Shimano Nexave ve Catana hk.

Konu, 'Makineler' kısmında MustafaKaya tarafından paylaşıldı.

1. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Herkese merhaba yaklaşık 1 aydır forumda spin makina ve kamış konularını inceliyorum alacağım yeni takımı netleştirmiş sayılırım aslında ama almadan yine de üstadlara bir kaç soru sormak istedim yanıtlayanlar olursa çok sevinirim.

En başlarda makina olarak Catana düşünmüştüm ama daha sonralarında Nexave de karar kıldım dün sipariş vermek için av marketim ile görüştüm fakat istediğim model olan SHIMANO NEXAVE 3000S RB ellerinde kalmamış uzun bir süre de gelmez dediler 4000'lik modeli ellerinde var ama onu da ben istemiyorum çünkü bu iki makine arasında tam 100 gr fark var ve akşama kadar at-çek yapan birisi olarak o 100 gr eziyet demek benim için.

Biraz uzattım biliyorum ama sormak istediğim şudur aynı makinanın SHIMANO NEXAVE 2500 RC olanı ellerinde mevcut bu 3000 ve 2500 arasındaki fark nedir acaba 2500 olan birde daha pahalı ! yada Nexave 2500 alacağıma Catana 3000 mi alayım. Catana ve Nexave arasında da fark var hem bilye sayısında hem de dişlilerin malzemelerinde Nexave daha üstün görünüyor bu bilgiler ışığında bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de araya seçtiğim kamışı da sıkıştırayım SHIMANO ALIVIO BX SPINNING 2,10 MT bununla birlikte bir de misina tavsiyesi isteyeceğim hedef balık Turna ve Levrek ( tatlı su ) yorumlarsanız sevinirim.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Mustafa kardesim merhaba
    Secim ve değerlendirmeniz gerçekten mükemmel. Uzun süre problemsiz ve güvenle kullanabileceginiz bir makina. Tabii ki sizin bahsettiğiniz SRB 2010 serisidir. 2011 SRC olarak gecer. Arkadan kalama modelidir. Nexave nin 4000 RA modeli ve Exage 1000 RA ile 4000 RC modellerini kullanırım, kullanırkende büyük zevk alırım bu ürünlerden.
    Av marketimde yoksa, TR.distiribütoru okyanus marinedir. Av marketimde o ürünleri oradan tedarik eder zaten.

http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_nexave_3000_src_3xsss1_bb-pmu1022.html
    http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_3000_src_4xsss1_bb-pmu1027.html
    http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_3000_src_4xsss1_bb-pmu1027.html

Burası ile irtibata gecerde elden almak isterseniz % 20 gibi pazarlık payınız olacaktır. 3.linkteki ürünün MRC modeli çift tutamaklı kol özelliginde olup, kullanım kolaylıgı açısından çok daha kullanışlıdır. Adeta hastalık yapıyor. Şu an tüm makinalarım bu özellikli kollara sahiptir.

Kamıs seciminizde son derece uygun.

Misina derseniz, kalınlık secenekleri size ait olmak üzerebudur derim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/12506/0-35-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT

Okyanus marineyi ( Balıkavımarketi com) düşünürseniz, görüşeceğiniz kişinin telefonunu özelden verebilirim.
    İyi dileklerimle

Son düzenleme: 8 Temmuz 2011
  3. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Tevfik bey zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkür ederim bu siteyi de incelemiştim ,işin aslı beni buradan uzaklaştıran kredi kartı olayı benim kullanmakta olduğum kredi kartları bu site de kullanımda değil diğer site de peşin fiyatına 6 ay taksit yaptırabiliyorum bu yüzden av marketime daha yakınım.

