Forum ahalisi iyi geceler. Kış sezonunda kofana ve iri akya avlarında kullanmak için bir makineye ihtiyacım var. Dolayısıyla aradığım özellikler devri yüksek, güçlü, popper ve iri su üstü sahtelerinde beni fazla yormayacak, kolay arıza vermeyecek beni üzmeyecek bi makine arıyorum. İkinci el olarak bu makineyi buldum. Nette aradım Stradic in SFB kodlusunu bulamadım. İkinci el aldığım için satıcısı modelini bu şekilde söyledi. Yalnız çift kollu olması aklımı karıştırıyor. Neden çift kollu bu makine? Stradicler içinde hangisi en kullanışlısı olur benim için? Shimanolardaki bu kodları da birtürlü çözemedim zaten. Birisi sistematik olarak açıklarsa çok makbule geçer valla. Teşekkürler...
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=62343 burda senin soruduğun makine var kullanıcısına sor istersen
Merhaba. Stradic modelinin FD serisi yanlış değilsem çift kol ile birlikte üretim yaptı. Çift kol aslında bir yönüyle şu şekilde bir avantaj sağlayabiliyor. Yavaş sarımda pek farketmezsiniz fakat kolu çok hızlı şekilde döndürdürüp bıraktıktan sonra makinanın serbest bir şekilde dönmeye başladığına dikkat ederseniz eğer tek kollu makinalar da makinanın dönen kol ile birlikte yalpaladığını görürsünüz. Ama çift kolluda bu eylemi gerçekleştirdiğinizde en ufak bir yalpalama ve titretme olayı göremezsiniz. Tabi biz balıktayken hiç bir zaman bu devirde makina kolunu çevirmiyoruz o ayrı bir mesele çift kolun kötü bir tarafı ise balık sonrası makinanın kolunun katlanması tek kollulara göre biraz güç oluyor.Bazı kullanıcılar çift kolluları daha estetik ve kullanışlıda bulabiliyor. Bence kol olayından ziyade makinanın rulman sayısına dikkat edin. Tüm stradic serileri içinde FD modeli yani çift kollu modelin çok zayıf ve kötü bir tarafı var oda misina sarım rulmanının olmayışı. diğer bütün serilerde bu rulman varken FD'de maalesef yok Çok sık kullanıyorsanız makineyi 1-2 seneye varmadan misina sarım bölümü ne yazık ki bozuluyor. Bu sebepten dolayı FJ modelini tavsiye ederim size.