merhabalar site sakinleri shimano ultegra xsb kutusunda 6000 lik kafa ve on binlik kafa var neden ? makinayi kullanan arkadaslar misina olarak ne tavsiye ederler.ve ip misina olarak Erhan Arı arkadasim spider ez braid tavsiye etti.varmi arttiran
Spider EZ Braid yerine, piyasadaki ucuz dyneema (PE Değil) olanlardan alsan, kara geçersin. Eğer cidden iyi bir şey istiyorum diyorsan, Spiderwire Ultracast deneyebilirsin. Ama elbette iyilikten ne anladığına bağlı olay. Derdin çok dayanması ise, bu iyi tercih değil. Ama atışta denge, mesafe vs. arıyorsan bu iyi bir tercih. Dip oltası, jigging filan yapacaksan bu iyi bir tercih değil aynı şekilde. Bu arada ultegra için ip misina pek iyi bir tercih değil, sarma telindeki aksam ip misinaya çok uygun değil. Makaralardan birisi daha ucuza çıkıyordur, adam yanında verdiği makarayı ucuz olandan veriyordur, asli sebebi budur o olayın. Elbette bir sürü şeyler denebilir ama, emin ol sebep budur. Aynı olay ABD Emblemler'de de vardı, 5500 alırdınız, içinden 5000 Yedek kafa çıkardı.
tesekkürler serdar abi tavsiyen için peki ultegraya normal misina olarak ne tavsiye dersin İstanbul boğazı için kıyıdan surf kamışla kullanabileceğim..
Ne alaka...Ya Serdar çok iyi bilgiler veriyorsun da,bazen öyle şeyler yazıyorsunki,vermiş olduğun diğer bilgilerin içine ediyorsun.. Kafaların değişik boyutta olmasının yegane sebebi,derinlikleridir yani misina kapasiteleridir,yoksa makara aynı makara,değişiklik sadece derinliklerinde olması lazım...
Bazen sadece derinlik oluyor, doğru. Ama farklı derinlik, gene farklı maliyet demek ki bu kaçıyor sanırım gözden. Bazen, ikinci makara plastik oluyor, takılı olan mesela alüminyumken. Makaraların ikisinin aynı olmamasını temel sebebi maliyet. Daha sığ makara daha iyi olur, daha az misina ile doluverir gibi bir husus göreceli bir fayda. Birine ip, diğerine mono sararsın, ikiside aynı metre alıverir mesela. Elbette senin tarzın, beklentin adına farklı kapasite daha iyi olabilir ama, bu herkes için aynı demek değil.
Kullanım aralığı açısından + alternatif sağlamak amacıyla bazı ürünlerde böyle uygulamalar vardır. Bu seri de, onlardan birisi olsa gerek. Maliyet farkı olarak dersen, devede bir tüy bile değildir. Sadece makaranın bobin aksamı 1 cm ince veya kalın olarak imal edilmiştir; hepsi bu. Ha, bazı ne olduğu belli olmayan ürünlerde olduğu gibi, birisi metal, diğeri plastik olsaydı, o zaman söylenen tezler doğru olurdu.
spin makinelerde yeni yeni sundukları daraltma kemerlerini yaygınlaştırsalar da surf makineler hem geniş hem de istenildiği zaman dar derinliğe dönebilebilse ne iyi olurdu.
Makaraların farklı oluşunun nedeni son kullanıcıdan gelen taleplerdir... İlk ultegra 4500 v.s. geldiğinde aynı kafa çıkıyordu içinden; talep edilen ise bir sığ; bir derin kafa idi; demek sadece Türkiye'den değil Dünya'nın pekçok yerinden talep gelmiş olmalı ki bu şekilde bir sunum yapıyorlar ve bence çok avantajlı... Kafaların biri sığ; diğeri derindir; sığ olan boşta iken daha ağırdır; yükleyince her ikisi de aşağı yukarı aynı ağırlıklara denk gelir ama biri daha az; diğeri daha fazla misin alır... Ultegra klavuzu ip sarımına uygundur... Kaliteli bir ip istiyorsanız şunu tavsiye ederim; Japon malıdır... http://www.erginbalikcilik.com/ygk-super-jigman-x8-30-lb-pmu3274
Ultegra 10000 i boğaz şartlarında ip misina ile kullandım. Herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. İp olarak ez aldım benim şansıma belkide resmen çuruk çıktı. Sonrasında sırasıyla rapala, çin malı ucuz bir ip ve en son tufline marka ip kullandım. Halen kullanmaktayım. Makinanı gule gule kullan. Hayırlı olsun.
