Herkese selamlar,sitenize yeni üye oldum ve sizlerden bir makina hakkında yardım istiyorum.Yazları Alanya'da tekneden 100-150 mt derinlikte balık avlıyoruz.Kullandığımız kurşun da ortalama 150gr.Kullandığım makina ise okuma power liner 865.Makinadan memnunum aslında fakat bir süre sonra ağırlığından dolayı insanı yormaya başlıyor.Biraz daha hafif ve almışken de daha güçlü bir makina almak istiyorum.Araştırmalarım sonucu shimano ultegra 5500 xtb hakkında çok iyi şeyler okudum.Hafiflik açısından makina çok iyi o tamam( 570gr ).Özellikle kullanan arkadaşlardan rica ediyorum sizce bu makina yukarıda yazdığım derinlikte ve 150gr kurşunla çekiş açısından beni şu an kullandığım okuma power liner 865 marka makinadan daha da rahatlatır mı.Ayrıca genel kullanım için de uygun gibi geldi bana.Saygılar.
selamlar değerli arkadaşım bu konuda uzman arkadaşlar fikirlerini belirteceklerdir aynı makimayı bende aldım ama daha kullanmak nasip olmadı benim benim actığım forma bakarsan biraz fikir sahibi olursun iyi günlerde kullan
bence 5 in üzerinde devri olan ultegra yerine tekneden avlarda biomaster 8000 pg daha uygundur. Surf olarak da yine düşük devirli power aero spin joyu tavsiye ederim.
Bir de tekneden avlanmak için shimano navi 8000 pg tavsiye ettiler.Bana sanki bu makina daha mantıklı gibi geldi sonuçta genel kullanımın dişında esas tekneden ağır kurşunla derine çalışacağız.Bu makina hakkında da yorumlarınızı yazarsanız sevinirim özedllikle kullanan arkadaşlardan rica ediyorum.
Tekneden ağır kurşun kullanıyorsanız çıkrık makinalarıda size tavsiye ederim. Hele sıyırtma sitemi yada dip sürtmesi gibi tekniklerle akya sarı kuyruk orfoz avlıyorsanız, kesinlikle çıkrık takımını tavsiye edrim. Belki spin makinlara alışkanlığınızdan dolayı ilk başta sıkıntı çekersiniz ama troling denilen çıkrık makinlarla avlanmak gerçekten güç sahib olmak bence, tekneden avlandığınızı sölediğiniz için böyle bi düşünce geldi aklıma
tekneden bencede en güzeli çıkrıkdır....çıkrık bakın bide belki fikriniz değişir...tekneden hafif kurşunu bile çekmek zulüm geliyor bana
Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.Navi 8000 pg aldım bana göre çok güçlü görünüyor.Kullanıp göreceğiz .Saygılar herkese.
Navi 8000 pg kullanan arkadaşlar yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.Derinde ağır takımla bu makina nasıl bir performans gösterir sizce.
Navi 8000 PG kalite ve gücün birleştiği, üst sınıf bir makine benim bildiğim kadarıyla. Son zamanlarda revaçta olan jigging yöntemi de uygulayabilirsiniz bu makineyle.. Rastgelsin