merhaba abiler,kardeşler 2009 nisanında aldığım shimano stradic 3000 fi ın içindeki hani atçek yaparken cırlasa diye ümit ettiğimiz, ötüncede o cırlamasına kalp atışlarımzla ayak uydurmaya çalıştığımız, küçücük olan 10347 no'lu parçası 8 ay önce 2.700 gr lık levrekle mücadele ederken yorgun düşüp bir anda sustu. tuttuğum balığa sevinemeden eve geldim makinemi inceledim ve o küçük parçanın kırıldığını farkettim. hemen büyük bir üzüntüyle aldığım yere tlf edip durumu anlattım. hemen parça nosu alındı ve ben beklemedeyim. devam eden avlarımda sessiz zevk almadığımdan yedek kafayla devam ettim. 5 gün sonra aynı şekilde gene levrekle mücadele ederken oda sustu sevineyimmi üzüleyimmi gene bilemedim. bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. ama 2 hafta önce yakaladığım levrekte o sesi ne kadar özlediğimi anlayarak sizlerden yardım istemek için açıyorum konuyu. ülkemde shimano nun yetkili bayiisi kimdi? acaba birde onlara mı söylesem noyu? birde bakım yaparken beraber gelen yağdan içine 4-5 damla sıkıyorum. dışına tüfeklerde kullanılan sprey (küf tutmasın diye) den sıkıyorum. gres yağ kullanmıyorum. onu hangisinden kullanmalıyım? bu alırken baya sıkıldığımız güzelim makinelere nasıl bakım yapmalıyız?(ultegra xtb de var) balık tutarken, arkadaşlarımın makinemi eline alıp 'olum bu ne kendi kendine dönüyor' derlerken güzel oluyor o zamanlar o makineleri alırken verdiğim paraya çokta acımıyorum sonuçta alırken ben bu makineyi en az 10 yıl kullanırım diyorum. ama öyle olmadı cyr . yeni makine alacak arkadaşlar muhakkak yedek parça olayını göz önünde bulundurun. not: bendeki sorun kullanım hatası banghead [/url][/IMG]
Makinanızın parçasal sematik tablosu bu olsa gerek. Bahsettiğiniz 10347 nolu parça, makinanızın dinamizmi ile ilgili bir parçası olmadığını düşünüyorum. Sadece insanı heyecanlandıran o meşhur cırrrr cırrr sesini veren bir tırnak olsa gerek. http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/techdocs/en/STCI43000F_v1_m56577569830773811.pdf Buradan iletişime geçebilirsiniz. http://www.balikavmarketi.com/main/musteri_hizmetleri.asp?mh_sayfa=iletisim Yedek parçalarıda o kadar pahalı ürünler değil. Geldiği şekliyle, herhangi bir kar marjı konulmadan tüketicilerine ulaştırır zihniyetleri vardır. Fiyatlarla ilgili bir kaç örnek size. http://www.balikavmarketi.com/main/products.asp?cat_ID=64 Madem öyle büyük avlarla muhattap oluyorsun, 8-10 tane sipariş vermende yarar olacaktır. Hepsi 20 lirayı geçmez.
evet tevfik bey o parça o sitenin böyle güzellikler sunduğunu bilmiyordum. bilgi için çok teşekkür ederim. 2009 da çapariyle ispendek tutup makinemin normal gücüyle kıyıya çekemeyip, kamışı omuzlayıp ters istikamette koşarak kıyıya çıkartmamla başladı levrek aşkım. vedat abimin ve cevat abimin yazılarından etkilenip bu güzelim makinelerle tanıştım. uzun zaman gayretlerimin karşılığını alamadım ama çok şükür işler bir nebze değişti. makinelerimle çok güzel avlar yaptım. 2-3 kg aralığında 6 levrek tutabildim 1-2 kg aralığındada bir o kadar tuttum. aprtmanın altındaki marketçilik yapan abim 7 kg lık tuttu. 3-4 kglıkları söylemiyorum bile evet karadenizde gerçekten büyük levrekler var. nasip olursa 5-6 kg lık bir tane yakalarsam, reeling o anda makinemin kesinlikle cayırdamasını isterim
'' O site '' dediğiniz yer, zaten Shimanonun TR. Distrübütörü firmadır. Bu hizmetleri verdiği sürece ayakta durur. Vermeyip de bir ürünü, 2-3 kat fiyatlara satanların esameleri bile kalmadı. Bilen bilir, ne demek istediğimi.
