Shimano Twinpower sw

Konu, 'Makineler' kısmında katsumoto tarafından paylaşıldı.

1. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
  2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hasan tesekkurler.

Anti-reverse sistemini kaldirmislar bu versiyonda, bu da demektir ki iri baliklarla mucadele ederken makaranin zorlanarak geri donmesi engelleniyor.

Tuzlu sudaki dayanikligi arttirilmis. SW serisi zaten buna hitap etmekte.

Bu model ulkemize gelmez tahminen, gelse bile bir yildan evvel zor.. hatta hic gelmeyebilir.

Isteyen ebayden getirtebilir tabiki. 300 euro fiyati olmasi lazim.. pound da olabilir tam emin degilim.

3. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    fiyatı japonya için 470 dolar ...tabi türkiyeye gelip gelmeyeceği belli degil...
    stellanın bir düsük modeli de diyebiliriz yarı yarıya daha hesaplı bir makine..

4. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Shimano Super Aero Technium 425/200
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000HG,Twinpower 4000HG
    Twinpower 2009 model sw4000xg

Merhaba
    Bu ürün shimano'nun yeni sürümü ve malzeme tamamen stella ile aynı hatta kafalar bile stella sw modeliyle uymlu.Fiyat konusuna gelince ben bir shimano kullanıcısı ve shimano tutkunu olarak şunu derim değer hemde ne kadar verilse.İstanbul'daki shimano bayilerine sormak lazım siparişleri varmı diye veya ne kadar olduğunu.

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu model japonya modeli avrupaya gelmez,özel siparisle japonyadan getirmek gerekir,ama ben baska bir konuya deginecegim bu makine o fiyat edermi,bence etmez shimano bir an önce dünya gerceklerine geri dönmeli fiyat konusunda,yoksa oda diger bir cok ünlü marka gibi yok olup gidecek,rakipleride uyumuyor onlarda iyi makineler üretiyor artik...

6. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Slm

hasan kardeş makina süper istersen engin balıkçılık var oradan fiatını sorabilirsin ben sormuştum cevap yazdılar:)

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Sevgili Hasan
    Gecenlerde gelen arslan partnerim Muharrem Kürümoğlunun kullandığı Twin Power Sg'yi denemek fırsatım oldu.8000'lik bu inanılmaz makaraya hayran kaldım.Japonların sadece kendi ülkeleri icin ürettiği ve Avrupa ile Amerika piyasalarına vermediği bu makaranın yeni tiplerinin fiyatı 800 dolar civarında.
    Bugün param olsa düşünmeden alırdım.İn anılmaz bir gücü ve kullanım zevkine sahip.Vaziyeti düzgün olanlara şiddetle tavsiye ederim.
    Sevgiyle kal

8. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    merhaba

Evet üstad konuşunca çırak susar.Bende kısaca bu makine hakkında naçizane fikirlerimi paylaşayım.Twinpower Naçizane hrkesin bildiği gibi Stella'nı küçük küçük kardeşi.Fakat yeni çıkan Twinpower SW serisi farklı.Stledan tek farkı rulman sayısı bütün malzeme Stella'ya ait.hatta Stella SW serisi ile aynı kafalara mevcut.Al stelladan tak twinpower a hesabı.Rulman sayısı bakımından düşük ama kalama ayarı bakımından çok üst bir seviyede.Twinpower SW serisi il Stella 2008 SW serisinde uymayan parça bulamazsınız desem bartmış olmam.

http://www.excite-webtl.jp/world/en....co.jp/movie/original/promotion_twinpower_sw/

Bu link bazı şeyler için açıklama bırakmayacak kadar güzel

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Evet sevgili En gin bence Shimano Makaraları dahada tanıtmalısın.Değişmez kanaatim şudurki,yurdumun avcısınında artık bu tür üstün malzemelere kavuşması ve kullanması hakkıdır.
    Sevgiyle kal.

10. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim.
    Elimizden geldiği kadar oltacı dostlarımızın yeni çıkan veya bilinmeyen,görünüşte pahalı uzun vadede ucuza gelen ve kullanımında verdiği zevk ve balıktan alacağınız hazzın fiyatını ölçemeyiz bundan dolayı Shimano'ya verdiğiniz kuruşun bile size geri döndüğünü fark edeceksinizdir.
    Belki bana söylenenler olacak ama Shimano da her bütçeye göre makine var 50-60 tl lik makineleri bile bazı model ve makinelere taş çıkarır.Eğer ben farklı model makine kullanmadan bunları söyleseydim yanlış olabilirdi fakat yıllarca kullandığım kore ve japon makinelerin hepsini sadece onlardan çektiklerimi unutmamak için saklıyorum ilk tanıştığım Shimano makineden sonra tabiki.Aldığımız her makinenin kullanım alanını bilmemiz veya ona göre almamız gerekir.Bu model yeni çıkmasına rağmen çığır açacak niteliklere sahiptir.
    Aslında Shimano bunu dünyaya yerleştirmiş durumda.Biz üretici olmadığımızdan kullanmakla bunu farkında olamıyoruz.Her çıkan yeni modelde yeni teknoloji kullanılması yeni metaryallere yer verilmesi tabiki satış sürkülasyonu ve ayakta kalmak için kaçınılmazdır.
    Shimano'nu en etkileyici yanlarından biri hiç bir zaman kaliteden ödün vermemesidir.Bazı arkadaşlar Japon Shimano takıntısında olabilir ben bu görüşü hiç bir zaman benimsemedim.Japon'larda benle aynı fikirde olduklarını düşünüyorum.Neden ?
    Çünkü Japon'yada satılan bir çok makine kamış ve diğer ekipman Japonya dışında Japon mühendis ve teknik kadro bünyesinde ve kendi fabrikasında üretilmektedir.
    Bir makinenin altında yazan Japon yazısından çok o makinenin teknik özelliklerine bakmak gerekir.Bir kaç örnek verecek olursak;

Amerika piyasasının makineleri.
    Sedona(Malezya),Sahara(Malezya)Symetre(Malezya),Stradic(Malezya),Saragosa(Malezya),Sustain(Malezya)

Japon İç Piyasasından bir kaç örnek

Ultgra,Ultegra advence,Aernos,Nasci,Elf,Sephia BB,Shimano Titanos Power Aero,Shimano INTERESSE ENTOU XT Surf ,Süoer Aero Spin Joy,Süper aero Spin Joy XT ve Power Aero Spin Joy XT gibi bir çok model Malezya yapımı ve Japon iç piyasasının raflarını ve balıkçıların oltalarını süslemektedir,

Avrupa Modelleri

Hyperloop,Alvio,Catana,Nexave,Ultegra -XTB,Utegra -XSB,Süper Ultegra,Ultegra XSA vb modellerde Malezya üretimidir.
    Ben daha kullanıpta şikayet edene rastlamadım.Bir üst versiyona geçmeyi düşüneni çok gördüm.Sadece doğru seçim yapmak memnuniyet için yeterli olacaktır.

Twinpower a dönmek gerek.

Twinpower SW serisi farklı katagorilere hitap eden ürünlerden oluşmuş durumda.At çek avlarında Stella dan sonra yerine oturan makinelerinin yanında ağır iş için tasarlanmış çıkrıklara taş çıkaracak PG(power gear) jig modelleride küçümsenmemeli.

Kısaca bu makinede temelde 3 model ve bu modellerin farklı büyüklükte makaralı olanları.XG-PG-HG
    4000XG modeli devir devi desek yalan olmaz
    Model Devir Drag Ağırlık Misine Kapasitesi Bir turda geri sarım
    4000XG 6.2 11.0 345 0.310mm-170m 95cm
    16lb 0.330mm-150m

Rulman Sayısı
    10 / 1

http://tv.shimano.co.jp/movie/promotion/promotion_twinpower_sw/
    Devamını zaman buldukça ekleyeceğim

