shimano nexave 4000FC spin makine

Konu, 'Makineler' kısmında mustafa_06 tarafından paylaşıldı.

1. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    Merhaba değerli forum üyeleri ;
    bi kaç ay önce aldığım D.A.M phyton spin 50 at çek kamışım için shimano nexave 4000FC spin makinesi aldım.
    yalnız işin ilginç yanı aldığımdan beri 10- 15 sefer denedim spin avlarımda daha balık tutmuş değilim.sanırım shimano biraz hızlı sarıyor,ya deniz sıcaklığı dolayısıyla balık derinde fazla su üstünde görünmüyor,ya da başka bir neden ?? siz değerli üstadların bu makine hakkında bilgileri kullanan kişilerin tecrübeleri varsa almak isterim.
    Herkese hayırlı ramazanlar dileğimle...

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güle güle kullan. Güzel bir seçim olmuş.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-NEXAVE-4000-FC-3XSSS1-BB-pmu837.html

Malüm havalar sıcak. bizler gibi balıklarda ve diğer tüm canlılarda, imkanları ölçüsünde serin yerlere kaçıyorlar. Bu doğaldır bu dönemlerde.

Makinanız devri konusunda söylenecek olumsuz hiç bir şey yoktur.1:5.1

Kolu hızla çevirirseniz hızlı sarar, yavaş çevirirseniz yavaş sarar.

At çekten yorulursanız, ara sırada yemli ve beklemeli deneyin. Belki kısmetiniz oralardadır.:p :p

Rastgele.

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Yanlış hatırlamıyorsam 400 kafa ve 1:5.1 devirli yüksek hızlı bir makina.
    Ben de kullanıyorum ve fazla hızlı olduğundan hiç şikayet etmedim.
    Hatta iri boy levrekleri kıskandırmak için belki daha hızlı bile olmalıydı diye düşündüm.

4. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

BİR KAÇ GÜN ÖNCE BENDE ALDIM AMA HALEN TEREDDÜTLERİM VAR ASLINDA... ORNEGİN ? kapama kolunu harekete geçiren takoz plastik olduğu için kısa zamanda aşınıp kolu çevirdiğinizde mandal düşmüyor. CANIMI SIKAN EN BUYUK FAKTOR BU ..AYRICA EXAGE 4000 KULLANAN BIR ARKADAS 2 KG BİR LEVREK ALDIGINDA O TAKOZ KIRILMIS BI SEKILDE METAL BIR AKSAM UYDURMUS NASIL YAPTIGI HAKKINDA FIKIR ALAMADIM MALESEF BU KISMI DEGISTIREN ARKADASLAR VARMIDIR YADA NE YAPILABILIR ? BILGILERINIZI PAYLASIRSANIZ SEVINIRIM :)

5. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tevfik abi bu konuyu açmak uğurlu geldi sanırım bugün yağmur yağdı biraz hemen yağmurluğu giydim doğru meraya su bulandı :) beyaz slikonu daha ilk atışımda bindi levro :))))))
    yarım kilo civarı cok büyük değil ama siftahı açtım

6. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    bu makineyi ilk almaya gittiğimde aernos 4000FC 5+1 bilye 8 kg drag gücü ve muhteşem estetik çok çekici makineyle arasında kaldım.Tercihimi 100 tl daha ucuz diye nexave den kullandım. Ama aldıgım günden beri aklım hep aernos 4000'de kaldı ne yalan söyleyim çok çekici bi makineydi aşık oldum ben ona platonik ama onun haberi yok :)

7. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    mandalı kolu çevirerek yapma el ile açıp kapat bence cok daha saglıklı.
    sanırım sen atışı yaptıktan sonra kolu kapatmadan direk sarıp otomatik kapanması şeklinde kullanıyorsun. ben atış öncesi elimle açıyor, atış yapıp elimle kapatıp sarıyorum.ve makineden korkma 2 kilo levreği öttürerek çekersin. şimdiden kırılırsa ne yaparımı düşünme bence makinene güvenerek bol avlar geçirmen dileğimle.
    Rastgele

8. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

dogrusunu soylemem gerekirse el ile kapama hic uymuyor bana saatlerce at çek yapıyorum her defasında el ile kapama gibi bi huy edinmedim dogrusu ki hic dogru bi secenek degil aslında tamamen yorucu bi durum bi eziyet cyrr kendi acımdan :thumb:

9. 29519

29519

O makine ile 10 kg lık levreğide çekersin ama palamut akya gibi balıklar gelirse misinaya elveda diyebilirsin.

10. Aquafish

Aquafish Mustafa

4 kiloluk kofana(sırtıkara). Nexave 4000 ile hiç zorlanmadan çektim.reeling :)