Sevgili abilerim ve kardeşlerim makinama bojin marka 0.16 ip misina sarıcam fakat aldığım misina 100 metre altına ilave olarak normal misina sarmam gerekiyor fakat kaçlık ve ne kadar sarmam konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var yardımlarınız için teşekkürler
ben okuma salina 40 ın kafasına 100mt örgüyü sarmak için altına siyah elektirik bandı sarmıştım,17lik misina idi, yarım santim den 1 2 çızık daha derin bırakırsan tam denk gelebilir
Kadir kardesimin dedigi gibi dolgu icin bant bulamazsan, makaranın mısına sarım yerş genisligine kartonumsu kagıtları keserekda golgu yapabilirsin.Olmadı ıskartaya cıkarttıgın misinan varsa onuda sarabilirsin.Misina sarmanın avantajı su olur.Kaclık ıskarta misina saracaksan metraj olark hesaplamasını daha kolay yapabilirsin.
Sar yumşak naylon poşetlerden ben öyle yapıyorum ip misinayı baştan kendi elinle 5-10 tur bir sar sonra devam dolamaya elektrik bandı falan sarma sardığın misina da değil ip misina suyu emdiğinde o ipin sardığın elektrik bandının ıslandığı zaman salğıladığı vıcık vıcık yapıştırıcının iple buluştuğunda neye benzeyeceğini burdan söylemeye gerek yok bence
abi 100mt nin taş çatlasın genelinde 60mt sini fırlatır hade bilemedim 70mt,at çek de genelde 30 40mt,suyu nasıl görecek bu tür misinaların su tutma özelliği minimum düzeyde,az bucuk su tutuyorsa misina halkalardan geçerken olanıda çırpılıp dökülüyor
size katılıyorum ertan bey dolgu için bende poşet sarıyorum. dolgu için en mantıklısı sıkıca sarılan poşet bence.
ümit merhaba... aynı kafa makinemde 100 metre bojin sarılı...fakat dolgu yapmadım...nedenine gelince makine kafası iç kısımda dışa doğru eğimli bir yapıya sahip...bunun amacı atış esnasında misinanın makaraya en az seviyede sürtünmesini sağlamak ve daha uzağa atış yapmak...yani dolguya gerek yok... bütün makinelerim shimanonun bu tip makarasına sahip ve hiç birinde dolgu yok...atış performansları da son derece güzel...
Merhaba turgay abi nasılsın senin dediğin gibi sarıcam abi baktım olmadı artık baska careler buluruz.v.s ) sağlıcakla kal abi
ümit son olaraka makinanın makarasına misinayı sarmadan önce makaranın iç kısmını iyibir gres yağ ile yağlamıyı unutma. Busana misinanın taşıdığı tuzlu suyun altdaki makranın metalinin korozyana ve deformasyona karşı koruma sağlıyacaktır. genel temizlik ve bakımda minayı boşaltıp yıkadığında burayı tekrara greslye bilirsin.