Son düzenleme: 8 Mayıs 2009
  11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Engin
    Bu fani dünyada daha kac yılım kaldığı bilinemez ama en azından tahmin edilebilir.Bu bakımdan benimkisi sadece herşeyden fazla değer verdiğim oltacı kardeşlerime olabildiğince faydalı olabilmektir.
    Yazdıklarımın başkaca bir gayesi yoktur.Senin gibi kafasını ve gönlünü Shimanoya takmış bir kardeşimin bu konuda bildiklerinin ve tavsiyelerinin ortaya konması ve desteklenmesi en azından bir hizmettir.
    Herkesin bir gün Shimanocu olacağına inanıyorum.
    Sevgiyle kal

12. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Slm

vedat abimizin dediğine katılıyorum bende bi shimanocu twinpower kullanıcısı olarak:D aklın yolu bir :D

13. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Tum dostlara Selamlar,,,,

Bende 2009 yili itibariyle shimano makine sahibi olan bir kullanici olarak her siniftaki amatorun ihtiyacini karsilayacak seceneklerin oldugunu gozlemledim.

Ulkemizde shimano makinelerin yeteri kadar ilgi gormemesindeki tek sebep fiyatlari oldugunu dusunuyorum.

Suan baktigimda, en basit ornek:

Shimano aero technium 10000 XSA MGS, ingiltere satis fiyati, bizim TL kura cevrilmis hali: 864TL

Bu makinenin Turkiye satis fiyati: 2271TL

Aradaki fark hicte kucumsenecek kadar degil. Ben inanmiyorum ki vergisi vs. hepsi icine girince bu kadar fark oluyor, Turkiyedeki bu satis politikasi degismedikce, shimano'nun ulkemizdeki satislari diger markalara gore her zaman daha az olacagini dusunuyorum.

Forumlarda yazdiklarimiz ise karsi taraf icin, butcesi uygun olmayan arkadaslarimiz icin sadece bir heves, tutku ve ozlem olarak kaliyor. Neden boyle olsun? neden insanlara shimano tavsiyesi yapmayalim? kaliteli urun kullanmak herkesin hakki olmali.

Ornegin forumda bir arkadasimiz soruyor, butcem su kadar, en iyi bu butceye gore ne alabilirim diyor. Bu butceler genellikle 100-200TL kamis ve makine dahil olarak gosteriliyor. Simdi bu arkadasa ihtiyaclari dogrultusunda bir shimano onersek, ancak bir kamis alabiliyor oda alt seviye zaten. Hal boyle olunca, diger markalarin ust seviye urunleri daha cok tercih ediliyor.

Bu arada biraz konu disina cikmis olabilirim ama bunlarida bir yerlerde dile getirmek lazim.

Shimanonun bugun baktigimizda, 2002 model bir power aero makinasi, ikinci el olarak hoyrat kullanilmis kondisyonda bile 100$ olarak alici buluyor.

Stella'nin ve Twinpower'larin en eski serileri bile (1996) bugun baktigimizda, ikinci el olarak 120-180$ arasi alici buluyor.

Bu tabloya baktigimizda, shimano sahibi olan bir kullanici, elinden cikarmak istedigi urunu bile kolayca cikarabiliyor. Ayni durum daiwa icinde gecerli.

Ben makinalari en hesapli sekilde tedarik edebiliyorum ulkeme, ama neden Turkiye'mizdede boyle olmasin? neden 2 kati fiyatlarla yuz yuze kalmak zorunda olsun insanlarimiz.

Bana arkadaslarim her sene telefon aciyor, "Mehmet bu sene gelirken su makinelerden getir, model, marka su vs. bizim burada pahali falan" diye.

Eminim ki zaten yurtdisinda tanidigi olan, akrabasi olan biri bu fiyatlarla Turkiyeden makine almaz. Benim istegim ulkemde de herkesin bu markalari kullanabilmesi.

