SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA SURF KAMIŞ 225gr.

Konu, 'Kamışlar' kısmında berkur tarafından paylaşıldı.

1. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.

dün uzun zamandır aklıma koyduğum kamışın geldiğini görünce gidip aldım ama daha deneme fırsatım olmadı şimdiye kadarda hiç parçalı kamış kullanmadım makina shımıno exage ve ryobı eplausse var hangisi dersiniz bilemem ama ryobı elime daha iyi oturuyor bunu sadece rapalada kullanmayı düşünüyorum,deneme fırsatım olduğunda bu konu altında fikirlerimi paylaşırım rastgele.

bugün kamışı denedim resimde ucunda 200 gr kurşun var fazla esnemiyor ama atış esnasında 200gr mıda hissetmiyorsunuz. sanki daha hafif kurşun atar gibi atılıyor, tahminim 200 gr üzeride atar güven verdi, makinamda 0,35 pelikan dozer, makine olarakta ryobı eppleusse ilk atışımı 200gr kurşun ve rapala takarak attım boşluğunualdıktan sonra 100-115 tur arası boş kurşunla 130-140 tur arası sarım yaptım, ip misina vede sörf kafa bir makinayla daha da iyi atışların olması lazımki bende öyle çok iyi atıcı sayılmam,iyibir atıcının bunun çok ötesine çıkması muğtemel.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

ip misina kullanıyorsanız ve makinenizde uzak atış için uygun ise bulunduğunuz merada sizden daha açık atan olamıycak.

güle güle kullan.

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    -Kullanışlılığı kişiden kişiye değişir- Yahu üst düzey bir kamış yapıyorsun bari makine yatağınıda göze hoş bir şekilde yap:)

Hayırlı olsun güle güle kullanın serzenişim size değil, firmayadır:)

4. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    özkan daha ip misina kullanmadım makine olarak ryobı eplausse var ip misinaya uygun olması lazımçağrı beyin dediği gibi kullanmadan kullanmaya fark olduğu kesin ama ip misinayla kombine edip iyi atışlar yapabilirim atışım ne süper nede kötü sayılır.sağolun.

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

güle güle kullanın hayırlı olsun rast gele isteyen herkese nasip olsun kamış hakkında söylenecek fazla söz olduğunu zannetmiyorum :)

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Aynen. Makine yatağında fuji ns-7 kullansalar zarara girerler sanki.

Hayırlı olsun bu arada.

7. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    sağ olun birol bey, sizin yaptığınız avlarınızın da takipçisiyimbazı konularda bu kamışın bahsi geçtiğinde sizin olumlu seyler söylemenizinde etkisi büyük almamda.

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İşte budur, benim gibi düşünen bir kişi daha varmış. Sağol Birol Abi.

Ancak Japon iç pazarındaki ürünlerde mevcut, yahu dünya pazarındakilere de koy, 100 lira arttır. Kâr edersen, komisyon almayacağım Shimano:D

9. furunotr

furunotr Haluk

O iş belli olmaz; kesin konuşmamak lazım...

10. furunotr

furunotr Haluk

Bence göze hoş görünmesi değil işlevselliği önemli ve gayet işlevsel... Zaten Fuji makina yatağı...

NS-7'yi tercih etmiyorum ben; zamanla makina langur-lungur oynayabiliyor ve hiç hoşlanmam...

Parasından değil zaten; her iki makina yatağı da 10-15 dolar; ülkemizde genellikle kullanılan tip tercih ediliyor...

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

Zaten hep japonlarda mevcut :) K tip fincanlar , sürgülü makine yatakları falan. Avrupa pazarına ver gitsin vidalı olanları :p

12. furunotr

furunotr Haluk

Fuji "K" tip sadece japonlarda mevcut değil; mesela Potenza Supercore Fuji "K" tip klavuz taşıyor... Klasik tip Fuji makina yatağı da...:)

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    şükrü bey merhaba,

200 gram kurşunla hiç esnememesi bence çok iyi birşey değil, ileri atabiliriniz belki ama esneme olayıda önemli olduğunu düşünüyorum. ryobi appulse 6000-8000 makinalar boğazda kullananları çok sık gördüğümüz makinalar, ip misina kullanımına uygun, kullandığınızda menziliniz birazdaha artacaktır. fakat ileri atış için kafa yeteri kadar büyük değil. exage modeliniz 10000 ise daha iyi olacaktır.

kamışta ilk izlenim çok önemli, beğenmeniz ve içinizin ısınması sevinidirci, zaman ilerledikçe kullandıkça, eliniz ve refklekleriniz oturdukça kamışı daha fazla tanıdıkça atış stiliniz geliştikçe menzilinizde o oranda artacaktır. şuan yanlız kurşunla 140 tur attığınız mesafeyi rapala ile atabilecek seviye geleceğinizi düşünüyorum.

hayırlı olsun.güle güle kullanın.

14. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    hakan bey fazla esnek bir kamış değil fakat atış esnasında o sertliği hissettirmemeside ilginç 200gr çok rahat atılıyor ,exage evet 10000fc ama telin kapanması beni rahatsız ediyor her atışta kapanıyormu hayır ama insan 200gr atarken acaba kapanırmı diye düşününce stres yapıyor atışımı bile etkiliyor ama rayobı epplaussede kapanma derdiyok eyer ben açmayı unutursam, ip misina şimdiye kadar hiç kullanmadığım için atışıma nekadar katkı sağlar bilemiyorum, dediğiniz gibi ryobıepplausenin kafa yapısı biraz ufak iyi dilekleriniz içinde teşekkürler rastgele.

15. balikoltasi

balikoltasi Birol

O kamışa güzel bir surf makine gider. Veya biomaster 8000 ve üzeri bir spin.

16. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    üsdat sen olsan bu kamışa hangi sörf makinayı uygun görürdün bir fikir olarak aklımızda olur,birde ip misinası tavsiyesi istersem çok olurmuyum bilmem gerçi çoğu kunularınızı okuyorum genelde 06 berkley diye okudum yanlışım yoksa. rastgele.

17. balikoltasi

balikoltasi Birol

18. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    birol bey güzel makinalar ama ülkemizde yok sanırım ebayda baktım ücretsiz kargo ilki 569 dolar- hafif olan 330 dolar civarı kargo sınırlarını da aşıyor, ilerisi için düşüneceğim makinalar sağolun .

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: :laughing:

Son zamanlarda at-çek kamışlarında kaliteyi de düşürdüğü söyleniyor, ama bakıyorum japon pazarına Lunamisler ıvırlar, zıvırlar almış başlarını gidîyor. İşin ilginci Japonya daki shimanoya ulaşılabilecek bir mail bîle yok. Sadece telefon numarası var. Adamlar iyice soyutlamışlar kendilerini.:confused: Ya da ingilizce bilmiyorlar:D

20. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    birol bey power aero flıegen td lerde typ-3 typ-5 typ-8 yazıyor bunlar nedir bir bilginiz varmı hangisi boğaza uygundur.