merhabalar arkadaşlar. hafif sahteler için kullanmak üzre 240cm lik, L(light) atar seviyesinde kamış araştırmaktayım. şu ana kadar Shimano nun modelleri üzerinde durdum. Nexave Cx - Catana Cx - Vengeance - Alivio Cx "parçalı" kamışların kaliteleri hakkında değerlendirmelerinizi almak isterim. kendim Catana CX 270cm MH parçalı kamışı kullanıyorum ve performansından memnunum. ancak diğer Shimano modelleri ile ilgili bir bilgim yok. bir de eğer mümkünse, bu kamışlar için yapacağınız değerlendirmelerde kamışların reflekslerine(aksiyon) de değinirseniz çok makbule geçecek.. aksiyon değerlendirmelerinde, mesela çok bilinen Okuma Salina Sea Spin kamışların aksiyon tipini baz alabiliriz. bu kamışı inceledim ve hızlı-sert bir refleks sergilediğini söyleyebilirim. değerlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkürler. rastgele olsun Onur
ve kullanıcılar, yorumları; http://www.balikavi.net/olta/showcat.php?cat=4 burada da besler ise çok faydalı olur
Hasan Bey, ilgi ve bilgi için teşekkürler ancak sorumu yanıtlayacak herhangi bir bilgi gönderdiğiniz linkte malesef yok..idk Onur
valla cmoarnveuts, bende ona kızıyorumya, kullanılmış malzemeler hakkında linkte yeteri kadar yorum yapılmıyor. herkes memnuniyetini ve şikayetini yazsa ona göre karar verebilirz. sonuçta kusursuz set olmaz ama biz de alırken ona göre davranırız, daha doğru seçimler yaparız. örneğin bir arkadaşım catana teleskopik kullanıyor, gerçekten harika rat. denizde kullanmasına rağmen çok memnun. teleskopik kullanmasının sebebi kırıldığında bozulduğunda kendisi tamir ediyor. yalnız kapalı boyu bana biraz uzun geldi
evet marka-model değerlendirme kısmı çok aktif kullanılmıyor. insanlar daha çok yorumlarını forumda başlık açarak bildirmeyi tercih ediyorlar. ben de forum maddelerinde arama yaptım, acaba "soracağım soru hakkında benzer bir değerlendirme yapılmış mı?" diye ama bulamadım malesef. ilgine tekrar teşekkürler. Onur
Bende de catana cx 10-30 ve speedmaster game type var catanayi yaklasik 5 ay kullandim. Yanilmiyorsam xt30 du bileşimindeki karbon miktarina göre. Speedmaster game type ise xt100 olarak gecmekte. Gecenlerde okyanus marine ile görüsmemde tam parabolik gibi birseyden bahsetmişlerdi sanirim ortadan esneme ve ucundan esneme gibi bi durum söz konusu
Çağrı Bey, cevabın için teşekkürler. tam parabolik aksiyon tüm kamış gövdesinin, yük bindiğinde dereceli olarak esnemeye çalışması şeklide tanımlanabilir. fly kamışları genelde böyle oluyor mesela yada cam elyafından yapılan kamışlar da genelde bu yapıyı sergiliyorlar. catana cx modeline ben de sahibim. dediğin gibi uçtan ve üst ortadan esneme sergiliyor yüklenince. catana cx aksiyonunu, eğer bu kamış için kullanıldıysa tabii, tam parabolik aksiyon şeklinde tanımlamak çok ta doğru olmaz aslında, kısmî parabolik yada orta-sert bi aksiyon sergilediğini söyleyebiliriz. madem speedmaster kamışa sahipsin, bu kamış hakkında neler söyleyebilirsin. hep merak ettiğim bir kamıştır kendisi. bu kamış aynı zamanda, söylediğin gibi, bir zamanlar çok niyetlendiğim ama bir türlü denk getiremediğim technium df cx kamış ile aynı tip karbon bileşimine sahip, XT100. technium un sert yapıda olduğunu duymuştum, speedmaster nasıl acaba? Onur
Bahsettiginiz gibi yapi olarak gercekten sert. Ancak bu sertligi ile atar araliginin 10-50 olmasi beni bir hayli şaşırttı. Catana ile aralarinda tabikide belirgin farklar var mesela sap uzunluklari, agirliklari vs gibi. Kirilir bu kamis diye bi korkum yok en azindan artik. Abanabildigim kadar abaniyorum catanada nekadar abansabiz ilk atim anindaki kamiş egiminden dolayi erim sikintisi yasiyordum bunda öyle degil
evet catana uzak atışlarda göreceli yumuşaklığı ile atış enerjisini biraz daha fazla yutuyor. ben de aynı zamanda bassterra EV kamış ta bulunuyor, yapı olarak daha sert-hızlı aksiyona sahip, bu kamış catana dan daha uzağa atışa imkan veriyor. her ikisinin de boyları 270cm ve atar sınıfları da birbirlerine yakınlar. güle güle kullanın speedmaster kamışınızı. Onur
Çok teşekkür ederim darısı başınıza. Ancak yeni bir spin kamış almayı düşünüyorsanız eğer biraz daha bekleyin Aspire serisi cok başarılı olacağa benziyor
haydi arkadaşlar, üstadlar, ekipman ehlisi, yok mu konuya katkıda bulunacak yiğit kişiler. sorumu tekrarlıyorum aşağıda.. rastgele olsun Onur
Onur bey yine karbon oranina gore nexave catana vengeance ve alivio diye siralaniyor diye biliyorum tabi kalite olarak da ayni sira gecerli oluyor nexave in 1-11, 7-21 atarlilari var zannediyorum alacaksaniz tabikide nexave alin
Onur kardeşim, '' Yokmu bir yiğit '' deyince, yiğitliğimize leke sürdürmek istemedim. hihi Alivio serisini portföyünden çıkar. Catanadan sonra, Alivio serisinde aradığını bulamazsın. Madem Catana serisinden kullandığın ve memnun olduğun kamışın var, aynı seriye, istediğin atar aralığında ki seçenek tercihleriyle devam edebilirsin. 1 Gr.dan 45-50 gr. aralığına kadar 5-6 seçenek var. Bu 1-11 olur, 7-21 olur, 10-30 olur, 15-45 olur.Değerlendirme ve seçenek sizin. Ama derseniz ki daha üst segmentler olsun, o zaman Nexave, Exage diye çıtayı yükseltebilirsin. Sınır yok. İyi dileklerimle.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Alivio hakkında haklısınız, listeden çıkartmak en iyisi. catana kamışım zaten var, daha iyi olacağını umduğum nexave yi de denemek gerek sanıyorum. nexave daha uygun bir seçim olarak görünüyor. Onur