Herkeze selamlar ben üsküdarda avlanmaktayım akıntılı bir suda yani kursun gıramajı 150-170gr arası shımanonun aerlex 8000 modelinni kullanmaktayım bu makına yeterince güçlü ama halümünüz devri düşük ben şuan bir makina almak istiyorum ama 3 makina arasında kaldım ustalarımdan yardım istemekteyim makinalar süper untegra 10000XSA untegra 5500XTB untegra XSB 5500 ben süper untegra yı begeniyorum sizce bu 3 ünden hangisi daha iyiolur simdiden herkeze yardımları için teşektür ediyorum arst gelsin SAYGILAR...
Ümit merhaba Nerede ve ne tür bir takımla kullanacağını belirtirsen karar vermende daha iyi yardımcı olabiliriz. Super ultegra çok ağır bir makinadır. XSB ve XTB yaklaşık nerden baksan 150g daha hafiftirler. Her bir gramın önemi var ama hangi alanda kullanacağında önemli, devirleri de farklı... bu yüzden senin yorumun kesinleştirecek bunu. Ve ayrıca denizde gerçekten baitrunner özelliğine ihtiyacın olacak mı?
Peki neden illa "Shimano"? Örneğin, DAIWA Emblem Pro, koca kafalı ve son derece yüksek devirli bir makinedir. Shimano Ultegra 10000 XSA, 735 gr ağırlık, 4.3:1 devir, 0,40mm/300, bir turda 103 cm sarar. Daiwa Emblem Pro 685gr, 370m/0.35 mt misina kapasiteli, 5.1:1 devir, bir turda 122 cm sarar. Daiwa'nın atışta teli kapanmaya koruma düzeneği vs.de mevcut. İlla baitrunner istiyorsan, click'n run diye bir aparatı var, alırsın olur biter.. Yurtdışında Shimano 185 sterlin, Daiwa 125 Sterlin, click'n run'u ekle o da 150 sterlin... Türkiyede Shimano 900 küsür TL, Daiwa 480 TL.. Yurtdışına bakarsan, ikisi arasında fiyat farkı böyle iki misli değil.. Bence, Emblem, yüksek devir isteyen senin için daha uygun.. Sağlamlığı filan dersen, Shimano neyse, buda ondan eksik kalmaz..
benim shımanoya karşı bir sempatım var benim yaptıgım av bagazda çapari ve rapala için istedigim bir makina daiwa konusunu ise şöle açıklıyım ben assında bir saltiga surf almak istiyordum ve niyetliydim ama bu makina ki bana göre iyi bir makina olmasına ragmen parca sıkıntısının oldugunu gördüm ama shımano için böle bir sorun yok gibi tabi bu shımano nun fiyat oranlarına bakarak tartışılır gerçektende yurt dışına nazaran burda fiyatlar 2 katından fazla işallah bu soruna bir çözüm bulurlar ben nasıl avlandıgını gini söliyim bu makinayı rapala ve caparıde kullanuıcam kursun gramajı 150-170gr arası genellikle mininum 150gr sizce bahsettigim 3 makinadan hangisi daha uygundur SAYGILAR....
Sana şöyle bir şey söyleyeyim. Saltiga, bende var, pek kullanmam ama var.. Ondan alırsan parça sorunun pek olmaz. Zira parçası bozulacak gibi filan değildir. Ama velevki olsun, dışarıdan çabucak getirtebilirsin. Sorun olmaz.. Shimano'lar için ahada şusu kötüdür diyemem. Ama nedense bana hep itici gelmişlerdir. Ve gözümün önünde dağılan çok shimano gördüm. Tamam, yanlış makine seçiminden böyle olduğu bariz. O yüke göre shimano olsa, makineye göre misina vs. olsa bu olmazdı ama, bunu görmek beni ürküttü belki.. Sizin yerinizde olsam, DAIWA Emblem Pro alırdım. Ama sizin yerinizde değilim. yüksek fiyatlı bir segmentte, kullanmadığım bir ürünü tavsiye etmek istemem. Ama Emblem'i yıllardır kullanırım, son bir yıldır filan sürekli kullanıyorum, gayet memnunum.. Bu shimano beni memnun edemezdi demek değil. Ama denemedim, müspet/menfi ne desem yanlış olur. Denediğim, kullandığım, sahibi olmasamda elimden geçen bolca shimano oldu. Genel olarak iyi makinelerdir. Lüks segmentine girmeden, orta seviye ürünler üretir. Daiwa'nın bir kaç lüks modeli vardır ama, lüks, denecek sağlamlıkta ve hassasiyette makineler genelde bizim buralarda bulunmaz, bulunsada 4 basamaklı dolar fiyatları ile pek alınmaz..
Süper ultegra 10000xsa güzel bir makine ve 5500 lerden daha üstün.Fakat üsküdarda avlanacaksanız 5500 lük makineler gramaj olarak daha uygundurlar.Ve rahatlıkla işinizi göreceklerdir.Hatta üsküdarın müdavim Shimano kullanıcılarıda bu eğilimde tercih yapmaktadırlar.Devir konusuna gelince ultegra 5500 lerin ikiside sizin ihtiyaçlarınıza mükemmel cvb verecek şekildedirler.Ben ultegra 10000xt kullanıyorum japon ve geçen yıl üretimden kalkmış bir makine çok güçlü olmasına rağmen uzun süreli at çeklerde yoruyor.Kas yaptırıyor.Makinenin hafif olması sizde takdir edersiniz ki at çek yapılan bir avda kullanıcıya avantaj sağlayacaktır.fakat ben yorulmam diyorsanız bence süper ultegra alın. erginbalikcilik taki fırsatı kaçırmamak gerek.%25 indirim shimano ürünleri için güzel bir fiyat. http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=12770
Daiwa emblem pro 479TL kısıkta. Ultegra xsb erginbalikcilikta 427TL. İkiside güzel makineler. Yanlız daiwa emblem pro biraz ağır kalıyor. İkisi arasında 120g ağırlık farkı var. Konu içinde kandırıcılar olunca ultegra daha yatkın ama çaparide hızlı kalıyor bu makinalar. Süper ultegra beklemeli avlarda daha uygun.. mesela içsularda sazan avı, denizlerde levrek ve çipura.
ben galiba untegra xsb de karar kıldım hafif olması büyük avantaj sanırım kombatla iyi bir ikili olacaklar.