Shimano nexave 6000

Konu, 'Makineler' kısmında suats tarafından paylaşıldı.

1. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Shimano nexave 6000 fc almayı düşünüyorum.Kullanan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Genel kullanım ,boğaz vs de kullanacağım ,malum bütçe meselesi.:) :)

2. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Forum bitmiş

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aramanın gücüne inan, bilhassa forumda.

Sorunun aslında şu. Sen zaten karar vermişsin, kimden ne bekliyorsun ki? Al, bir memnunum, bir memnunum ki, öyle böyle değil, olur da bu kadar olur diyecek birilerini sanırım.

Geçen baya büyük bir malzemeciye uğradım. Şöyle orta karar, Caldia'nın bir düşüğü filan ayarında bir spin makina bakıyordum. Bana tavsiye ettikleri şey, Catana, hemde shimano.. Şurda 100 kusur makine var, crossfire, regal, cardinal vs. yi beğenmemiş, orta karar bir şey arıyorum, ki caldia, certate filan da var hatta elde mevcut, tavsiye edilen, catana.

Şimdi bu durumda ne deneir, denebilir ki?

Aynı durum, benim açımdan sizin sorunuz içinde geçerli. Hadi bir tavsiye vereyim desem, abes olmayacak mı?

4. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Valla serdar bey öncelikle tesekurler sende olmasan burası bitik. Sanırım facebook un etkisi var bunda makineye gelince öncelikle daiwa ya baktım ama bu fiyat ve kategoride bunu shimano da buldum.shimano bilya sayısında nedense çok cimri.daiwa ise çok fiyatli.diger markalar masallah daiwa shimano ile ayni fiyat bir makineye 400.500 tl vermem.diger markaların uzerinde yazan bilya sayilarinin gercek olmadığı ni gördüm makineleri acarak..ben bu makinye karar vermedim sadece kullanan varmı diye sordum demek yokmuş bu kadar...selamlar

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bilya dediğin nedir ki? Ortası delik bir şey işte altı üstü.

Şakası bir yana, bilya sayısı çok önemli değil genelde. Önemli olan bilyanın niteliği.

Sen diyorsun ki, boğaza gideceğim. Eh, 100gr en az kurşun takacak, akıntıya karşı çekeceksin. O baskıya ezilip kasmayacak mil, kasılıp sıkışmayacak hassas bilya lazım. Bu tür şeylerde o ufak, ucuz makinelerde yok, maalesef.

Bir makineye 400 500 lira ne ki, biz bilmem kaç bin lira veriyoruz. Vermem diyerek cimrilik yapmak başka, ama verebilecek gücümüz yoktur, o başka. Eğer imkanınız varsa, o rakamı ödemek, size ciddi bir kar olarak dönecektir aslında.

Hazır bilya lafı da geçmişken, sana şunu tavsiye edeyim.

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=DW SHO5000B

Bu 250 TL filan, liste fiyatı. Ama daha ucuza da bulman mümkün, fakat ciddi iyi araman lazım.

Bilya dedik ya. Bu, yok denmesin diye konmuş bir iki bilyası olan mütevazi ve tutuş olarak (fiyat değil) kazık bir alet. Bunu alıp, bir bilyacıya götürür, iyicesinden iki bilya alır, kol giriş çıkışlarına takarsan (oralarda plastik burçla geliyor) sana 20-30 TL masraf ile, hakikaten çok iyi netice alabileceğin, hemde surf bir makine olup çıkıverir.

En azından boğazda seni çok yormaz, atışta, ip misinada vs. pek üzmez.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Agir spin degil mi bu shorecast. Bogazda uzak atisa uygun oldugunu sanmiyorum.

Nexave ciddi anlamda tirt bir alet.

7. exxper

exxper mehmet

ryobi naxo fp ürünüdür 1.5 yıl önce 250 tl almıştım şimdi 450 tl diyorlar ama yerine göre pazarlıkla 350-380 tl verirler

8. exxper

exxper mehmet

shimano ve daiwa nın alt segment makinalarını alacağınıza bence ryobi, okuma bu markalara yönelmek daha mantıklı

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    En azından, nexave yada crossfire değil, öyle yada böyle surf kafa filan. Ha, Basia al diyebilirdik güzelce, ama malum bütçe meselesi.