geçmiş olsun bende aynı makinayı kullanıyorum gerçekten harika bir makina ama yazılanlara bakılırsa çokmu hassas bilemiyorum beni korkutuyor genelde klepe telinde oluşan arızadan bahsediliyor çok yaşanmış bu sıkıntı. Shimanolarda yedek parça öçok sıkıntılı okuma gibi değil ama bu kadar para verilipte bu tip sorunlarla karşılaşınca insan düşünmeden edemiyor açıkçası
Selam Mutlu. Öncelikle makinanın içine gelen yağdan sıkma Sıksan da senede 1 en fazla 2 damla yeterli olur. Eğer fotografını çekersen buradan yardımcı olabiliriz belki. Bahsettiğim parça "repairable clicker" olarak geçer. Yani tamir edilebilir.
engin bey, tevfik beyin dediği kişilerle iletişime geçtim. saolsunlar hemen konuyla ilgilendiler. 3000 fi avrupa için üretilen seri imiş. hollandaya tlf edilecek varsa istenecekmiş. yoksa sessiz sessiz çalışmaya devam edilecek. alırken inanın hiç aklıma bozulabileceği gelmemişti sonuçta gözüm gibi bakarım diyordum. öyle olmadı. (bu tip sorunlar sanırım birazda bizden kaynaklanıyor)yoğun kullanım sonucu ve devamlı bagajda bırakmamdan toksitlenip kırıldı sanırım. sonuçta kırılan kısımda metal. yani kullanım hatası. bu kadar para verip alıyoruz 2 dkka temizlemiyoruz. sonuçta aldığımız ürün mekanik . bakmak lazım.
emir bey ilgilendiğin için teşekkür ederim. tamir edilebileceğini sanmıyorum ama parçayı bulursam fotsunu çekip yollarım. hani ötmesini sağlayan küçük tırnaktan bahsediyorum. içine gelen yağdan sıkma kısımını anlayamadım. (adamların özel yağı)neden öyle dediniz? siz hangi yağı tavsiye ediyorsunuz? birde kalamanın oraya filan sürmeye hangi gresi kullanmalıyız?
Kendiniz de yazmışsınız; büyük ihtimalle kullanıcı hatası oluşmuş bir durum; elbet stokta var ise getirttireceklerdir; olmaz ise yerine birşeyler de uydurulabilir; çok fazla özelliği olan birşey değil çünki...(Makina Amerika için üretilmiş bir model ve ithalatçı firma Avrupa modelleri ithal ediyor bilebildiğimce...) Bu arada yazmadan edemiyorum; parçası zor bulunuyor denen bu marka yani Shimano (ki eğer Türkiye Distribütörü'nün getirtmediği modeller ise bu durum söz konusu ki; eğer makina Japon modeli ise Japonya'dan da kolaylıkla temin edilebilir ve 4-5 gün içinde geliyor; Amerika için üretilmiş bir model ise bir parça sıkıntı yaşanabilir)... Görünen o ki Okuma'dan sonra en iyi servis ve parça desteğine sahip bir marka... Bu durumda diğer markaların durumunu düşünmek bile istemiyorum...
üretimden kalktı bu model.. ama 2 yıl daha yedek parça tedarik imkanı mevcut.. tamiri çok basit bu parçanın yedeğine bile gerek yok aslında... çok kalın olmayan küçük bir aliminyum parça kesilerek, makaranın yuvasındaki aynı yere monte edilebilir.. tamir konusunda yeterli malzeme yoksa elinizde, sanayide bunu 10 dakikada hallederler... ve eski sesine kavuşursunuz makinenin..