Bu arada bende bir Stella dusunuyorum, ancak ikinci el alacagim :)

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yazinizin coguna katilmakla beraber katilmadigim yanlarida var,bir kere shimanonun japonyada üretilen makinelerlinle dis piyasaya üretmis oldugu makinelerin arasinda cok fark var,hem kalitede hemde yapilis itibari ile icindeki parcalarinda,avrupadaki cogu shimano kulanicisi japan modellerini tercih eder,son senelerde üst modeleri haric malezya yapimi makineler gelmekte ama shimano kulanicilari daha cok japonyadan siparis vermeyi tercih ediyor,bende 20-25 tane makinesi var shimanonun,kalitesine söylenecek fazla bir lafim yok ama bu gün bir twin powere 280-300 euro arasi fiyat istenirse yarin bu modele istenecek fiyat 500 euroyu gececektir,bundan bir model evvelki makinesi 200 euro civarindaydi,simdi istenen rakam belli kaldiki bir model eski twin power yeni cikandan cok daha saglam yapilmisti,isteyen istedigini almakta ve kulanmakta serbestir ama ben baska markalarinda shimanonun yari fiyatina iyi makineler üretigini biliyorum vede kulaniyorum...

15. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Selim agbi bir noktanin altini cizdigin icin tesekkur ederim, benimde aklimdaydi ama mesajima yazmayi unuttum.

Cevremde eski shimanolarin, yenilerine gore daha saglam ve uzun omurlu oldugunu belirten dostlarim oldu, hatta bende bunu goz onunde bulundurarak, MGS XS-A yerine, technium xt almistim ve zaman icerisinde ne kadar dogru bir secim yaptigimi arastirmalarim sonucu ogrendim.

Mesela eski ultegra xsa'nin, yeni cikan xsb'den daha saglam ve uzun omurlu oldugunu belirten arkadaslarim var, agirlik konulari her ne kadar onemli olsada, dayaniklilik bence daha dikkate alinmasi gereken bir konu.

Gecenlerdede bir arkadasim, 2007'nin power aero serisini arastiriyordu, nedenini sordugumdada, 2009 serisinde kullanilan parcalarin, eskiye nazaran daha dayaniksiz oldugu gorusuydu.

Bununla birlikte, baska bir forumdan arkadasimin yasadigi tecrubede, 1 senelik kullanim sonrasinda, mgs xs-a modelinde asagidaki parcalarin islevselligini yitirme noktasini geldigini belirtiyordu:

Herkes eski modellere ragbet gosteriyor, ikinci el urun piyasasininda bu denli sicak oldugunun en buyuk etkilerinden biride bu bence.

Bu arada bende bir Daiwa ve Penn kullanicisi olarak bugune kadar kullandigim butun makinelerinden memnun kaldigimi ifade etmeliyim.

16. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Merhaba Vedat abi istanbula gelmeyecekmisiniz uskudara gecince soruyorum cevat abiye ..sizinle tanismak isterim...
    twinpower stellaya gore cok uygun bir makine arkadasimizin dedigi gibi ayni modellerini ozellikleri birebir ayni bilye ve biraz gram farki var..
    iki kati para edecek arti ne ozelligi var ki stellanin..
    soru su olmali stellami yoksa twinpower mu
    yada 1 stellami yoksa 2 twinpower mu
    siz ne dersiniz

17. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Merhaba

Yazdıklarımıza arkadaşların yorum yapıp doğru görüş ve önerilerini belirmeleri çok güzel zira hakikat eşdikçe ortaya çıkar eğer eşmezseniz doğrular gün yüzüne çıkmayacaktır.Yalnız eştiğimiz şeye dikkat etmemiz gerekir.
    Maksadım hiç bir marka veya üretici ithalatçının reklamını yapmak veya kötülemek değildir.Burda Shimano konuşuluyorsa haricinde bir şey yazmaktan hoşlanmam.Her marka ve modelin tabiki zirve ürünleri vardır.Bu konuda sözümde yok yazacağım bir şeyde.
    Arkadaşların yazmış oldukları bir kaç cevaba kısaca değinmek isterim.