Şimdi benim anlayamadığım adına bakınca 3000, 2500'den daha büyük bir makineymiş gibi geliyor fakat misina kapasitelerine baktığımda 3000'e 0,16 mm misinadan 170 metre sarım, 2500'e 0,25 mm misinadan 160 metre sarım gözüküyor buda demektir ki 2500 daha büyük bir makine ? yanlış mı düşünüyorum acaba eğer 2500'ün 3000'den bir farkı yoktur gönül rahatlığıyla kullanabilirsin derseniz bu makineye de ısındım açıkcası. Exage'lere gelince o inşallah bir sonraki sefere onu da inceledim harika da görünüyor ama şimdilik bu benim için yeterli cevabınız için tekrar teşekkür ederim iyi geceler.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Mustafa kardesim, katalogda yazan bilgileri aktarayım size.
    Nexave 2500 SRC 285 gr. agırlık, 5.2 devir, 0.25 misina kalınlıgını 160 m.sarar, 3+1 rulman, 1 yedek makara. ( biri aliminyum, digeri grafit)

Nexave 3000 SRC, 285 gr agırlık, 5.2 devir, 0.25 misina kalınlıgını 140 m.sarar, 3+1 rulman ve yedek makara.

2500 mü yoksa, 3000 mi büyük derseniz, her iki makinada aynı makina olup, sadece makarasının bobin kalınlıgı ve inceligi farkı vardır. 3000 lik makinanın makara bobini daha kalın olup, 140 m.misina sararken, diğeri biraz daha incedir. Baska hiç bir farkı yoktur.

Exagelerde de, arkadan çift kalama ozelligi mevcuttur. 4+1 Rulmanlıdır.
    Herşey gönlünce olsun.

5. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Shimano Nexave makine ve Catana spin kamış

Mustafa bey bahsettiğiniz makinanın bir önceki modeli olan Nexave 2500 FB (önden kalama) modelini kullanıyorum. Bende sizin gibi at-çek ile avcılığa gönül vermiş birisi olarak kesinlikle 2011 model (Yeni modellerde kafa yapısı farklı misina daha rahat boşalıyor.) bir nexave almanızı öneririm. Ancak önden kalama olmasını şiddetle tavsiye ederim. Zira spin kamış ile dengesi daha mükemmel oluyor. Ayrıca önden kalama makinaya bakım yapmak daha kolaydır ve ne kadar az parça o kadar az sorun demektir. Önden kalama makinayı kafayı çıkardıktan sonra 3 adet vida sökerek açarsınız ve içinde toplamda temizlenmesi ve yağlanması gereken 4 adet parça karşınıza çıkar komple sökseniz bile makinenin içinden 7 parça çıkar. Neyse fazla detaya girmeyelim.

Ama arkadan kalama makinayı, heleki mücadele kalaması olanları (+- %50 kalamayı kısan yada açan mandal) bulunan modelleri sökemezsiniz söksenizde geri toplarken mutlaka bir şeyler ters gider makineden istemediğiniz sıkışmalar veya sesler yükselmeye başlar. (zira kendimden biliyorum bu model bir D.A.M makinam var :)

Gelelim kamış seçimine ben Alivio yerine Catana spin kamış almanı tavsiye ederim sana daha uzun süre eşlik edecek bir kamıştır. Alivio bir süre sonra isteklerine cevap veremeyebilir.
    Spin kamışın atar değerlerinide dikkate almalısın bunuda kullanacağın sahte yemlerin ve kaşıkların ağırlığı ile belirleye bilirsin. Örneğin sahtelerin

5 ile 15 gr arasında ise 7-21 gr. atar değerde bir kamış
    10 ile 20 gr arasında ise 10-30 gr. atar değerde bir kamış
    15 ile 30 gr arasında ise 14-40 gr. atar değerde bir kamış
    20 gr ve daha yüksek gr. yemler içinse 20-50 gr. atar değerine sahip bir kamış almalısınki hem atışlarda hemde aksiyon vermek gerektiğinde sorun yaşamazsınız.

Umarım biraz fikir edinmende yardımcı olabilmişimdir. Sana şimdiden hayırlı alış verişler.

Son düzenleme: 8 Temmuz 2011
  6. OMMG

OMMG OKAN

Eğer illaki Shimano alacağım diyorsan, Nexave yerine Exage ve mümkünse önden kalama ( tercih meselesi ama balıkla mücadele esnasında önden kalama bence daha kullanışlı gibi ), kamıştada Alivio yerine Catana ( eğer çok hafif sahte çalıştırmayacaksan 10 - 30 gr atarlı idealdir ) tercih edersen,uzun süre kullanıp seni yarı yolda bırakmayacak bir takıma sahip olursun...