Shimano Sonora 2500 spin makinem, yaptığım atışlarda sürekli dolaşma problemi çıkarıyor. Öncelikle ip misina değil, mono misina kullanıyorum ve bu problem olmaya başladıktan sonra farklı markalarda ve kalınlıklarda misina denedim. Yani problemin misina kalınlığından ya da markasından olmadığı kesin. Sadece kalama açıkken yaptığım atışlarda bu problemi yaşıyorum, fakat kalama normal bir seviyede açık yani çok da gevşek değil. Bunun nedeni hakkında fikri olan var mı acaba, yani kalama açıkken bu problemin olması bu marka yada modele özgü müdür yoksa sadece elimdeki makineden kaynaklı bir problem mi, ya da benzer bir sorunu çözen yaşayıp çözen kimse var mı?
ben sonora4000FA kullanıyorum aynı sorunu bende yaşadım önce aşırı misina sarımı sandım devam etti sorun, ip misinaya geçiş yaptım şimdilik öyle bi sorun yaşamadım belki başka sorunda olabilir....
bence makina devri yüksek olduğu için makara üzerine sarılan her sarım bir birinden daha uzak olduğu için çıkışta bunlar üst üste gelip kuş gözü yapıyor. Makina ile misinayı sararken yavaş sarın ve makara üzerinde misina nerelere sarılıyor dikkatlice inceleyin. Çözüm; 0 hafıza ince mono misina sarmak!
Kalamadan misina alınınca,misina ters döner ve kuş gözü oluşur Kalamayı devamlı kapalı tutun atışlarda Hiç bir zaman kalamadan elle misina toplamayın Ceyhunda söylemiş,makina küçük makina,fazla kalın misina sarmayın Ayrıca kalama açıkken atış yapılmaz...
bence o shimanodan kurtulun ivedi olarak. twistbuster gibi malum gam yapmayı engelleyen bir sisteme sahip, iyi bir makine alın. şimanovcu bol piyasada, alıcı bulmak zor olmaz.
Twisbuster ile alakalı olmayabilir Serdar İşin içine kalama girince işler değişir,düz makinalarda yani spin tipi makinalarda misina sarımını bir tel yapar,biz buna makinanın teli deriz,çıkrık tipi makinalarda olduğu gibi doğrudan sarım olmaz,bu yüzden zamanla yada yanlış misina sarımı ile bu kuş gözü oluşur,onun için makinaya misinayı düz olarak sarmak lazım,bu işlem doğru yapılmışsa,normalde bu kuş gözü kalamadan misina çekerek oluşur,çünkü makaraya doğru şekilde sarılan misina bu sefer ters olarak makaradan çıkar,bu işlem devamlı olunca misinada bir burgu oluşur,bu burguda misinanın kuş gözü olmasını sağlar,bu her makinada olur,twisbuster olsun olmasın fark etmez...
Çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirmeniz için. Bugüne kadarki avlarımda hep kalama açık atış yaptım, yani hiç bi zaman balık vurduktan sonra kalama açmadım. Daha önceki makinalarımda benzer bir sorun olmadı. Fakat söylediğiniz gibiyse bundan sonrası için dikkat edeceğim.