Bundan bir iki arkadaşa aldık. Dediğim gibi ikişer bilya ilave ettim, canavar gibi oldular. Tamam, gördüğüm en iyi surf makinesi değil, ama en fazla 250-300 TL gibi bir maliyetle alınabilecek en iyi şey oluyor burası için konuşursak.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    http://www.decathlon.fr/shorecast-5000-b-id_8232188.html
    Linkte gorecegin uzere 39euro fiyati var. 110lira falan yani. Abi harbi saglam iteliyolar turkiyede :)

Heavy spin icin kullanan arkadaslar var. Sapi cok tirt, kasa agir, makara graphit. Kaloma saglam gerci. Fiyatina gore makina dedigin gibi. Lakin bura fiyatina gore :)

11. bearing

bearing erdal demir

nexave fc, bende 2500 olanı vardı bir ara, 2 sene kullandım. makara dudakları ikinci sene paslanmaya başladı. dişliler çabuk aşınma yapıyor ve zamanla gürültüye sebep oluyor. rulmanları marine gres ile yağlarsan dayanıyor. vidalı olduğu için topuz değişimi yapmak veya kola rulman ilave etmek mümkün. kalamayı her sezon gözden geçirmeli ve bakımını yapmalısın, kolayca içine su kaçabildiği için problem çıkabiliyor. yedek alüminyum makara çıkıyor kutudan.

12. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Öyle işte. Burada öyle orası burası tırt olmayan bir şey almaya gidince ne istiyorlar, bir de onu hesaplamak gerekiyor haliyle.

Emcast var mesela, bakıyoruz 75$ en pahalı yerde. Ama burada 550 TL, o da bulunmuyor işte.

14. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Teşekkürler serdar bilya ilavesi hiç aklıma gelmemişti. Hemen uygulayacagim peki sana bir soru bilya konusunda firmalar neden bu kadar cimri.....

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aletin asli fiyatına bakınca, bilyalar aslında fiyatı katlayabilecek rakamlarda. Yani bu makine olsun 100 TL fiyatı olması gereken bir makine ve yurtdışı fiyatı da bu civarda. Buna iki bilya ilave etmek fiyatı 130 TL'ye çıkarır, %30 maliyet artışı demek. Ki zaten Emcast vs. diyerek o şekilde olanı da var zaten. Türkiye'de makine pahalı, bilya ucuz. O yüzden bilyasız makina alıp, bilya eklemek daha iyi netice veriyor garip bir şekilde.

16. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    :) :) :D Şimdi bu konuyu takip edenler tek bilyalı makine alıp standart yükselticekler..Piyasada tek bilyalı kalmaz artık en başta ben;)

17. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    bende abu garcia orra var. 8kg draglı. biraz gürültülü çalışmaya başladı. hangi bilyadan ses geldiğini nasıl anlarız

18. onat

onat turhan onat

Merhaba,
    Bahsi geçen Daiwa Shorecast 5000B makinayı şu anda fuardan daha ekonomik bir fiyata alabilirsiniz.Dün aldığımda son bir kutu kalmıştı. Belki stoklarında vardır.
    Bu makine ile ilgili tek endişem ip kullanımında kusma yapması. Eğer ip kullanımına uygunsa 200 m 16 lb ip sarmayı düşünüyorum. Önüne bağlayacağımız şok leader çapı ve mesafesi ne olmalı. 4,20 kamış ile kullanılacak.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kusma yaptığını görmedim, ip misina kullanımında. Ama tereddütlerim oldu aynı şekilde. Fakat, aynı kafa mimarisine sahip olan Emblem Pro A gibi makineleri uzun zamandır ip misina ile başarıyla kullanan arkadaşlar var (bkz: TFT). Bu yüzden ip misina ile sorun çıkaracağını pek sanmıyorum.

20. onat

onat turhan onat

Teşekkür ederim. Makineyi şimdi bir inceledim. Bu bilya işi bizi aşacak gibi. Kemeraltı çeşmeli ye yol gözüktü gibi.