Shimano nexave ve exage... Yeni sezon makınelerınde bu ıkı model arasındakı fark nedır. 4000 lık serısınden alıcam.ama karar veremedım.Exage 50 lıra daha fazla.Fıyat farkının nedenı nedır ?
Pek fark yok, biri 3 rulmanlı diğeri 4... Ayrıca Exage çift tutamaçlı kol var ve biraz daha ağır. At-çek için Nexage daha hafiftir.
At cekte kullanmıcam. kıyıdan yemlı av ıcın 330 cm lık shimano forcemaster var.ayrıca exage daha hafıf gosterılıyor ozellıklerde 300 gr.dıgerı 360.ayrıca tum ozellıklerı aynı.sadece exage 1 turda 90 cm dıgerıde 1 turda 84 cm mısına sarımı varmıs.bunun dısında ne fark var acaba.malzeme kalıtesıde aynı.
Exage 4000 yemli için daha uygundur, Çekeri gaha yüksektir. İnceleme şansımda oldu ve kullanan arkadaşlarda yorum yapacaktır, Kesinlikle hafif yemli için yapılmış makinadır.
2009 serisi henuz gelmedı tr ye.bende ızmırde tr distrıbutorunden beklıyorum urunu.sızın ınceledıgınız gecen senenın sanırım.
Exage 4000 RB modelini bu yaz başı itibarı ile kullanmaya başladım. Kullanımı rahat ve hafif bir makine, memnunum. Shimano Türkiye distürbitöründe görüştüğüm bir yetkilide tekneden çok at-çek amaçlı bir makine olduğunu söylemişti.
aynı takım bende var ama 4000lik makine size istediğinizi vermeyebilir ben exagenin 6000liğini kullanıyorum gayette menunum 4000liğini almanızı şuan için tavsiye etmem ben 4000liğini at-çekte rapala kaşık için kullanıyorum 6000liği daha güçlüdür elinize aldığınızda size güven veririr almışken 6000lik alın saygılar..
Mademki shımano nun orta seviye makinasından alacaksınız biraz daha fedakarlık yaparak ne 4000 lik shımano nede 6000 lik shımano iki makina arasında kalmayın benim gibi. Tek makinayla bu işini çok uzun yıllar halledin Shımano Stradic 5000 fı Bende şuan shımano sedona 4000 fb 300 gr ağırlığında ve diğer makinam shımano nexave 6000 fa 590 gr Şimdiki aklım olsa stradic 5000 fı alırdım.
Sevgili magicworld, tesekkur ederım tavsıyenız ıcın.gercekten guzel bır makıneymıs onerdıgınız.Fakat butcem dogrultusunda dun exage 4000 FB almıs bulunmaktayım.Dıger herkesede yardımlarından dolayı tesekkur ederım.