1-)Eski makineler yeni üretilenlere göre daha kaliteli;bu konuya katılmıyorum yıllar önce Japon'yada üretilen Baitrunner makinelerle şimdikileri mukayase etmek bile yanlıştır.Hangi konuda olursa olsun.Bu 10 yıl önce zirvede olan bilişim teknolojisi ile şimdikini kıyaslayıp,şimdiki daha geri demek gibidir.Shimano her yıl yeeni teknoloji ve makinelerde kullanılacak malzemeler peşindedir ve bunu yaparken dünyadaki itibar ve dünya piyasasındaki ağırlığını göz ardı etmeden her yıl artı değerler katarak gerçekleştirmektedir.Bu yeni çıkan ürünlerde göz ardı edilmeyecek şekilde tatbik edilmekte ve uygulanmaktadır.Benim görmüş olduğum eski yıllara ait modellerin şu an üretilenlerini kıyasladığımda shimano bu konuda atını üsküdardan geçirdiğini açıkça göstermektedir.Yarının balıkçılık malzemelerini ürten bir firmayada bu yakışır.
    Bu kanuda bir iki örnekle uzatmayacağım,shimano eski makinelerde spheros gibi altında japon yazan eski modeller ve baitrunner modellerinde kafa sallama göze çarparken yeni modellerde bu çok ileri seviyede aşılmış ve her konuda zirveye oturmuştur.

2-)Japon iç piyasası için üretilen ürünler dünyada tercih konusu olduğu ve diğer ülke veya kıta pazarlarına sürülen ürünlerden öne çıktığı konusuna gelince;Evet japon model makineler her yerde tutulmaktadır bizde de böyledir.Bu konuda arkadaşlarıma katılıyorum fakat bunun sebebi malzemeden ziyade fiyattır.Çünkü shimano belli bir segmentin üstündeki tüm makinelerini japonyada üretmktedir.Örneğin power aero,aero technium,aero technium mgs gibi.Japon iç piyasası için ürettiği en pahalı ve dünyada surf makinelerin bence en üst seviyesi olan KISU mg sd serisi 390 gram 900 dolar civarındadır japonyada.Bu ürünle eğer aero technium mgs kıyaslarsak kısu daha üstündür ama bu fiyattada böyledir malzemedede.Kısu da stella'da kullanılan parçalar tercih edilmiştir.
    SHIMANO'da tüm dünyaya üretilen bir kaç makine hariç kısu gibi ve yeni çıkan 2009 japon modeller gibi her ürünün muadili veya her şeyiyle aynı sadece renk ve isim farkı olan bir çok ürün vardır ve bu ürünler satış politikası gereği farklı pazarlarda yerini bulmuştur.
    Acaba avrupalı balıkçılar japonyadan en çok sevdikleri ultegra ve baitrunner makineleri bulup alabilirlermi.Veya bunların muadilleri varmı ben germedim gören varsa benim içinde iyi olacak.Japonyada bu yıl Avrupa usülü baitrunner makine çıktı ve makinenin tanıtımında avrupa tarzı carp fishing ön planda tutuluyor.Yoksa japonlarda avrupanın baitrunner makinelerini mi kullanıyorlar ki shimano böyle bir atak yaptı.

3-) Aro Technium MGS 2008 yılının en iyi surf makinesi ve tasarım ödülünü almıştır 2009 shimano avrupa kataloglarında bu bilgi yer almaktadır isteyen arkadaşlar ordanda bakabilirler.(22 sayfa)
    Bazı yeni modelleri kullanan arkadaşların makineleri hasar görmüş veya görecek durumdaymış.
    *Bu arkadaşımız makineyi nasıl ve ne şekilde kullanmış.
    *Makine bakımı için nasıl bir titizlik göstermiş yoksa shimano nun makine bakımında WD 40 kullanmayın uyarılarında ve ürünle birlikte verilen makine kullanma kılavuzuna ne kadar uyulmuş.
    *Her avdan sonra gereken bakımı yapmışmı.

*Takma durumlarında makinem pehlivandır deyip misineyi elle çekmek yerine makineylemi almaya çalışmış.Ve hakeza.

