shimano nexave 270 14-40

Konu, 'Kamışlar' kısmında akliman tarafından paylaşıldı.

1. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.
    okuma vsystem 270 20-60 kullanıyorum ama pek memnun deiğilim.onu başka kullanımlar için ayırıp shimano nexave 270 14-40 almayı düşünüyorum.kullandığım sahteler rapala maxrap 13 cm ve 15 cm olanları.yani 15 gr ve 25 gr lık sahteler.bunlarla ilgili deneyimleri ve önerileri olan varsa paylaşırsa çok yardımcı olacaktır bana.ayrıca makinamı da değiştirip yine nexave alıcam ama 2500 mü 3000 mi ona da karar veremedim.
    şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

2. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Merhaba,

kullandığınız sahteler özellikle levrek konusunda,tartışmasız olarak bir spincide mutlaka bulunması gereken sahtelerdir.Sanırım ben,en çok max rap lerle levrek yakalamışımdır.Ki Türkiyede Max Rap leri ilk kullanan avcılardan birisiyim.Kesinlikle sizi yarı yolda bırakmayacaklardır.

Shimano nexave kamışı da kesinlikle öneririm.20-60gr atarlı bir kamış,kullandığınız sahteler için biraz sert kalır.Dolayısıyla atışlarda yeterince esnemeyeceği için de yeterli uzaklıklara atış yapmanızda pek keyif vermeyecektir. 14-40 atar kamıştan daha memnun kalacağınızdan eminim.Ben de sizin kullandığınız ağırlık aralığındaki sahteleri kullanıyorum.Benim kamışım da Shimano aero cast 270 cm 14-40 atar.Ben atışlarımdan gayet memnunum.

Makina konusunda da 3000-4000 lik aralığını daha çok tercih ediyorum ben.Benim fikrim 3000 lik makina olurdu.Biraz daha güçlü olmasının zararı olmaz,yararı olur.:thumb:

Keyifli avlar dilerimreeling