Elbette, ne idiği belli olmayan malum şimanovlar gibi mesela, biri aluminyum, öteki plastik iki makara olur: http://johnsonrosstackle.co.uk/product.php?id_product=6701
tesekurler haluk bey fiyat biraz pahali fakat sizce alta ucuz bir misina sarip 150 mt 2 ye bolup kullanmak doru olurmu
Yahu Serdar, şu konuları saptırtma gayretinden bir vaz geçsen ve gerçekten gördük ve bildiklerini yazsan, çok daha inandırıcı ve samimi olacaksın. Mesela, ne idüğü belli olmayan olarak iltifat ettiğin bende ki Baitrunnerin orijinal makarası da, senin PLASTİK olarak bildiğin Grafittir.
Sıkıntıyla karşılaşmışsın, ama farkında değilsin. Büyük ihtimal misinan çürük filan değildi, ama ultegra onu perişan etti.
sardığım gun elle koptuğunu fark ettim. Hatta duğum atarken elimle koparttım. Satıcıya goturduğumde itiraz etmeden geri aldı Serdar abi. Misina çuruktu yani gerçekten.
Sana bir şey öğretmekten pek umudum yok, daha çarpma toplamayla bile aranın olmadığını biliyoruz tevfik abi, ama gene şansımızı deneyelim. Plastik, sentetik veya yarı sentetik, eritilip kalıplanabilme özelliği olan, oda sıcaklığı ortamında katı halde bulunan organik veya yarı organik maddelerdir. Plastiğin, ABS, PTFE, PE, PVC vs. vs. bir sürü çeşidi var ve grafit dediğin o şeyde bunlardan sadece biri. Yani neymiş, o makarada bildiğin plastikmiş. Burada, ayrıca görüyoruz ki, kendi göğe çıkardığın makinenin de benzer durumda olduğunu bilmeden öteki markaları ne olduğu belirsiz olmakla suçluyorsun. Bunu açıkca görüyoruz ve şaşırmıyoruz elbette. Daiwa'nın var mı öyle satılan makinesi bilmiyorum, ama olabilir de. Bu maliyetten kısmak için uygulanan bir meseledir ve bu da aslen makinenin kalitesini etkilemez.
:thumb: :thumb: :thumb: eace: :clap2: :clap2: :clap2: Evet, dediğiniz gibi metal yerine grafit tercihi, maliyet hesabına girer. Burada hemfikiriz. :thumb: Kullanım kalitesini pek de olumsuz etkilemeyeceği konusunda da hemfikiriz. :thumb: Daywanda varmıdır ? yokmudur ? ilgi alanım olmadığından sizin gibi bende bilemeyeceğim. Burada da hemfikiriz. :thumb:Lakin, burada ki konumuz, Ultegra XSB nin 6000 lik ve 10000 lik metal makarası. Maliyet hesabını buradan yapalım ki ilk tezinizin yerinde olduğunu görelim. Karbon Grafit hakkında birşeyler bilmek istersen, ilgili linki şöyle bir incele isterim. En azından grafit ve karbon hakkında da bilgilenmiş olursun. Sen zeki adamsındır; hemen kaparsın işi. Bak, uzay teknolojilerinde bile sağlamlık ve hafiflik avantajı ile, özellikle tercih edilen bir alaşımmış ayrıca. Demek ki benim Baitrunnerde de uzay teknolojisi kullanılmış. :laughing: http://www.kayakarbon.com.tr/