Merhaba arkadaslar, Uzunca bir süredir Spin makineleri araştırmaktayım ve sonunda eleye eleye 2 makine arasında kaldım. Makineler Shimano Exsence 4000 XGS ile Simano Twin Power 4000 XG dir. Aslında benim gönlüm twin powerdan yana fakat bu makinenin misine alma kapasitesi bi hayli yüksek olduğu için alt kısımları mini ile doldurmak mecburiyetinde kalacağım. Şöyle ki exsence shallow spool olduğundan 12lb braidden 190m alıyor. Twin power ise yaklaşık 450mt alım kapasitesine sahip. Sorum su siz olsanız hangi makineyi tercih ederdiniz? Ve ne için? Makinelerin 2 side çok iyi. Özgün yorumlarınız özlenir. Teşekkürler
Kullanım amacınızı belirtirseniz daha çok yardımcı olanlar çıkacaktır. Mesela ben at-çek için kullandığım spin makinemi 30'luk makinelerden tercih ettim. At-çekte ağırlık çok önemli, mümkün olduğunca hafif makine tercih edilmeli diyebilirim.
Derviş kardeşim, milyarlık makina alacaksın, altına dolgu yapacağın 10 liralık misinanın hesabını yapıyorsun. Bundan çok daha önemlisi devir oranları. Birisi 4.6 iken, diğeri 6.2 devirli. Öncelikle bunu irdelemeniz gerekli. Ben Twinpower alırdım. Devri benim için daha ideal. Hemde daha janjanlı duruyor. Bunlar hangisi olursa olsun anlatılmaz, sadece yaşanır.
Kullanım amacım spindir. Genelde barakuda avlıyorum. Fakat bizim buralarda kıyıdan 4-5 kg'lik mineriler de çıkıyor. Amacım spinde kullanmak. Twin power alırsam ilerde gemi ile açılırsam yine kullanabileceğim bir makine olur şeklinde düşünmüştüm. Exsence 4000 in ağırlığı zaten 240gr Twin Power 4000'in ise 315 gr. Tabi twin power bence daha iddialı bir makine.
Tevfik kardeşim misinaya para vermekten yana bir çekincem yok zaten sadece doğru bir iş olurmu şeklinde düşünüyorum. Hani twin power'in üzerine 12'lik braid saracaksan şu sebeplerden dolayı işine etmez gibi bir durum var mı? aslında sormak istediğim soru bu Ayrıca Twin Power in japon '11 versiyonunu alacağım. O makinenin devir oranı 5.2 ile 6.2 arası. ref: http://www.ebay.com/itm/Shimano-Twinpower-4000XG-All-Round-Model-2011-Brand-New-In-Original-Box-/181101012090?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2a76247a
Burada, devirleri konusunda kıyaslamalarını yaptığım makinalar bunlardı. http://translate.google.com.tr/tran...a=X&ei=rKtAUcH9A8feswallYCoBg&ved=0CC8Q7gEwAA http://translate.google.com.tr/tran...=ZKtAUfaQAorXswaOhYGwBw&sqi=2&ved=0CGMQ7gEwBw
Dervis birader, hitap ettigin kisinin yasina avatar bilgilerinden bir bakiver istersen... Bir de merak ettim, mineri dedigin balik nasil bir seydir? Bu baligi hangi bolgede avliyorsun (avlak noktasi degil, genel olarak hangi denizin kiyisi) ?
Bence parayı bol bulmuşken ikisini de al. Birini sabah suyu, birini akşam suyunda kullanırsın. Aklında kalmamış olur.
Eğer özgün bir yorum istiyorsan, ikisini de alma. Gidip önce bir daiwa araştır, soruştur. Hatta bilhassa abu garcia'ları hiç göz ardı etme.
Sizin bahsettiğiniz twin power ağırlık olarak da daha yüksek ve devir olarak düşük bir makine. Nedendir bilmem kafayı yüksek devirli makinelerle bozmuş durumdayım Skoylu arkadaşım sizin DAIWA ya olan merakınızı biliyorum. Araştırdım da aslında. shimano'nun 4000 kafa muadiline baktığım zaman daiwa ağırlık olarak 4000 den itibaren ani bir yükseliş gösteriyor. Yİne daiwa'nın certate modelini incelemiştim gerçekten güzel makine ama fiyatı daha yüksek. Biarz sınırımı zorlayan bir makine. Abu Garcia da gerçekten güzel ve yüksek bilyalı makineler mevcut. Referans olarak bana tavsiye verebilecek birini bulamadığım için pek tercih etmemiştim açıkcası. REVO modeline bakmıştım yanılmıyorsam. Yine sizden de tavsiye almak isterim tabii ki. Bu arada tevfik bey'e yanlış bir üslub ile konuştuysam affola hani mevcut iş yoğunluğu içerisinde kişilerin profilini inceleyebilecek vakit bulamıyoruz. Bence burada önemli olan yaş kaç olursa olsun insanların bir birlerine karşı olan tutumu ve tavrıdır. Teşekkür ediyorum. Hepinize bol balıklı günler dilerim.
