Shımano sienna sonora ip misina

Konu, 'Makineler' kısmında trofe59 tarafından paylaşıldı.

1. trofe59

trofe59 xxxxx

Arkadaşlar elimde bulunan bu makineler için ip misina kullanmak istiyorum

eger uygun ise bana önerebileceğiniz ip hangisidir

makineler 4000 lik spin ve hafif yemlide kullanmak için bojin marka 0.20 yada daha ince 0.15 mi daha uygundur.

Hepimize Rastgele...

2. LüfTur

LüfTur Salih AKÇAKAYA

En İyi Avı:
    1.600 GR 53 CM Turna
    20 Gramın altında sahte yemler kullanacaksanız mutlaka 0.15mm'nin altındaki incelikte misina seçin.PowerPro %100 Dyneema İp misina öneririm.Ben PowerLine markasının 0.18mm'lik %100 Dyneema misinasını kullanıyorum oldukça memnunum.PowerPro'nun daha iyi olduğunu söylüyorlar.Misinayı hangi balık için kullanacaksınız ? Turna-Yayın-Alabalık gibi tatlı su avlarında 0.15mm'in altına inmeyin.Lüfer-Levrek için kullanacaksanız 0.13mm'ün üzerine çıkmayın.İp misinaların aralarında çok fazla fark var.İlk kullandığım Sufix'in 0.35mm'lik yeşil ip misinasını hem tuzlu suda (2 saat Bir av) hem tatlı suda (8 saat 5 av) kullandım.Atışlardaki yetersizliğinden ve dolaşma sıkıntısından şikayetçiydim.Son avımda misinanın boyası silinmeye ve birkaç yerden püsküllenmeye başladı.Muhtemelen hem tuzlu hem tatlı suda kullandığım için çabuk eskidi.Daha sonra PowerLine'nın 0.18mm'lik %100 Dyneema ip misinasını kullanmaya başladım atışlarım en az 7-8 mt. uzadı.Emin olun misinada kalınlık atışları çok değiştiriyor.Dolaşma yok düğümlenme yok.Bu arada ip misinayı makinaya sararken iki parmağınız arasında misinayı çok hafif sıkıştırın.Veya misinanın en ucuna 50 Gr'lık kurşun bağlayarak sarın.Misinayı sıkı sarmadığınızda dolaşma oranı artıyor.

Rastgele...

3. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Cem, ben de ilk ipe geçtiğimde "ucuz bir tanesiye başlayayım, hoşuma giderse iyi bir şey alırım" diye düşünerek 20 liralık bir ip sarmıştım. Yemlide kullandığım ip (0,20) şu ana kadar iç sorun çıkarmadı. Mesafede de bayaa artış oldu. (daha önce 0,35 mono vardı).
    Aynı misinayı spin makinelere (Okuma Avenger + DAM Quick FZ) sardığımda sürekli karışma sorunu yaşadım. Bir saat bile atçek yapamadan sinirle avı bitirip monoya döndüm. Daha sonra tavsiyeler üzerine Power Pro (0,13 yada 0,15) sardım. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Bir yılda toplasan 8-10 kez ancak karışmıştır. Bu kadar kullanımdan sonra (ortalama haftada 2 av) hafiften tüylenme başladı.
    Spin için Power Pro'yu öneririm. Yemlide, özellikle Marmara Denizi'nde ucuz birşey alsan da olur bence.
    (Spin için aynı kalitede daha hesaplı öneriler varsa ben de faydalanmak isterim :) )

4. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

İp misinalar hakkında ne tecrübem nede bilgim yok ama arkadaşım Shimano Catana makina ve kamış ikilisinde 0.6 mm ip misina kullanıyor. Boğazda surf avı yapan bir başka arkadaşım ise 0.18 mm ip misina kullanıyor. Mukayese edince arada uçurumlar var.

5. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    bence form dan ceyhun beyin getirdiği spiderwire iplere bakın.ben 0.13veya 0.14 lük aldım akışkanlık süper ve dayanıklı tavsiye ederim

6. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    Siennayı uzun yıllardır kullanıyorum.. Mono misina ile performansı fiyatına göre çok çok iyi.
    Ama ip misinaya uygun olduğunu düşünmüyorum. İp misina sarmadan önce forumdan siennayı ip ile kullanan var mı sormak lazım.

Sonora'nın ip misinaya uygun olduğu zaten biliniyor.

Rasgele

7. tylrdrdn

tylrdrdn gokay

Uzun süre 0.22 Okuma Sea Bass Mono kullandıktan sonra Power Pro 0.10 mm ip misinaya geçiş yaptım. 135 metresini 50 TL ye aldım. Atışlarım neredeyse iki katına çıktı. Genellikle 15 gramlık kaşık ve sahtelerle avlanıyorum.
    Power Pro'yu tavsiye ederim.