Arkadaşlar yeni bir spin makine almaya karar verdim. Shımano nexavede karar kıldım 2500fc ile 3000fc arasında karasızım ikiside 270 gr 3000 lık olan sığ kafalı versiyon diyor ve sanırım 2500 olanına daha fazla misina sarılabiliyor sormak istediğim makine boyutları aynı sadece kafalarmı farklı oluyor genelde 3000 olan versiyonu daha çok satıyormuş. Sizce hangisini tercih etmeleyim. ...Hepimize Rastgele...
Bu fiyat aralığında nexave ve catana düşünmüştüm kullananlar nexaveden pek memnun değil gibi görünüyor
Yeni catana 2500 FC aldım.12. gün her turda tak tak ses gelmeye başladı.10-15 tane ortalama 500 gr lık lüfer çekti.Makineyi düzelttim fakat kullanmadım daha. Ha benim için sorun değildi zaten acil bir amaçla birazda mecburiyetten almıştım.İşimizi gördü bitti. Özellikle dayanıklı bir şeyler isterseniz Daiwa procaster iyidir.Daiwada Proscaster altındakilere de pek bulaşmayın.Belki yeni çıkan bir iki model dayanıklıdır bilemiyorum.
s.a. valla açıkçası ister shimano ister daiwa veya pen okuma vs. vs. alt segment ürünlerde hiç kimse şöyle alayım da bi deyil 10 sene, 5 sene sorunsuz problemsiz keyfime bakayım gelsin lüferler gitsin levrekler sanmasın parasına yazık etmesin..
2011 Yılından beri aktif olarak Nexave 4000 kullanıyorum.(Tek makinem değil.) Spinden tutunda ; ihtiyaç anında 125 gr. kurşun + 30-35 cm lüferleri rahatlıkla çektiğimi biliyorum(Nispeten akıntısız sularda). Spinde bu zamana kadar zorlanmadım. Fiyat/performans olarak bakarsanız iyidir.