shimano socorro ve herkese merhaba

Konu, 'Makineler' kısmında aali tarafından paylaşıldı.

1. aali

aali okan

Herkese selamlarımı sunarım, önce selam sonra kelam ile devam edersek,

Belirli bir miktar mesai harcayarak sitenizdeki muhtelif yazıları takip ederek hem Boğazdan sahil şeridinden muhtelif tip çaparilerde kullanabileceğim, hem de 40 yılın bir başında rapala çekmek için tatile bir yere gidince kullanabileceğim bir makina olabileceğini düşündüğüm Shimano' nun Socorro modeli hakkında görüşlerinizi almak isterim.
    Amerikadan bir arkadaşıma gelirken sipariş edeceğim için Amerikadaki Shimano modellerinden bakmak durumunda kaldım. Ayırmayı düşündüğüm rakama tam uygun 63 dolar fiyatı var.

Ürünün özellikleri:
    http://fish.shimano.com/publish/con...roducts/reels/saltwater_spinning/socorro.html

Socorro modelindeki muhtelif boyutlardan hangisini tercih etmem sizce daha uygun olur:
    http://fish.shimano.com/publish/con...roducts/reels/saltwater_spinning/socorro.html

Tüm samimiyetimle, en kapsamlısı olduğunu düşündüğüm bu balıkçıklık sitesine katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler.

sevgilerimle,
    okan

2. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Merhaba,
    Sitedeki shimano kullanan arkadaşlar ve teknik bilgisi olan abilerimiz mutlaka birşeyler yazar..
    Bende Fx2500Rb var ve işimi görüyor ufak atışlar ve tekne için kullanıyorum..

Socorro
    SOC10000F veya SOC8000F bence çünki misina kapasiteleri bu makinaların diğer SOC4000F ve SOC6000F oranla yüksek..
    10000 ve 8000 çevirme oranları ve ağırlıkları aynı..
    Fiyat olarak Ebay de dediğiniz rakam türkiye deki fiyatını bilmiyorum ama 2katına yakındır..

Son düzenleme: 15 Nisan 2009
  3. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Okan bey Selamlar,,,

Aramiza hos geldiniz.

Socorro 10000F modelini gectigimiz haftalarda bir arkadasim almisti, cok istemesine ragmen stella yerine fiyat bakimindan tercih etmek zorunda kaldigini soylemisti. Onun kullanim alani daha cok atcek, capari v.s. avlanmiyorlar. Zaten makineninde dizayn alani cesitli kandiricilarla yapilacak avciliklar icin. Satin aldiktan sonra bana fotografini gonderdi onuda asagida ekliyorum icerik hakkindada fikir verecektir. Her ne kadar peformans ve kalite acisindan farklar olsada, sonucta shimano ama unutmayalim ki shimanoda artik kalitesini fiyatina gore yansitma ilkesinde ilerlemekte.

Bogaz icin daha cok shimanonun aerlex,ultegra,biomaster gibi modellerini tavsiye ediyoruz forumda, zira bunlar big pit uzak atisa musait ve modelleri arasinda hem atcek hemde caparili avlar icin cok uygun serileri bulunmakta.

4000F haricindeki tum modellerin devir sayilari ayni. En az misina kapasitesi ve kalama gucude buna endeksli durumda.

Ancak sizin av alaniniz bogaz ve atcek olacagi icin daha yuksek misina kapasiteli ve cekim gucu olan modele bakmanizi tavsiye ederim. 10000F modelide bunlardan biridir, 0.338 mm kalinlikta yaklasik 470m misina kapasitelidir. 574g agirliktadir.

Eger sadece atcek ile avlanacagim deseydiniz, 6000F yada 8000F modellerinden biri diyebilirdim. Yinede tum bunlari degerlendirerek karari siz vereceksiniz.

Tum modeller arasinda gene agirlik farki olan tek model yine 4000F dir, diger tum modellerin agirliklari aynidir.

Socorro SOC10000F Icerik su sekilde:

Simdiden makineniz hayirli olsun.

4. aali

aali okan

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

aerlex,ultegra,biomaster modellerini ben sizin yazılarınızı okuduktan sonra incelemiştim ama fiyat olarak bana uygun düzeyde değildi. Gözümden kaçan birşey olmadıysa 100dolara kadar (yurtdışı fiyatı) içlerinde bir model yoktu. Atladığım bir model varsa içlerinde bildirmenizi isterim.
    Farklı bir yönlendirmeniz olmaz ise Socorro SOC10000F yi sipariş ediyorum hemen...

sevgiler,
    okan

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Okan bey Selamlar,,,,

Soz konusu makineler 100 dolarin ustunde bir fiyat seyretmekte, bu yuzden ilk mesajinizda belirttiginiz butceye muteakip ilgili makinelerin tavsiyeleri yapamadim.

Yeni makineniz simdiden hayirli olsun, iyi gunler kullanin.