Shimano spin makine tavsiyesi == yardım dostlar

Konu, 'Makineler' kısmında gardanadam tarafından paylaşıldı.

1. gardanadam

gardanadam Muhammed

Merhaba balıkavı sakinleri ,

Sizden bi konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum.
    Bütçem 200-300 tl arası bişey.
    Daha önce birçok konu açılmış fakat hepsi eski olduğu için yeni konu açmak ve tavsiye almak istedim.Makineyi genellikle tuzlu suda kullanacağım.Spin kamış olarak okuma v system 2,40 10-40 atarlı kamışı düşünüyorum.

Bu 30 luk 40 lık meselesi kafamı karıştırdı sizce bana hangisi uygun olur su üstüde su altıda kullanacağım.

Bu arada bana su altı bir sahte önerisindede bulunursanız sevinirim.10-30 tl arası bişey.Sahtenin gramacı nı rengini siz belirleyin.

Herşey için teşekkür ederim..

2. yakamoz07

yakamoz07 ibrahim

Favori Kamış:
    shimano exage 270 mh 14-40
    Favori Makine:
    okuma rtx 40
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    merhaba

ben okuma 240- 10 -40 kamışı aldım ve kullandım, sonra satıp başka marka 270 15-40 aldım gayet memnunum. wtd yani su üstü çalışacaksan 240 olur, diğer türlü atış mesafesinde sorun yaşarsın. 2.70 kamış almanı öneririm. :thumb:

Son düzenleme: 23 Ağustos 2014
  3. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Okuma V system iyi bir kamıştır. Boyunu kendin belirliyeceksin. Senin boyun, avlanacağın mera şartları bunda etkendir. Spin kamışlar genelde 2.10 - 3.00 arası üretilir. Ben 2.40 kullanıyorum ve memnunum. Atar değeri olarakta 10-40 gr yeni başlayanlar için idealdir. Son dönem fazla takip edemedim. V system kamışlar hala bazuka çanta ile satılıyorsa hiç kaçırma derim. Sadece o çantaya 80 TL civarı fiyat biçiyorlar.
    Sahte konusunda da ilk etapda ucuz sahteler al. Biraz at çek eğitim dönemi yaşa. Bu dönemde sahte kaybın fazla olur. Sana göre herşey tamamsa, gece avı için Maxrap 13cm kırmızı kafa ve gündüz için ima sasuke reppa 12cm sırtı sarı, yanlar sedef beyaz, altı turuncu olan modelini alırsın.
    En önemli şey ise, iyi bir mera. Eğer avlandığın noktada balık yoksa en pahalı takımı kur farketmez sadece sahte yüzdürürsün.
    Rastelsin reeling

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Makine 20-30-40 kullanabilirsin su üste yada dalarlı fark etmez 5:0:0 veya üzeri devir tercihen 300 gr aşağısı makine al. Levrek için yavaş sarım lüferde ise hızlı sarım idealdir yalnız bu sarım hızını makineye göre ayarlayacaksın ben 20 kaline bir turda 60cm saram bir makine kullanıyorum levrekte normal lüferde epey hızlı sarıyorum makinem 30-40 tek turda ör:100 cm sarıyor olsa koluda ona uygun hızda dönderirdim.
    Wtd ise kamışa hareket yapıp boşluğu alıyorsunuz devamında boşluk alımı için kolu döndürme hızının tek turda sarımı ile kamışın hareket hızı ile orantılı oluyor.
    Biraz hızlı ve cep telefonundan yazdım umarım yeterli ve anlamlı yazmışımdır.

10-30 tl arası dalarlı sahte kendo seabas 24

5. baraküda007

baraküda007 fatih

shimano alacaksan exage serisi alma derim çünkü exage serilerinde sıkıntı var forumlarda oku görürüsün ben bunu araştırmadan geçen şubat ayında Shimano
    Exage 3000 MHSRC / MRC 4XSSS+1BB Olta Makine aldım 4 ay sonra arıza çıkardı sararken kalamaları sıkışıyordu yavaş dönüyordu ve gayır gayır ses çıkarıyordu sonra aldığım yere geri yolladım sağ olsunlar tamir edip geri gönderdiler. geçenlerde bir arkadaşım SPRO PASSION 740 MATCH OLTA MAKİNASI aldı güzel sağlam özelliklede kolu çok sağlam bir makine birde okuma v system kamış aldı ikisi güzel bir ikili oldu makinenin fiyatı 114 tl makineyide bu iki sitede bulabilirsin http://anadoluavmarketi.com/urunler/spro-passion-740-match-olta-makinasi/5580/ http://www.mcavmarketi.com/spro-passion-740-m-61-bb-alu-match-spoel-pmu3027

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    200 - 300 TL'ye Shimano almak? Bence hiç akıl karı olmaz.

Bu fiyata başka makinelere bakmak çok daha karlı olacaktır.