Zevkler ve renkler olayı. Siz, '' Siz olsaydınız '' dediniz. Bende olması gereken ağırlığı ve devrini düşünerek '' Bu '' dedim. Şu anda bile aynısını söylüyorum. Hızlı devir silkeler ve balığı döker derler. Ayrıca, daha önce de tartışma konusu olmuştu. Devir düşer, güç, kuvvet, mukavemet ve direnç ( Ne dersen de ) artar; devir yükselir, bu saydığım özellikler düşer, azalır. Ama işin kısaca ana teması budur. Otomotivlerde ki vites dişlileri gibi düşün.
Madem fiyat konusunda bu sevyelere geldin,o zaman ikisinide alma Git bir tane shimano stella al. Bu kadar para verdikten sonra,en üst düzey bir makina kulanmış olursun...
Biriniz der, '' İkisini de al.'' Bir başkası der, '' İkisini de alma, kakadır, öcüdür onlar, git başka marka al.'' Siz dersiniz ''Cicidir onlar fakat, ikisini de alma, git daha cicisi olan Stella al '' hihi
dostum twin power shimanonun üst düzey serisidir diger makinayla kıyaslama bile yapma alt kısma dolguyla çözersin sorunu önerim twin powerdan yana
Exsence 4000 kullanıcısı olarak tavsiye edebileceğim bir üründür. Bildiğiniz üzere, deniz levreği için üretilmiş ekipmanlardan sadece bir tanesidir. Sorunsuz kullanabileceğinizi düşünüyorum. Twinpower'ı ne kullanmışlığım ne de incelemişliğim vardır. Sadece Stella'nın bir alt modeli olduğunu biliyorum. Devir konusunu bana kalırsa kafanıza takmayın, kaldı ki, gece avı için zaten düşük devir kullanılıyor İlla ikisinden birini alacağım demiyorsanız size Vaquish'i önerebilirim Ve ya biraz daha bekleyip 2013 Stella'nın 4000xg modelini alabilirsiniz. Ama şahsi fikrim Exsence fazlası ile sizi tatmin edecektir.
Emre bey gönderdiğiniz makineyi de araştırmışlığım var, fakat şimdi bir de daiwa ya girersek sanırım konu çok dağılacak. Aslında çook güzel makineler var. Biri MErcedes öteki BMW. Teşekkür ederim Tevfik bey. Yüksek devirli makineler konusundaki düşünceleriniz açıkcası biraz gözümü korkuttu. Biraz daha araştırmakta fayda olabilir. Aslında 170, 150, ve 140 mmlik büyük sahteler için güçlü ve yüksek devirli bir makine düşüncesine gitmiştim. Hani sert aksiyonları da verebilmek açısından. Bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum. Birde şunu merak ediyorum, bu tip high class makinelerde 4.7 ile 6.2 devir arasında makine performansını ciddi şekilde düşürecek aleni bir fark varmıdır. Çağrı bey yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. Açıkcası Exsence kullanan birilerini görmek çok çok iyi oldu. gördüğüm kadarı ile 4000s kullanıyorsunuz 5.2 devri vardı sanırım. Sizden de biraz daha detaylı yorum almak çok isterim. kaç kiloluk balık aldınız, ve ne aldınız? aksiyonu nasıldı. gibi ) umarım sizi zora sokmuyorumdur.
4.7 ile 6.2 arasindaki farki makine performansi olarak yorumlamak dogru degil. Mesele hangi spin teknigi ile hangi balik avlanilacagi meselesi. Zokaya silikon takip hoplata ziplata veya jerking sahte ile avlanilacaksa düsük devirli makine daha isinize yarar. Kasik, mepps, floating silikon, sibrolino+silikon, pooper sahte, minnow, pencil gibi hizli sarim ve icabinda wtd gerektiren cezbedicilerde yüksek devirli makine elzemdir. Tabi bu yorumun da makine ebati ile birebir baglantili oldugunu untmamak gerekir. 95-120cm/tur sarabilen spin makineler genelde 5.8 ve üzeri devirde olur. Hem makine güçlü olsun hem toplamasi hizli olsun dedigimizde 10 20 25 30 yerine 35 40 50 55 60lik makineler devreye girer.
iyi bir makinede devir sayısı sizi asla üzmez. devir arttıkça zor çekilmesi gerekir lafı, döküntü makinelerin uydurduğu bir şehir efsanesidir. iyi makine yormaz, yüke binince inadına hafifler. devir hususnda. baracuda filan diyorsunuz. sanırım denizde avlanacaksınız. bu durumda, ne kadar hızlı sarıyorsanız, o kadar iyi netice alırsınız. mesele hız uğruna güçten ve akıcılıktan ödün vermeyecek kalitede bir makine almak sadece. adresi gösterdik, tercih size kalmış.