şunuda eklemeden geçemeyeceğim... ülkemizde shimano artık müşterilerin isteklerine cevap vermeye başladı, bunda yeni distribütörün payı ve bakış açısı çok büyük.. yedek parça konusunda da girişimleri var, satışını yaptıkları bazı modellere ait makinelerin; pinyon dişlisinden ana dişliye, klepe teli, çevirme kolu, sarım kılavuzu gibi bir çok parça, şuan ülkemizden satın alınabiliyor.. gelecek zamanlarda da eminim daha geniş bir yelpazeye sahip olacaktır.. http://www.balikavmarketi.com/main/products.asp?cat_ID=64
caner bey ilginiz için teşekkürler. evet dediğiniz resimde gösterdiğiniz parça. ama benimki biraz değişik. sarı kafalı olanlardan. kırılan parçasını buulunca fotosunu çekip koyacağım buraya. ben giresun görelede çalışıyorum. fazla sanayi seçeneğimiz yok gidip sordum hoca delirdin mi işin yokmu cevabını aldım. muğlada sordum aynı cevabı aldım. çanakkalede bir av bayide ki abim elinde yaklaşık 2 büyük koli arızalı makine var. saolsun 2 gün boyunca uydurabilirmiyiz diye uğraştı ama olmadı.. kendim denemedim olmadı mecbur deneyeceğim (genede orjinalini isterdim) değinmek istediğim bir diğer konu buralarda av bayiine makineyi gösterdimmi oda ne gibisinden bakışlara maruz kalıyorum. burada zaten 2 tane av bayi var biri SHİMANO da neymiş bilmem ne markanın(iyi bir marka değil) üstüne tanımam gibi yorum bile yaptı. muğlada keza benim bildiğim güvenipte verebileceğim bir şahıs yok. o yüzden aynı zamanda o kişiler bu markanın servis işinide yapsalar. versek kargoya yasal sınır 30 gün içinde yapıp yollasalar. iyi olurdu. (belki de yapıyorlardır bilip bilmeden fikir atıyorum ortaya)
Eğer olur da parçayı temin edemezseniz oto elektrikçilere gidip otomobillerde kullanılan sarıdan mamul fişlerden bir miktar temin edin ve bunları eğe ve kargaburun yardımıyla işleyip sorunlu parçaya uydurmaya çalışın; eğer siz beceremezseniz silah tamircilerine gidin; onlar bu işi rahatlıkla yapacaklardır; tabii hatır gönül işi olduğunu söylemek gerek... Sanıyorum distribütör firma onarım işleri de yapıyor; bilgi almak için telefonla görüşmeniz gerek...
durum bu üstadlar. 2 kafada kırmızıyla belirttiğim yerden kırık. makinem kesinlikle kötü değil. kullanım hatası. balığa çık yıkamadan at bagaja. karadenizde bagajda makine bir terlesin bir kurusun. makinenin en hassas yeri. tabi oradan kırıldı. oldu bir kere. kendimde uğraşayım ama varsa fikri olan söylerse sevinirim.
Hasarlı parça Shimano'nun diğer modelleri ile uyuşabilir; mesela Biomaster'ınkine çok benziyor; Eğer sorunlu parçayı distribütörüne (Okyanus Marine) gönderme imkanınız olur ise bir şekilde yardımcı olabileceklerini düşünüyorum... Sorunda korozyon etkili olabilir; ancak en büyük ihtimal kafayı söküp takarken o parçaya dikkat etmeyip mil veya başka bir yere dayamak suretiyle parçanın zayıflaması ve sonunda kırılması olabilir; görebildiğim kadarıyla zaten küf-pas izi yok...
mersinde olsydın, bit pazarına git ahi rat, rat ustası nedim ustaya yaptır diyecektim ama giresunda yapan vermı bilmiyorum
Makinanın yanında gelen bantam yağ ile rulmanları yağlayabilirsiniz. O da makina tuzlusuya düşmediği sürece senede 1 kere uygulamanız yeterli. Fakat o delikten direkt dişlilerin üzerine hem de bol miktarda ve sıklıkta uyguladığınızda dişlilerdeki orijinal gresin yapısı bozulacak ve gres büyük ölçüde sıyırılabilecektir. Ben surf makinama yaptım oradan biliyorum
http://fish.shimano.com/media/fishing/SAC/techdocs/en/Spinning/08ST3000FI_v1_m56577569830640162.pdf İhtiyacınız olan parça buradaki 10347 nolu parça.
evet emir bey parça o parça. istanbuldaki shimano distribütörüyle tlf la iletişime geçtim. ürün amerika için üretilmiş ürün olduğundan orayla iletişime geçtiler. cevap geldiğinde beni bilgilendireceklerini söylediler. bende beklemedeyim. benim fotoları burada göstermemin sebebi beyin fırtınası yapmak. akıl akıldan üstündür. belki birimiz şu malzemeye benziyor, şu parçadan yapabilirsin derse yapmayı denemek için. ( shimanonun avrupa modellerinin çoğuna kendi sitesinden baktım. ve bu parçadan göremedim idk )