*Ultegra XSB konusuna gelince shimanoda halen ultegra xsa mevcut bir üründür.
    *Ultegra xsb ve xtb modelleri piyasaya yeni sürülmeye başlanmış hatta bazı serileri bu yıl çıkarılmıştır.Shimano içinde bir modelle diğer bir modeli karşılaştırmak hiç bir zaman doğru bir olgu değildir.170-200 gram kurşunlarla boğazda shimano ultegra xsb ve xtb ile hergün balık tutan ve akşama kadar olta atan arkadaşlarım var daha benim makinem performanstan düştü diyeni görmedim.Hatta aksine shimano makineler elinize aldığınızdaki saat gibi çalışmayı kullandıkça performans artırarak yapmaktadır.Tecrübeyle sabittir.
    *Shimano nun ikinci el makinelerini kimler satıyor ben söyleyeyim,yeni model shimano alanlar veya almaya niyetlenen arkadaşlar

Son düzenleme: 9 Mayıs 2009
  18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bir kere shimanoyu shimano yapan hangi makineleridir onun cevabini bulmanizi tavsiye ederim.

Avrupada hangi balikcilari taniyorsunuzda avrupa icin yorum yapiyorsunuz,avrupada sadece tatlisudami avlaniliyor,bunlarin cevabini bulabilseydiniz daha dogru yorumlar gelebilirdi.

Shimanonun makine yönünden piyasada yeni oldugunu,köklü bir gecmisi olmadigini bilmenizi isterim,shimano piyasada yokken D.A.M-Abu gibi bir cok marka vardi malzeme üreten,shimano sadece malzemelerindeki kalite ile öne cikti son senelerde.

Shimano surf makineleri,tabiki son derece iyi makineleri var bu katagoride shimanonun ama diger malzemecilerinde iddasi var bu konuda,ayrica balikavciligi denince akla sadece surf makineleride gelmez.

Makinenin kafa salamasi,makineyi yanlis sekilde kulanirsaniz hemen hemen her makine kafa atacaktir,ben cok gördüm twin powerin,straticin ve alt kisim makinelerinin kafa salladiginin,ispati cok basit alin bir twin power 2500 sarin üzerine 30 kg cekerli örgü misinayi ve vursun bir 50kg yayin,sizde makineye yüklenin sonuc kacinilmaz olacaktir,Us baitrunerin 6500 bile kafa saliyor yanlis kulanildiginda,yani bu bir seyi göstermez,makineyi kulanan kisinin hatasidir.

Benim asil degindigim shimanonun kalitesinden öteye fiyatidir,alin bir eski modelini twin powerin 4000 ve technium 4000 acip bakin icini bir kac bilyeden fazla bir yeri yok,ufak bir modifiye ile technium olur twin power ama arasinda cift kat fiyat var.

Ben eski shimano makinelerimden cok memnunum hicte yenileri ile degistirmeyi filanda düsünmüyorum,siz kulanmadiniz galiba shimanonun eski modellerini,yeni shimano kulanicisimisiniz.

Sonuc olarak ben gene söylüyorum shimanonun eski makinelerinde kulanmis oldugu malzemeleri yenilerine göre daha iyidir,japonyada imal edilmis makineleri her zaman malezyada üretilenden üstündür ve shimano fiyat konusunu gözden gecirmelidir.

19. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Vaktinizi ayirip dusuncelerinizi bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim oncelikle. Shimano piyasasini yakindan takip eden biri olarak yorumlarinizin bizim icin degerli oldugunu belirtmek isterim.

Her yeni seri makina, yeni bir takim ozelliklerle karsimiza cikiyor. Siz buna yeni nesil makineler dersiniz, ben hizla gelisen teknolojinin nimetlerinden faydalanmak derim, bir baskasida ayakta kalmak icin satis politikasi der. Sonuc olarak son kullaniciya, sunulan yeni ozelliklerin kullanici tarafindan tatmin edici olmasi gerektigi kadar, bunlari basarili bir sekilde uzun yillar idame ettirecek seviyedede gelistirmek onemlidir.

Ben bugun, isteklerimi karsilayacak bir makinaya nerden baksaniz ortalama 400 sterlin veriyorsam, o makineden verim almak ve sundugu ozelliklerini kullanmak hakkim diye dusunuyorum.

