Arkadaslar Shimanonun bu kamışı kullanan varmı ? 7 -21 gr spin kamışta burada tek bulabildiğim markalı kamış bu kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Shimano Nexave 2.40 2 parça spin için gayet uygun bir marka-model ve boy. Ancak düşük atarlı ve fazlasıyla hassas. Bu kadar yumuşak bir kamışla istenilen aksiyonları vermek çok güç. Aynı model ve boy 10-40 veya 14-50 gramları gibi tavsiye ederim.
Bende su an zaten Shimano Vengeance 240 MH var 10 -40 gr atar , kullandığım sahteler zaten 20 gr gecmiyor ondan hassas kamış lazım . Aksiyonu her türlü alır elimdeki slikonlar .
Şenol kardeşim, Ağırlıklı olarak Catana serilerini kullandım. Genelde fiyat ve performans olarak gerçekten mükemmeller. Nexave, Catananın 1-2 üst kalitesi olduğuna ve aksiyon değerleride sizce sahtelerinize uygun olduğuna göre düşünmeye bile gerek yok denecek kalitede bir kamış. Makinayı taktığında canav kesilir, tüm zorluklara meydan okur, kılıfına girdiğindede bir o kadar hassas ve narindirler.
Şenol Bey, Bir gözlemimi anlatmak istiyorum size. Elimde 7.5 gramlık Yo-Zuri crystal minnow sahteler var. Kullandığım Kamış ise shimano Yasei Red Seabass 2.70 10-50 gr. ve Okuma V System 2.40 10-40 gr. Hafif sahtelerimi daha uzağa fırlatabilmek için 5-25 gr. yada 7-28 gr. aralığında 2.70 yada 3 mt. kamış arayışı içindeydim. Bir arkadaşım Shimano Catana CX 2.70 7-21 gr. kamış aldı. Kendisinden rica ettim ve hafif sahtelerimi bu kamışla fırlatmayı denedim. Sonuç enteresandı. Kendi kullandığım Yasei 10-50 gr. kamış aynı sahteyi Okuma kamışımdan ve arkadaşıma ait kamıştan 3-4 metre kadar daha uzağa fırlatabiliyordu. Tabiki kamışa alışmakta bir etken. Ancak, en doğru bilgiyi daha tecrübeli arkadaşlarım verecektir. Daha hassas kamış ile daha fazla erim konusunda soru işaretleri oluştu kafamda. Başka etkenlerde var. Sayın Turgay Karaarslan'ın tespitlerinde yer alan şey tamamen doğru. Kamışın ilk halkasının makine bağlantı noktasından ne kadar uzak olduğu ve ilk halkanın çapı ile kullanılacak makine çapı ile misina yada ip kalınlığı çok önemli etkenler. Örneğin 10-50 gr. atarlı kamışımda kullanmakta olduğum Shimano nexave 4000 FC makina yerine Shimano exage 3000 SFC makina kullanmaya başladığımdan bu yana en az 5 metre daha iyi atışlar yapabiliyorum. Almayı düşündüğünüz kamış ile benim denemiş olduğum kamışın değerleri aşağıda yer almaktadır. Shimano Nexave CX Spin 2.70 ML 7-21 gr. XT40-XT60 malzeme Shimano Catana CX Spin 2.70 ML 7-21 gr. xT30-Xt40-Geofibre
Teşekkür ederim tevfik abi fiyatı 150 liraya denk geliyor , biraz daha inceleyim eğer farklı bir kamış bulamazsam bunu almayı düşünüyorum yavaş yavaş . Evet misina kalınlığı halka çapı gibi bir sürü etken var uzak erim için ama ben bu kamışı hassaslığı bakımdan almak istiyorum . Uzak erim gibi bir sıkıntım yok zaten yeterince uzağa atıyorum vede kullandığım sahteler genellikle Jig-Head olan slikon kurtlar ve o tarz şeyler . Okuma ya da DAM bulsam alacaktım ama yok burada ne kadar gezdiysem bulamadım . Atarı yüksek kamışla 5 gr Jig-Headle slikon atıp çekerken hiç birşey farkında olamıyorsun herşey tesadüfen olabilir ama atarına göre kamış olursa herşeyi çok rahat kamışta hissediyorsun tek farkı bu bana göre . Birde bişey sormak istiyorum bu kamış hangi gruba giriyor ?
Yorumum Medium ile Fast arası olduğu yönünde. Parçaların bağlantı noktasının biraz üzerinden aksiyon alıyor. Tabiki bu söylediğim şey Catana tecrübeme dayanıyor.
Teşekkürler yorum için . Sanırım bu kamışı alıp kullanan daha yok ama fast action olsa benim için çok güzel olur .
Başka seçeneğin olmadığını düşünürsek süper bir tercih. Senin sahteler ve tarzın içinde bence gayet verimli olacaktır. Bence düşünmeden al derim...
Maksat düşük ağırlıkları uzağa atmak ise ben mudahil olmak istemem. Ama rantabl kullanmak için yumuşak ve kısa kamış öneririm. Zira omuz ve dirsekten çok bilek ile kullanılabilmeli. Bu bağlamda danışılan kamış ideal ve hatta belki biraz uzundur.
Teşekkürler fatih . Kısa kamış , benim gibi kıyıdan avlananlar için pekte uygun gelmiyor ayrıca su kenarındaki sazlıklar büyük problem yaratıyor sonra .