar , kendi surf kamışımla istavrit ve kefalden başka birşey avlamadım. önereceğiniz modeller hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.Hepinize rastgele....
okuma powerliner pl 865 i öneririm fiyat performans olarak üstdüzey bir makinadır http://www.avmarketi.com/asp/product/5082/OKUMA-POWER-LINER-PL-865-MAKINE
hakkaten dipsiz kuyu bir konu her 2 markada da ihtiyacını karşılayacak cinsten makinalar bulunmakta, bu konu için ayırdığın bütçe önemli herşeyden evvel
Klasik olarak şöyle örnekliyorum. Shimano bu işin Mercedesi Okuma Opeli olabilir. Ama her iki makinenin bir çok makinede olduğu gibi alt serileri ve üst serileri var. Okumanın alt serilerini pek kaliteli bulmuyorum. Bunların fiyatları 50-100TL civarı oluyor. Üst serilerinde çok güzel makineler var. 150-300TL aralığında. Shimanonun alt serileri ile üst serileri arasındaki fiyat ise çok fazla. Ekonomik durumlar müsade ederse üst shimanonun üst serilerine bakabilirsin. Mükemmel makineler. ama 500-1250 arası bir rakamı gözden çıkarmak gerekli. Shimanonun alt serilerine ise bakma derim. Okumanın üst serileri bence daha iyi. Tavsiye edeceğim okumanın daha önce kullandığım ve shimano havası sezdiğim güçlü bir makinesi olan salina 65 i öneririm. Bence 4x4 lük bir makine. Fiyatının çok üstünde bir kalite ile karşılaşırsın. Hele albastar milenyum ki onuda kullanmıştım, güç olarak okuma salina seni hayran bırakabilir. Okuma salinanın yeni salina2 serisi çıkıyor. Fena makinalar değil. Sağlamlık ve güç için üretilmiş aletler. Ama şimdilik orta kasaları gelmemiş. Birkaç ayı var sanırım. Ama önerdiğim salina serisi de genel olarak ondan fazla aşağı kalmaz. Tavsiye ettiğim salna 65 modelinin linki aşağıda. Fiyat -kalite oranlaması açısından çok tatminkar bir makinadır. http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_5645_OKUMA_SALINA_SA65_MAKiNE.html
Öncelikle daha fazla yardımcı olabilmek için bütçe belirtmeniz lazım. Ayrıca makinayı seçerken devrine, hafifliğine ve malzeme kalitesine dikkat etmeniz çok önemli. Bunların amacınıza uygun olması makinayı uzun yıllar zevkle kulanmanızı sağlayacaktır. Kolay gelsin.
Geçen yıl Okuma Power Liner PL 865 makine almıştım oldukça memnunum. Ben aldığım zaman kafa metaldi yedek kafa grafitti, ancak şu an iki kafada grafit görünüyor. Gövde boyası çok hassas en ufak darbe çiziğe sebeb oluyor. Hepsi aynımı bilemiyorum (muhafaza koşullarından olabilir) ancak elimdeki makinenin arka kalama plastiği el boyamaya başladı. Yine de fiyat olarak çok üst rakamlara çıkma şansınız yoksa tavsiye ederim.
Butce max. 150 tl, nasil yapicaz...neye yogunlassam, yorum yazan her arkadasa yurekten tesekkur ederim..
Okuma Salına Sa55 ihtiyacınızı fazlasıyla karşılıyacaktır...Ben aldım memnunum,bir adet daha alacağım yakında... http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_5630_OKUMA_SALINA_SA55_MAKiNE.html Aradığınız fiyatta en makul ve en iyi makina bu...iyi avlarda kullanmak dileğiyle...
Okuma Power Liner PL 865 orta seviyeli ama seni fazlasıyla memnun edebilecek bir makina.2 yıldır kullanıyorum pek de kıymet bilmem ama hala taş gibi duruyor.