MgS bahsinde ele aldigim konudaki kisiler, yillardir shimano kullanan ve surf oltaciligi yapan, alaninda uzman insanlar. Dolayisi ile bir makineyi acip, tum parcalarini sokup, duraksamadan tekrardan toparlayabilecek kapasitede insanlar ve bu insanlar yarismalara bile katilmaktalar. Yani bu kisiler icin makineyi nasil kullanmis yada bakimlarini yapmislarmi demek biraz garip olur. Ben yukaridaki mesajimdada yazdigim gibi son anda mgS'den, XT aldigimi belirttim.

MgS'nin odul aldigini biliyorum, ancak sizinde soylediginiz gibi tasarim odulunu almistir, son kullanici icin tasarimdan ziyade, makinenin islevselligi ve uzun omurlugu onemlidir. Konuda bahse ele aldigimiz seyde budur zaten. Ayrica, bir makinenin odul almis olmasi, son kullaniciya uzun yillar hizmet edecek anlamina gelmemektedir. Sizde takdir edersiniz ki, mekanik sistemler kullana kullana zaman icerisinde dayanikliligini belli eder ve bunun testini en iyi bizzat kullananlar, yani son kullanici yapar.

En basit ornek, Stradic FI serisi USA kokenli, melezya uretimi shimano makine, 2007 icast odulunu almis spin bir makine ve yeni gelistirilmis son versiyonunda bir cok kullanici kalama arizasiyla karsi karsiya kalmis, bir cok yabanci forumda okuyabilirsiniz. Ozellikle 4000 modeli hakkinda arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Ayrica klepe malzemesinin cabuk deforme olmasindan dolayida yapilan sikayetvari yorumlar bulunmakta, kaldi ki bu makine shimano tarafindan tuzlusuda kullanilabilir, dayanikli diye onay bile almistir.

Turkiyede shimano kullanicisinin az olmasinin sebebini yukaridaki mesajimda aciklamistim, buna istinaden yeterli seviyede kullanici olmamasi nedeniyle bu tur makineler hakkinda sikayet yapilmamasi cok normal.

Dunya ulkelerine bakin, onlarca, yuzlerce, binlerce shimano kullanicisi var. Bizim ulkemizde pahaliliktan insanlar en ucuz modeli bile almakta zorlaniyorlar, bana gun icerisinde surekli ozel mesaj geliyor sitede, hangisi alalim, butcem bukadar diye, birakin ultegrayi, nexave almaya butce anca yetiyor insanlarin. Simdi hal boyle olunca, Turkiyeden bu makinelere yorum beklemek ve sikayet eden gormedim demek ne kadar dogru.

Yabanci topluluklari takip edin ve neredeyse her gun bu makineleri konusan, kullanan ve yorumda bulunan insanlari gorun. Yeni makineler icin herkes Japon yerli piyasasinda uretilen shimanolarin pesinde ve herkes Japon uretimi shimanolarin, melezya uretimi makinelerden cok daha saglam ve dayanikli oldugunu ustune basa basa belirtmekte.

Son olarak uluslararasi fiyat konusunda pek yorum yapamayacagim, ancak ulkemizde (Turkiye) mutlaka fiyatlarin ivedilikle revize edilmesi gerekiyor, bir shimano iki kati fiyatla ulkemizde satilmamali, ulkemizdede shimano'nun hakettigi yeri almasi icin, amatorun gonlunde yer alabilmesi icin fiyatlarin duzenlenmesi gerektigini dusunuyorum.

Son düzenleme: 9 Mayıs 2009
  20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Mehmet kardesimin yazdiklarinin altina bende imzami atarim,görülüyorki hakikatten türkiyede shimano kulanimi yeni ve diger makineleride bulmakta zorlaninca piyasa sadece shimanoya kaliyor haliyle,ben sahsen shimanonun alivio modeli veya bu katagorideki makineleri yerine ryobinin makinelerini tercih ederim yada spronun makinelerini vs vs,bir cok makine üreticisi mevcut shimanoya kafa tutabilecek,shimano sadece,,desinler,, icin alinmamali,arastirilinca diger markalarinda cok üstün makineleri oldugunu göreceksiniz...