Sevgili form üyesi arkadaşlar Stradic CI4 makinama ip misina sarmak istiyorum tavsiyeleriniz ve bu makinanın en fazla 0,16 mm en az 0,12 mm olmak kaydı ile ne kadar ip misina sarılabilir, bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi ?
Naptın Ali abi nasılsın? Ben mitchell pk2 kullanıyorum. 0.10luğu 28lik süper maximden sağlam. Tek kusuru rengi çabuk gidiyor ama dayanıklılığı düşmüyor. Fiyatıda iyi sayılır. 400l0ik makine 120-130 metre filan alıyor üstten biraz boşluk bırakınca.
Siz ne kadar sarmak istiyorsunuz??? 4000'lik bir makina 0,12-0,16 orta kalite bir ipten 300 metreyi rahat alır; belki de fazlasını...
Teşekkür ederim kardeşim iyiyim, mitchell daha önce kullandım beğenmedim. Makinaya sıfırdan tam doldurmak kaydı ile ip saracam yüz metre yetmez biliyorum onun için belki kullanan biri varsa paylaşır diye düşündüm
ilgin için teşekkür ederim örgü ( ip ) misinadan saracam, altına herhangi bir şey sarmadan tam doldurmak kaydı ile 120m alacağını tahmin ediyorum. Bu şekilde kullanan varsa bilgisi dahilinde ona göe tercih yapmayı düşünüyorum
aynı makineden bende kullanıyorum altta dolgu sonra üstte daiwa tournament 8 kat 0,20 mm 150 metre bulunmaktadır. altta dolgu koymazsanız 300 metrede doldurmaz
Aynı makinanın 1000 lik olanı 0.18 misinadan 170 m. 0.30 luk misinadan da 60 m. aldığı belirtilmiş. 4000 lik olanı 0 30 luk misinayı 180 m. alırsa, 1000 lik ve 4000 lik makara arasında 3 katı büyüklük farkı çıkar. 0.18 lik misina 170 m. X 3 = 510 m. elde ederiz. ( Ortalama olarak.) İp misinadan ne kadar olur dersen ? İşin zor gibi. Dolguyla halletmek, daha mantıklı sanırım.
biomaster 4000 sw makinaya sufix 832 19 mm ip misina 200 m tam doldurdu belki hesaplama için yardımcı olur
merhaba. Nereye yazacağımı bilemedim açıkçası ama yardımcı olursanız sevinirim . Eşime sevgililer günü için internet üzerinden olta ,çanta vb. bir hediye almak istiyorum.Bi tavsiyeniz var mı?
Yorumyalan herkese teşekkür ederim, 8000 bir ryobi makinam var bu makinaya flocarbon misina 0,43 lük 220 m sarıyorum aynı makinaya 0,3 mm ip misinadan 120m ancak sardım. Tereddüt etmem ondan dolayı fazladan alıp elimde kalmasın.
makinanın Sitesindeki değerlere göre 15lb power prodan 220 yarda(201m) sarabilirsin diyor. 15 lb power pro kendi orjinal sitesinde 0.18mm karşı geliyor.Eğer ipi türkiyeden alıyorsan 0.43 lük misinanın karşılında 0.30 ip misinadan daha az sarman normaldir.Türkiyeye gelirken misinanın üzerindeki çap değeri inçten mm ye doğrudan çevriliyor.Yani senin 0.30mm aldığın ip zannımca 0.6mm den daha kalındır.Okyonusta orkinos çekebilirsin.
bir hata olduğu ortada zaten, doğrusu malzemecide sardık zaten oradaki arkadaşın deyimine göre 200 m ip saracaktık ama ne yazıkki oyle olmadı. Belkide sizin dediğiniz gibi biz mm hesabı yerine inc kullandıysak öyle olmuş olabilir, sağolun paylaşımınız için
Sufix'in ipleri epey kalındır; aslında pekçok ipin belirtilen değeri aynı olsa da; örneğin 0,15 hepsi birbirinden farklı olabilir; bakarsanız kimi 0,12; kimi 0,20 tadında olabilir; onun için bu soruya alınacak ve verilecek cevaplar fazla anlamlı olmaz... En iyisi alta örneğin 0,20 monoflament ile dolgu yapıp; üzerine kullanacağınız kadar ipi sarmak; tabii bunu ayarlamak gerek; yedek kafa var ise kolay; kafa tek ise biraz uğraşmak gerekecek...
ip misinalar markalarına göre kalınlıkları değişken oluyor, bunun farkındayız, yapılacak en iyi program furunotr arkadaşın dediği gibi üste 100 m istenilen ip misinayı sarıp alta dolgu yapmak hem daha doğru hemde maliyeti daha az olacak.
Bilmek isteyenler için yazıyorum, 0,14 mm nippon marka 8x ip misinadan tam 100m aldı. belki 10m daha alabilirdi fakat onun için bir 100m daha ip almakta istemedim.
İp misina resimdeki, özellikleri yazıyor. Ayrıca her 10m de bir rengi değişiyor. Bir duyum üzerine bunu aldım, o kadar çok övdüler ki dayanamadım. Yedek makinama ( Salina SA 40 ) Süper maxim 0,28 sardık. İşimiz baliğa kaldı
Power pronun sitesinde 30lb misinanın kalınlığı 0.275. evde onlarca amarikadan gelme ip misina var.Yukarıdaki gibi bir ölçü yok. 35lb 0.14mm arkadaşlar yine sallamışlar. Aşağıdaki değerler amarikadan gelen ip misinelerin üzerinden yazılmıştır. 8lb stren .10mm 15 lb spıderwire stealth 0.20mm 8 lb nanofil 0.16mm 3lb fireline crystal 0.008mm
Kaliteli ve sorunsuz bir örme ip istiyorsanız üzerinde ya dyneema; ya da PE veya spectra gibi ibareler yer alsın yoksa daima sorunla yaşarsınız; bilinen marka bir ip kullanmak yerinde olur; mesela kullandığım; fiyat performans oranı yüksek bir ürüne örnek "Power-Pro"yu verebilirim... Fiyatlandırmasına bakarak daha yüksek kalite iplerin fiyatına da buradan değer biçebilirsiniz... İlla ip olacak diye herhangibir malzemeyi kullanmayın; yararından çok zararını görürsünüz... Bütçenize fazla geliyor ise ip yerine kaliteli bir monoflament kullanın işiniz görülür...
yukarıda bahsettiğim gibi bunu tercih sebebim çok ısrarla tavsiye ettiklerin için, denemekte fayda olduğu kanaatindeyim. Bende biliyorum daha kaliteli misina ve iplerin olduğunu fakat bugün için malzemecilerde istediğim ürün olmayınca mecburen aldık. Zaten yedek makinama güvendiğim misinayı sardım herhangi bir durum olursa yedekle devam edeceğim. Tavsiyelerin teşekkür ederim. Zaten buraya konuyu açmamın asıl sebebi Stradic in ne kadar ip alacağı üzerine idi sonuçta herkes bu konuya mutabık değil bunu paylaşmak istedim.