Arkadaşlar Alabalık,Kasna,Turna ve Deniz levreği avlarında kullanılmak üzere iki makine arasında kararsız kaldım.Her iki makinanın 2500 olanında karar kıldım 1-2500'lük makine deniz levreğinde zayıf kalır mı? 2-İp misina kullanımına uygunmu? 3-Technium 400 TL Exceler 370 TL fiyatları uygun mu? Şimdiden teşekkürler...
Ala ve kasna için daha ufak bir makinenin (1000-2000lik) daha uygun olacağını düşünmekle beraber düşündüğünüz bu makineler için yabancı siteleri (ebay vb) araştırmanızı öneririm. 75 € sınırına dikkat edilerek rahatlıkla getirtilebileceğini düşünüyorum...
Daiwa her zaman daha iyidir . 2500 kafa problem yaratmaz hatta iyidir . Şahsen ip misina tercihim değil belkide alışamamış olduğumdandır . Rastgele
Deniz Levreği için 2000 kafa bir makine kullanıyorum. Sorun olmaz. E-bay de kargo bedava seçenekleri de var.
Daiwa exceller s kullanıyorum. X serisinin S'den farklı olan 3 özelliği var. Rulmanları CRBB yani korozyon dirençli ve airbail özelliği var makina kolu tek dokunuşla katlananın aksine bildiğimiz vidasını çevirerek katladığımız kola sahip. CRBB olması tuzlu su direncini daha da arttıracaktır. Kullandığım makinadan memnunum 2 aydır kullanıyorum şimdilik bir sorun çıkarmadı. Ayrıca daiwaların makaraları shimanolara göre biraz daha büyüktür. Benim kullandığım 30luk kafa 40lık okuma avengerin kafasıdan bile büyük. Daiwa için 2500lük idealdir. Technium ile karşılaştırıldığında, techniumun daha üstün olduğu görünüyor. Korozyon dirençli rulmanlar, su geçirmez kapak, x-ship ve bence en önemlisi tek noktadan makinanın iç yağlamasını yapabileceğiniz bir delik bulunduruyor olması beni technium almaya iterdi. Ama sanırım 3000'lik modelini alırdım. Bu arada iki makinede ip misina kullanımına uygundur, deniz levreği için boyutlar idealdir; fakat daiwa alabalık ve kasna için biraz büyük gelebilir ama kullanabilirsiniz. Fiyatları da technium için iyi exceler için biraz fazla..
Cok tesekkurler benimde aklim techniumdan yana.. Peki buna uygun kombine edebilecegimiz kamis onerisi olan varmidir?
hocam 2500lük bir makina ile 5kg lik bir balığı çekebilrsiniz. alacağınız makinalardaki kalama ayarı zaten bu işe yarıyor. siz sarıyorsunuz ayarladığız kalamaU(drag) kuvveti sayesinde makina zorlandığı zaman boşa sarıyor böylece makina ömrünü koruyor. bence sizin dikkat etmeniz gereken tek şey ağırlıkları olmalı, çünkü kasna avında kulllanılan spin kamışları yaklaşık 100-150 gram aralığında, deniz spin avlarında kullanılan spin kamışları yaklaşık 200-300 gram aralığında, bende sizin düşündüğünüz gibi, tüm avlarımı shimanı aernos 2500fa modeli ile yapıyorum. daha büyük makina ile de tatlı su avlarına giderseniz fakat orantısızlık çok daha büyür.
teşekkürler arkadaşım Bu arada yanlış hatırlamıyorsam istanbulda turnaya da gidiyordunuz. Hala devam ediyorsanız görüşelim...
Bence levrek için en ideali 4000 liktir... Altı alabalık ve turna içindir...Denizden ne çıkacağı belli olmaz....