shimano nexave 10000 FB 3XSSS+1 BB

Konu, 'Makineler' kısmında panikk tarafından paylaşıldı.

1. panikk

panikk okan kaygısız

Favori Kamış:
    okuma alumina 2.40, okuma salina 2.85, okuma v sistem 2,40
    Favori Makine:
    trio 55
    tekneden avlanmak için önce trio 55 aldım ama makine spin makinesi ve devri yüksek. kararsızlıktan ne yapacağımı şaşırdım. bi ara tekneden surf makine kullansam nasıl olur diye düşündüm, sonra yukardaki makineyi düşündüm. tecrübeli arkadaşlar düşüncelerini yazarsa sevinirim.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  3. 29519

29519

Gayet uygun olur hiç sorun yaşamazssınız.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    teknede kullanım için grafit gövdeli makinamı öneriyorsunuz? :D

exage ve nexave gövdeleri grafit karbon karışımlıdır, arkasındaki parlak kısım sadece metal bir korumadır. Okuma'da verdiğim modellerin ikiside tamamen metal gövdedir.

6. senol232

senol232 ŞENOL

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    shımano hyperloop
    En İyi Avı:
    4kg kaya levyeği
    okuma trıo 55 s bır arkdsımda var tekneden çok guzel avlar yapıyor ve makınadan çok memnun

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ceyhun bey kardeşim,

Grafit derken, sanki bakalit bir makinaymış gibi bahsediyorsunuz Shimanolardan.:confused: :confused:

Küçümseyerek baktığınız Shimanoların grafit gövde yapısı, Okumaların aliminyum gövdelerinden, inan ki 3-5 kat daha mukavemetlidir.6000 ve 10000 lik serileri, 1000 & 4000 lik serilerinden %40-50 oranında daha dolgun olduğunu, kullanım amacına uygun olarak güçlendirildiğinide gözardı etmemekde yarar var diye düşünüyorum.

Sizin, daha öncede beyan ettiğiniz gibi, bir Shimano tutkunu olmama rağmen, hiç bir zaman, diğer makinalara karşı olumsuz beyanlardada bulunmamaya özen göstermeye çalıştığımı ayrıca bilmenizi istirham edeceğim.

İyi vardır, iyinin iyisi vardır.Ve dahası, iyinin iyisininde iyisi vardır. Bu değerlendirme kişilerin değer yargılarına göre değişiklik arz etmesi de son derecede doğaldır.

İyi dileklerimle sevgiler iletirim.

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tevfik abi,

Ne kadar yoğunlaştırılmış olsada grafit esner, dikkat ederseniz her konuya yorum yazmıyorum, sadece bilgim olan konularda yorum yapıyorum. Tekne ile av için üretilmiş grafit bir makina ile metal alaşımlı makina kıyaslanmaz bile. Bizzat ben şahitim; 80 metre derinlikten 300gr kurşunu çekerken grafit gövdeli makina esneme yaparak makarayı sağa sola sendeletir. ben kötülemiyorum sadece ürünleri yerine göre kullanma taraftarıyım. Siz shimano tutkunu olabilirsiniz ama ben Okuma tutkunu değilim, son aldığım makina Daiwa. tabi bir aşamadan sonra zevk ve tercihler konuşur.

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bir ürünün esnememesi, o ürünün sağlamlığına işaret etmediği düşüncesindeyim.

Çevremizde ki tüm ürün ve yapıların dayanıklılığını koruyabilmesi için esneklik payının mutlak ve mutlak olması gereklidir. Hatta esnek hale getirebilmek için teknik çalışmalar, testler ve deneyler yapılır.

Bu arada şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Ben hiçbir zaman bir marka tutkunu olmamışımdır hayatımda. Tek tutkum, standartlarıma göre kalite, estetik ve zerafettir. Bu, yaşamımın her yönünde hayata bakış açımdır. Bunu bu gün A markasında bulmuşsam A' dır, yarın B markasında görürsem B' dir. Dediğiniz gibi bir Daiwa sahibi olmak bunun bir göstergesiyse, bende envanterime bir Daiwa koyduğumu belirtmekte yarar görüyorum.

Aldığınız Daiwanızı iyi günlerde kullanmanız dileklerimle.

11. panikk

panikk okan kaygısız

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    trio 55
  12. panikk

panikk okan kaygısız

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    trio 55
    aslında özelliklerini çok beğendiğim başka markalarda ürünler var bunlar (devri düşük ve güçlü) shimano ve daiwa da çok pahalı. hem bütçeyi fazla zorlamayayım hem de aklım kalmasın istiyorum. okuma da çok kaliteli, makinelerim var ve memnunum. önerinizi dikkate alacağım. nexavenin exageye oranla dezavantajları nelerdir?

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okan kardeşim

Madem başka çeşit ve türden makinalarınız mevcut, burada ki seçim ve tecihiniz için değerlendirmelerinizi çok daha sağlıklı yapabilirsiniz.

Shimano markasının Catana, Nexave ve Exage makinaları arasında öyle aman aman bir fark yok. Sadece model serileri arasında 1 er rulman fazlalığı vardır. Catana 2+1, Nexave 3+1, Exage 4+1 gibi.( Catana serisi 4000' e kadardır. 6000 ve 10000 lik modeli yoktur ) Yani C 190 ile, E 200 gibi. Tabii birde estetik açıdan renk farklılığı.

Bu serilerin 6000 ve 10000 lik modelleri mukavemet açısından 1000 ve 4000 liklerine göre daha dolgundur. Kullanacağınız kamış yuvasına uygunluğunu kontrol etmelisiniz.

14. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Ben Nexave 10000 FB kullanıyorum, gayet memnunum. İhtiyaç ve kullanım isteklerinize göre pek eleştirilecek bir yanı yok.