arkadaslar spin icin makina alcam kendime ve tam olarak emin degilim... ben sadece denizde avlaniyorum ... kararsiz kaldım simdi shimano sahara 3000 fd mi alsam yoksa shimano stradicmi?? stradiclerde bir cok farklı secenekler var mesela SHIMANO STRADIC CI4 4000 F ,SHIMANO STRADIC CI4 3000 F , Shimano STRADIC 4000 FC , SHIMANO STRADIC 2500 FI. hangisini tercih edersiniz?? levrek lüfer cinekop gibi turler icin sormaktayım... simdiden tskler
Boğaz at çek e o makineler gitmez büyük kafa düşük devirli (benim tercihim) surf makine seçmelisin. Yok spin için diyorsan yukarıdakilerin hepsi olur ama ben olsam ucuzunu seçerdim. 2 tane ıvır zıvır eklenti için fahiş paralar verme.
bende okuma av 65a var onu suan kullanıyorum bogazda... ama hem surf hem spin icin dusundum shimano stradic ci 3000f ... cok guzel bi makinaya benziyor... bunları kullanamazmıyım bogazda??? simdi 1 sene karadenizde olcam o yuzden makına almak istıyorum...
Bunlar surf için üretilmiş makineler değil boğazın zorlu şartlarına gelmezler. Gelirlerde ne kadar gelirler bir kaç av ondan sonra dişli sıyırmaya başlar. Eğer 1 sen Trabzon da kalacaksan hiç surf ile filan uğraşma, al yukarıdaki makinelerde birini levreğe at çek yap.
Dostum 3000 lik makina boğaz için küçük kalır.. Yukarda arkadaşın dediği gibi spin için uygun sadece.. Bir makinayı hem yemli hem spin olarak kullanacağım dersen eyvallah ama hem spin hem surf olmaz.. Karadenizde gideceğin mekanlarda at çek ile levrek avı yapılma imkanı varsa o yazdığın spin makinayı alıp bir de spin kamışla komple bir takım oluşturabilirsin.. Sürekli bulunur.. Ancak öyle bir imkan yoksa bence de boşuna para verme.. Avenger AV65Lineaeffe Extreme ikilisi seni en az 5 sene götürür..
istiyorumki bogazdada kullanabileyim bu makinayi... peki sahara 3000fd ile bogazdada kullanma sansım olurmu??
karadenizde hem at cek hem beklemelı avlar icin hangisini almayı tercıh edersıniz?? ben shimano stradic ci4 3000f den yanayım ama acele karar vermek istemiyorum..
Hem at cek, hem beklemeli diyorsan 4000 lik olmalı. http://global.ebay.com/SHIMANO-SAHARA-4000FD-SPINNING-REEL-NEW-IN-BOX/140590963794/item 3+1 BB, 0.35 misinada 145 m. sarım,6.8 kg. Drag gücü, 400 gr. ağırlığı ve 5.7:1 devri vardır. 50 Dolar ürün + 35 Dolar kargo = 85 veya 90 Dolar maliyeti olur. Yani ortalama 175 tl. Stradicler bunların hemen hemen 2 misli fiyatı, C14 lerinde 3 misli fiyatı vardır. O kadar edecek farklılık özelliği yoktur. Keyfiyet size ait.
Seydihan bey sorduğunuz Shimano stradic CI4 model makinaları bende inceledim hatta sonbaharda bir tane almayı düşünüyorum sadece atçek yapmak için. Şayet ben sıkı bir at-çekciyim ava başladığımda saatte bir 15 dk. mola vererek 7-8 saat av yaparım diyorsan stradic CI4 modeli senin için biçilmiş kaftan olur yok ben o kadar uzun süre yapamam haftada birde ancak av yaparım diyorsan verdiğin paraya deymez. ayrıca illa alacam ben sevdim para mühimdeğil diyorsan stradic CI4 4000 modelini almanı tavsiye ederim. (260 gr. ağırlık / 10 kg. drag gücü, 6+1 bilye sayısı ve 5.8:1 devirli güzel bir makinadır.) Ancak dediğim gibi uzun süreli ve sık at-çek avı yapıyorsan sana uygun makinadır stradic CI4, fazla at-çek tecrüben yok yeni başlıyacaksan o zaman daha ucuz makine ile başla olurda sıkılır sevmezsen bu av sitilini parana yazık etmemiş olursun. Velhasılkelam seçim sana kalmış 9 kere ölçüp 1 kere kes...!
ben gittimmi bıkmadan usanmadan balık tutmayı cok seviyorum... bu bır tutku bende saatlerce kalabılırım... bu shimanonun 4000lık modelini alcaktım ama agir gibi geldigi icin vazgecmış gibiydim... o 4000lık makınayla hem at cek hemde bogazda beklemeli av yapabılırmıyım peki?? oyle ise hemen almayı dusunebılırım ama sadece agırlıgından korktum bıraz ondan ci4 3000f e yoneldım... ayrıca 3000lıde fren var 4000de yok